Sign by Dealighted - Black Friday Coupons

KrONi

Monday, July 13, 2009

NeW sEmEsTeR ...

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

Dengan nama Allah yang memeliki setiap ciptannya ... alhamdulillah , beta sudah kembali menjenguk istana berhantu beta semula ... beta juga sudah kembali ke kampus untuk meneruskan pengajian ... jadual sangat bercelaru untuk 2 minggu pertama dan ia merupakan suatu cabaran kepada beta untuk menyusunnya secara berhemah ... sistem U down beberapa kali dan ini sungguh menyukarkan dan beta menyusun jadual beta dahulu , setelah itu , beta mendaftar group kuliah ... proses ini sangat pelik sebab beta buat jadual tanpa mengetahui beta boleh atau tidak untuk join group tersebut ... akhirnya , allah permudahkan segala urusan . syukur sangat2 ...

beta mendiami apartment di kolej dan buat pengetahuan semua , sambungan internet belum ada ... LAN macam tak berfungsi lagi , WiFi ada cuma kena bekerja keras untuk mendapatkannya ... huhuh ... agak lama juga beta menyisihkan istana berhantu beta ini secara tak sengaja ... hihi ... macam2 telah terjadi kat blog beta nih ... ada emoticon kat setiap entry ( per jadahnya ? ) , 1 entry tak boleh allow comment & tetiba , jen jen jeng ... sila klik pic di bawah ini untuk saiz pembesaran yang luar biasa ...
tahu2 aja lah perasaan beta bila dapat mesej cenggini masa on profile ... seb baik main office blogger.com bukan kat KL ... kalau tak , lama dah beta nak pergi serang ... huahuahua ... beta pun dah fenin2 dengan blog nih ...

ok , untuk semester 3 nih , beta ada 21 jam kredit bersamaan dengan 8 subjek ... haih ... kena usaha lebih skit sebab beta sangat bengap belajo ... hahaha ... antara pelajaran yang dituntut oleh beta ialah :
IMA 451 - Organization of Resource Center Materials 1 ( Cataloging 1 )
IMA 454 - ICT in Resource Center Management
IMA 455 - Information Literacy
IMA 502 - Information Resources and Services in Education
IMS 453 - Support Service and Maintenance for Information Systems
CTU 553 - Hubungan Etnik
BAB 401 - Third Language 1 ( Lughotul 'Arabiyah 1 ) hoho
HBU 121 - Kesatria Negara 2 ( belajar tae kwan do , suka beta )

jadual sangat2lah padat dari hari isnin sampai sabtu ... kalau dulu2 jadual banyak lengang sebab ada 15 jam kredit sahaja , tapi kali nih memang tak der free langsung ... nak dating pun kena fikir 2 3 kali ... haha ... korang mesti tertanya - tanya kenapa semester 2 , beta ada 15 jam kredit ??? heheh ... itulah sebenarnya hukuman untuk orang yang tidak professional macam beta ... semasa semester 1 , beta dibelenggu kecederaan , dilema untuk extend , rawatan , dan surat saman kesalahan jalan raya ... senggugut semasa final masuk sekali dalam list ... moralnya , kalau mental kita kuat untuk mengenepikan urusan peribadi , kita boleh menyelesaikan masalah yang satu lagi ... kena professional dalam setiap tindakan ...

tapi surat saman kesalahan jalan raya tuh , memang tak boleh blah ... kepada pihak yang berkenaan , tolonglah ubah skrip saman tuh ... surat tuh bunyi lebih kurang gini "anda dikehendaki hadir ke mahkamah blah blah blah pada hari blah blah blah , pukul blah blah blah" ... this is my 1st time to get the "saman" and of course i am surprize when heard about court ... lain kali tulis terus terang yang berapa ratos diorang nak saman , sebab apa disaman , dan bayar di mana ... mahkamah2 tuh , tulislah sebagai peringatan / amaran jika tidak membayar saman ... cuak tau belum umur 21 , konon2 dapat surat akan didakwa di mahkamah ... tak ulangkaji beta sebab asyik teringat mahkamah ... senggugut pun 1 , naperlah datang masa tengah final ... kena senggugut sambil kena tahan suhu air-cond yang konon2 nak challenge suhu kutub utara ... pengalaman ini memang memberi pengajaran sungguh kepada beta ... mana tak nya , 3 subjek kena repeat semasa semester 2 ... ada hikmahnya kenapa semua ini berlaku kepada beta ... daripada dapat C cukup2 makan , lebih baik repeat dengan mendapatkan gred yang lebih baik , tetapi beta mesti berusaha keras untuk cover core subject supaya beta tak extend ... huhu ... must get the good pointer better than last semester ... subjek2 semasa semester 2 ialah :
IMC 402 - Foundation to Information Management ( repeat and get C+ , how could ..? )
IMC 403 - Introduction to Reference and Information Sources ( repeat and get A- )
IMC 405 - Organization of Information ( repeat and get B+ )
IMA 452 - Electronic Resource Center
IMA 453 - Academic Library and Resource Center Management

1 lagi yang kelakar , ingatkan lecturer malas nak attend kuliah sebab baru 1st week ... tengok2 , amek kau ! lecturer sangat berkaliber semester nih ... mereka datang , student yang tak datang ... nasib baik lah beta rasa rajin & datang setiap kelas dalam minggu pertama nih walaupun mendapat hasutan supaya jangan datang kelas ... 1st week , biasalah . ta'aruf dengan lecturer ... Most of the lecturer feel easy to recognize my name . maybe because my name is so simple ... so , they will call my name if they have a question ... every semester i got the lecturer who are recognize my name ... haha ... ada jugak lecturer yang telah menyenaraikan tugasan2 yang perlu dihantar pada tarikh sekian2 ... baru kejap tadi beta dah submit assignment yang telah diberikan pada minggu lepas ... so far , i am feel good except with internet connection ... like last semester , bring aswad during the kuliah , then go to library , connect to the internet using LAN ... istana beta nih dah rosak teruk , ada sesaper yang sudi untuk membaikinya ???

P/S : macam sesi meluahkan perasaan ... huhu ...
P/S/S : blog neo & ubey terbengakalai ... mungkin mereka sibuk ... apa motif tah cakap mender nih ??? haha
P/S/S/S : ada 1 blog nih , beta baca ... rasa macam beliau dekat jerk dengan beta ... blog adinda betakah ???

1 comment:

░♥si lampu neon♥░ said...

heheh memang bz do sekarang harap ko paham k..
jg ubey kentang bebaik.
ko pon jage diri bebaik k..
doakan aku selalu hahaa..
belaja elok2.
kalau kene masuk court tu, ko buat la muke paling kesian kat dunia ni..
mungkin hukuman dikurangkan..
anyway aku doa yang terbaik buat ko, dan family ko.
tanx sebab sudi kawan dgn aku .
cam sengal je kdg2
hahaha