Sign by Dealighted - Black Friday Coupons

KrONi

Tuesday, September 1, 2009

WeBSiTe UiTM KeNa HaCk ???

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

tajuk di atas adalah benar ... huhu ... kejadian ini berlaku pada hari ahad yang bahagia ( kelmarin lah ) ... tapi semalam dah elok lah ... kalau tak buat back up , jenuh kot webmaster tuh nk start from beginning ... masa memuler nampak page tuh , nak dekat 10x jugak lah refresh sebab nak sahihkan sendiri ... mulanya nak masuk student portal , ish problem plak ... pergi library portal pun gitu jugak ... kalau bukan sebab belajar & maklumat terbaru , x der pasallah nak masuk page tuh ... bila dua2 page failed , beta terus pergi main website untuk masuk ke student portal secara manual ... ha , amek ko ... nampak kepala dalam mesin basuh ...

hikhikhik ... sempat lah jugak gelak mengekek 5 minit ... selama 3 sem beta kat sini , nih kali kedua website UiTM kena godam ... sblm beta masuk UiTM pun dah pernah kena godam rasanya ... bagi beta , ini petanda baik lah menampakkan malaysia telah mempunyai pengetahuan forensic networking ... tetapi , forensic networking nih kureng beretika lagaknya ... beta tahu golongan penggodam nih hanya mahu menguji kemahiran mereka dalam menggodam sistem organisasi / website ... tapi , tolong jangan godam website / sistem komponen Malaysia ( yang berkaitan Malaysia ) kerana faedahnya hanya si penggodam sahaja yang menikmatinya ... negara serta ahli - ahlinya kerugian ... saranan beta , jika mahu menggodam , godam negara lain punya sistem ... godam sistem pertahanan mana2 negara lebih berfaedah dari menggodam sistem negara sendiri ...

diharapkan webmaster UiTM lebih prihatin dan sentiasa membaiki kelemahan dari semasa ke semasa untuk kebaikan semua pihak ...

mintak sangat2 tolong godam sistem CIA , FBI & KGB ... lebih bermanfaat untuk seisi negara ... haha

11 comments:

rAtu saLju™ said...

ko godam uitm ke?...hahahah~

ghost_MaR said...

naper sumer org tuduh ak ???
adoiii , ak hack password WiFi , password e-mail , password friendster ak tahu lh ... hohoho ... tp ak x slalu wat ... ak wat klu ak rs ia baik utk ak ... ahahahahaha ...yg pasti ak x kn m'nyusah kn org lain klu ak wat hack2 nih ... huhu

Azizi said...

hek3... pakai brutal force kew...:-P

ghost_MaR said...

uit azizi ... mn leh g tahu ... rahsia sulit kerajaan ... hahaha ... nk hack , kekadang pki logik akal pn blh , pki logik akal nih mksd der kita teka password der apa ... kira guna formula math kebarangkalian ... tp ak nyer ilmu x tinggi mn pn ... blajo scrip baper co'et jerk ... ngeluh jerk lbh ... hohoho

razams said...

haha..aku pon rasa ko yg godam suma tu..ko kan cik antu..

ghost_MaR said...

cettt ... smpi ati ko tuduh "teman sejati" ko wat kj gitu ??? tlg skit , ak nih masih ad k'sedaran sivik lg tau ... ketok kang

AzRi said...

salam..btol2...tawu xper..keke..sy akan usaha hgga ke titisan darah yg terakhir..huhuhu...insyaAllah klau rzki bnk dpt dpt poli shah alam r..huhu..add la sy ok??hehe

ghost_MaR said...

Azri ... moga2 lh ... poli shah alam leh wat PJJ ... pilih r yg mn sesuai ... s'mlm nk add tp tenet prob ...

l0veyd0veyd00 said...

hahaha...menakutkan tul image tu T_T

ghost_MaR said...

ko takot kew tgk pic tuh ... ak x takot ... kelako ad lh ... haha ... mesin basuh pn leh jd alat ...

aiman haziq said...

meh try hack akaun aku.. acah2 hacker la ghost ni