Sign by Dealighted - Black Friday Coupons

KrONi

Monday, August 3, 2009

BeRcUTi ...

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

assalamualaykum & salam sejahtera kembali ... syukur kepada Yang Maha Memerintahkan segalanya kerana mengizinkan beta kembali menulis , kerana membenarkan beta menghirup yang semakin tercemar ...

pasti ramai yang tertanya - tanya ke mana beta menghilang selama 4 hari ... hari Khamis hari tuh , beta bercadang untuk ke PTAR UiTM Shah Alam Seksyen 2 ... semasa hendak menilik apa yang perlu dicari apabila berada di PTAR , tetiba jerk .....
( Amaran keras : dipenuhi bahasa SMS , tiada tapisan langsung )

j : datang johor ler
j : nnt akak bg wit tmbang
beta : salam
j : datang ler
beta : x pasan lak akak on9
j : salam
j : ngh dukung anak
j : blh je chat
beta : haha
beta : ibu ckp akak x dok ngan mk ngah lg
j : datang la sini
j : ye
j : berdikari lg bagus
beta : nk soh dtg umah saper nih??
beta : haha
j : umh akk la
j : dekat je ngn umh mk ngh 10min
beta : owh
j : nnt akk bwk jejaln
j : duk kt bdr pnwr ni
j : kt sini ad stnd bus
j : leh direc dr s.alam
beta : tp nk g kota , kena naik bas dr pudu kn??
j: x perlu
beta : bas apa??
beta : x pnh nmpk pn??
j : naik dr seksn 18 je
j : x tgok mmg x nmpk
beta : tahu ... tp brand bas tuh bas apa
j : mara liner
beta : org tgk byk larkin , masai , pasir gudang
j : tnya kt kounter tu senang
j : tnya je ngn slumbernye
j : kalu trun larkin pn ok
j : dn't worry
j : ha
j : pe lg
j : gi kemas
beta : klu ri nih , x blh lh ... sbb nk g PTAR induk
beta : nk cr buku
beta : klu mlm @ esk blh lh kot
j : buku ape?
j : kalu buku sivil byk ler
j : kt umh ni
beta : bkn
beta : pendidikan
j : huh
beta : nk kena review buku tuh
j : gi la cari
j : pas tu terus dtg sini
j : x yh ulang puncak
j : jauh puncak tu
j : ank aku nk tdo
j : huhu
beta : ok3
beta : klu org jd dtg , org SMS

penyudahnya , 2 jam beta melanguk cari tiket bas online ... bila tak jumpa , teruskan tekad nak pergi terjah jerk stesyen bas ... dalam perjalanan ke sessyen 2 , terjumpa seorang kawan yang mahu ke puduraya ... hehe ... PTAR tidak dituju langsung , beta ke puduraya ... sampai2 sana , cuak juga sebab ramai yang memakai topeng muka ... beta jerk tak pakai dengan slumber ... bermulalah aksi untuk mengelak dari ulat tiket ... aksi mencari tiket ke bandar penawar pun bermula ... untuk mengelak dari ulat tiket , korang cakap jerk dah beli dah ! nanti diorang tak ganggu dah ... begitu juga dengan promoter ... tipu tak tipu , bohong sunat bohong makruh , itu belakang cerita ... apa yang lebih penting ialah selamatkan duit dari melabur ke yang bukan2 ... korang nak kata beta kejam ke , zalim ke , memang itu pe'el beta ... tak suka layan orang asing / tak pernah kenal ... Dunia yang serba mencabar & beta sebagai perempuan wajiblah mengelakkan diri dari terkena benda yang bukan2 macam pukau , barang dicuri tanpa disedari dan ditipu hidup2 ... na'uzubillah ... ha , sambung balik ... alhamdulillah , dapat pun tiket ke Bandar Penawar pukul 4 petang ... masa itu , beta ingat 4 jam jerk perjalanan ... sekali bila tanya kat kaunter , bas akan sampai pukul berapa , tetiber der cakap pukul 11PM , mahunya tak terbeliak bijik mata beta ... huhu ... 7 jam perjalanan ... adoiii ... naik jerk lah kan ... kebetulan UPSI baru cuti hari khamis ri tuh ... memang penuh anak2 muda dalam bas tersebut ...

bas tiba awal sejam dari yang dijangkakan ... laju ... dah lah huj an ... kecut perut masa tuh risau malang tidak berbau ... alhamdulillah , sampai jugak ... ketibaan beta disambut oleh mak ngah , pak ngah & anak lelaki j , azem yang berusia 2 tahun ... beta dah lama tak jumpa mak ngah & pak ngah sejak tahun 2006 ... this is my first time to meet azem ( the cutest boy ) ... haha ... keluarga beta di perak dan keluarga mak ngah di hujung johor menyebabkan kami sukar untuk berjumpa ... tapi bak kata orang tua , kami nih jauh di mata , dekaaaatttttt di hati gitu ... lebih tergezuttt apabila sampai di rumah mak ngah , beta ternampak baby ... beta tanya j "eh , yang nih bila plak lahirnya?" ... haha ... nama baby tuh husna , baru berusia 2 bulan lebih ... owh , lamanya tangan beta tak sentuh baby ... huhu

kak long pun sampai juga pada pagi esoknya ... memang best sebab meriah , havoc & perasaan yang sukar diungkapkan ... buat pengetahuan korang , kakak kepada si j nih mempunyai 2 orang hero ... huih ... pening2 jugak layan tapi seronok ... dah besau dah budak2 nih , dulu masa jumpa , kecik lagi diorang ...

petang jumaat , mak ngah kerja seperti biasa ... pak ngah pula bermanja dengan cucunya iaitu azem , hadi & hanif ... mereka berjalan untuk tengok kapal di sungai rengit ... manakala beta , j , baby husna , kak long & husband ( abang long ) serta hakim ( anak sulong kakak j ) pergi ke pasir gudang ... pasir gudang & JB adalah lebih hebar daripada KL ... pukul 9 lebih traffic jamp habes ... korang bayangkanlah cemana rupanya ... nak request dengan abang long untuk singgah ke rumah keluarga angkat beta di pasir gudang pun tak jadi sebab tengok jalan stuck gitu ... lepas tuh , kami jalan2 shopping di Jusco Tebrau City ... best lah jugak ... kemudian , sampai di rumah mak ngah pukul 1 pagi ... husband j tak benti2 call sebab risaukan baby husna ...

hari sabtu pula , beta ikut j ke kedai gubahan hantarannya ... ada gubahan yang perlu dilakukan ... orang2 adela yang nak kahwin tuh , bolehlah tempah hantaran kat j ... beliau memang hebat kalau gubah2 nih ... beta jadi tukang tengok tak bergaji ... kemudian kami balik ke rumah mak ngah ... selepas zuhur , cucu2 lelaki & husband j serta pak ngah pergi kutip buah rambutan atas bumbung rumah ... rasa nak roboh rumah masa tuh ... hahaha ... kemudian , j & kak long mengemas barang untuk pulang ke rumah memasing ... beta ikut j balik ... cari tiket ke pudu di stesyen bas bandar penawar ... yillek ... malam tuh , husband j belikan murtabak johor ( banyak daging di dalamnya ) & kuewteow goreng hitam ... seriously , beta memang ngidam pun benda2 tuh especially murtabak johor tuh ... nak dekat 10 tahun kot tak makan murtabak tuh ... me kaseh lah kat husband j sebab macam tahu2 jerk ... huhu ... husband j is very5 quite ... beta pun jadi kekok lah kan ... haha ... tapi masa dia nak jemput makan tuh , der cakaplah ... at least cakaplah jugak dari tak cakap langsung ... kihkihkih ...

lepas dinner , layan perangai azem ... tengok movie Alvin And The Chipmunks & GARFIELD-A TAIL OF TWO KITTIES ... budak2 nih , nak jinak kan dia , kena bawak tengok cerita berkaitan binatang ... hihi ... tapi kami tengok sekerat2 sebab husband j suruh azem tido ... then , beta beradu jam 2.30 pagi ... online punya pasal ... hehe

OMG , bangun lambat ... j cakap malam semalam , 7.30AM kita akan pergi stesyen bas ... terlajak plak tidur ... dan beta boleh lupa hari tuh hari ahad ... nasib baik tak tanya husband j dah pergi kerja @ belum ... hihi ... keluar rumah hampir2 pukul 8 menuju ke stesyen bas bandar penawar ... sayangnya tiket ke pudu dah habis ... pulang ke rumah semula ... tunggu husband j , j , azem & husna bersiap ... pergi ke stesyen bas kota tinggi pun , tiket ke pudu dah habis ... memang tiada tempat lain nak kena pergi selain daripada terminal larkin ... huhu ... alhamdulillah , dapat bas direct ke shah alam ...

percutian yang tidak dijangka ini memang sangat best & ada sedikit perasaan teeettttt ( tak boleh nak citer lebih sebab hal peribadi ) ... rasa rindu pulak dekat hadi & hanif ... lagi rindu dekat azem & husna ... huhu ... bangga j beta rindu kat anak beliau ... haha ... cuti mid term sem depan2 , beta telah merangka suatu jelajah persendirian Pasir gudang - Kota Tinggi - Kluang ... Nak jalan sensorang sebab rasa macam nak jadi pengembara konon2 ... baru mencabar ... huhu ... semoga allah maqbulkan hajat ku ini ... jelajah rumah sedara mara ... masa bujang2 ginilah elok berjalan ... hihi ... kampung jauh bebenau katakan ... maaf , gambar tiada sebab kamera tiada ... haha

3 comments:

Jusjk'slife said...

hurei..akak da dpt traffic..huhu mekaseh la hantu ui, betul2 antuni, sbb buka2 je blog da ad menda2 lain, antu punya keja, mana ad org nampak kan???!!

░♥si lampu neon♥░ said...

bajet nak jeleskan aku latu. gile bosan dok ngan fam . terkongkong seh.

ghost_MaR said...

jusjk ... haha ... akak pn me kaseh lh sebab ajak ri tuh ...

neo ... ko jgn r jeles ... esk ko kawen dgn ery , merdeka lh ko ... ery x kasi ko kuor jln2 , mintak cerai ... muahahahahaha