Sign by Dealighted - Black Friday Coupons

KrONi

Wednesday, July 15, 2009

LeBaRkAn SaYAp PeRsAhaBaTaN ...

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

Segala Puji bagi Allah yang sangat mengasihi hamba2nya jika hamba2nya mengasihinya ...

Jadual ada sedikit perubahan dan beta terpisah dari teman2 yang seangkatan dengan beta ... faktor terpisah dari teman nih beta tak pernah kisah kerana semenjak semester 2 lagi beta telah mula berdikari & menyesuaikan diri dengan rakan2 baru ( junior , tapi umur ada yang lebih tua ) ... terdapat juga subjek yang beta ambil bersama rakan seperjuangan tetapi kami berlainan kelas disebabkan jadual masa yang terlalu padat & tidak sama ... makanya , rakan baru bertambah lagi ... mereka terdiri daripada pelajar2 degree post diploma yang "meloncat" terus ke sem 3 ... masing2 sebaya & agak mudah untuk menyesuaikan diri dengan mereka ... kawan2 sangat mangagumi sikap professional beta kerana beta tidak terlalu bergantung kepada kawan ... i can join the other group alone ... many friends , many stories we shared , many experience we shared ... beta menyelar sikap sesetengah orang yang suka ikut kawan & tak boleh hidup jika tiada kawan tersebut ... ia akan membantutkan prestasi & tahap keyakinan korang kalau sikap ini berterusan ... cubalah untuk bergaul dengan seseorang/sekumpulan yang berlainan dari kita untuk meneroka peluang2 yang ada ... Normally , we can see the gap between 1st degree student post STPM/STAM with 1st degree student post diploma ... i don't know how could this happen in most of all universities in Malaysia ... "STUDENT POST DIP BERLAGAK SIOT!!!" , i use always hear the phrase everyday ... for me , tiada siapa yang boleh berlagak @ kelihatan berlagak ... kita sendiri yang kena tahu bagaimana untuk bergaul & berinteraksi sesama sendiri untuk kebaikan masing2 disamping untuk mendapat keredhaan Allah dalam menjalinkan silaturrahim sesama manusia ... kawan yang bersama - sama dengan kita , tak selamanya ada ... bila selalu bersama , terasa sukar untuk berpisah ... asyik teringat jerk ... itu bagi persahabatan yang berakhir dengan baik ... Jika persahabatan berakhir dengan pergaduhan , pergaduhan teruk akan berlaku antara keduanya ... hal x mahu berpisah dengan kawan nih , berlaku dalam kalangan lelaki & perempuan . ok lah ... kepala semakin berat ... hidung & tekak macam nak buat hal ... sepanjang masa beta rasa shah alamm nih panas ... hutan2 antara puncak perdana & puncak alam dah banyak kali terbakar sejak kebelakangan nih ... mungkin kerana struktur tanahnya tanah gambut yang sifatnya panas ... wallah hu a'lam ...

3 comments:

mesmerising1 said...

salam, duk kampus baru ke? puncak alam?
best tak.?
aku x abes lagi.. hehe
kantoi satu subjek... ade kelas isnin ngan khamis je, hari lain, tido.., haha
tapi pasni tak sambung terus rasenye,
serik smentara..
bercuti dulu 6 bulan, hehe tengah tahun dpan bru smbg degree.. yuhu,, meriah tak? haha

arnamee said...

salam.

study rerjin ea, cik antoo.
layann:)

mesmerising1 said...

aku fail studio.,.
drawing,..
2lah..
good luck lah utk nak naikkan ur pointer tu,... hehe..
xpe2.. mematangkan ni.,.. matang ker? haha