Sign by Dealighted - Black Friday Coupons

KrONi

Monday, April 27, 2009

SoLaT JeMa'Ah ...

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

malam nih , bulan sabit muncul ...

saat azan Maghrib berkumandang , beta sedang menelaah IMC 402 ...

esok kan 1st paper ...

aisey , muak lak tengok note nih ...

bangun gi terjah keledek goreng syidah ...

then nadzirah , zaty , syidah & ain bertelekong ...

"Mar , jadi imam kami nak tak ? Dah lama tak solat berjema'ah"

"alahai , tak amek wudhu' lagi nih ... serius ke nak aku jadi imam korang ?"

"apa salahnya ... cepatlah maaaaaaaaar...."

ish , housemate beta kalau merengek macam budak kecik ...

beta pun jenis yang tak suka dissappointed orang tanpa sebab ...

sebenarnya , benak beta sering terfikir yang beta sudah lama tidak mengimamkan solat ...

dengan pengalaman yang sedikit , maka beta mengimamkan solat Maghrib pada hari ini ...

sepanjang setahun tinggal serumah dengan mereka , this is my first time join them for solat jema'ah ... dengan jadual yang padat & tak sama kelas , kami jarang2 dapat solat bersama ... mereka pernah solat berjema'ah tapi beta tak pernah join sebab sibuk @ period ... memang sweet lah dapat solat sesama ... harapan untuk diri sendiri supaya dapat lakukan lagi dengan kerap selepas ini ... bi- iznillah ... ( sebenarnya , sebelum solat , beta ada buat lawak tahap cipan ... bilal kami ( nadzirah ) gelak sampai tak boleh join kami solat , beliau solat sendirik ... hehe ... silap tol beta wat lawak sebelum solat )

usai solat , terkenang ayah yang telah menelefon beta petang tadi ... Khamis malam Jumaat , kami akan solat Maghrib berjema'ah yang diimamkan ayah ( nafis tak boleh jadi imam sebab pelat huruf "ro" ) , baca yaasiin sekeluarga , solat Isya' berjema'ah dan bersalam salaman ... seingat beta , mereka lakukan ini sejak beta berusia 5 tahun lagi ... sekarang umur dah meningkat ke 21 ... baru perasan yang kami sekeluarga dah lama praktik amalan ini ...

ibu beta selalu solat berimamkan ayah ... kalau berlaku perselisihan faham pun , ibu tetap nak berimamkan ayah ... amalan ini mungkin menjadi salah satu faktor hubungan mereka sebagai suami isteri berkekalan ... diharapkan berkekalan hendaknya jodoh ayah & ibu ...

P/S : solat berjema'ah kan banyak pahala ...
P/S/S : who will be my "imam" for my whole life ?
P/S/S/S : masa kat idrisiah dulu , beta selalu jadi imam untuk jema'ah yang solat LEWAT ... peraturan asrama idrisiah , seboleh - bolehnya solat jema'ah ... kalau lewat , kena denda ... beta ler tuh ... hahaha ... kelakau betol kalau ingat balik

Wednesday, April 22, 2009

HoUsEmAtE

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

Gawat betul nak cari housemate sekarang ... kalau ain & fifah x kena pindah , mesti x jadi macam nih ... tak tahu lah apa dah jadi kan , kami bakal menerima 3 orang baru pada semester hadapan jika dapat menduduki kolej ... 1 rumah 8 orang ... pandai2 lah nak cari housemate ... dengar jugak gosip yang pihak kolej akan aturkan housemate bagi setiap rumah tapi takkan ler kot ... entah2 nanti ada mogok bantah ... huhu ... sekarang beta mahu flashback pasal housemate sekaligus memperkenalkan mereka di istana berhantu beta nih ...


nih gambar beta bersama housemate semasa semester 1 dahulu ( julai - november 2008 ) ... elok ada 8 ketol kn ... haha ...

nama : ain a.k.a. cik pontianak
asal : benta , kuala lipis , pahang
status : sudah berpunya
umur : 21 ( masa jadi manusia , kalau ikut pontianak baper ribu tahun dah )
fakulti : akedemi pengajian bahasa
hubungan dengan beta : teman ranjang atas ( roommate )
social site : arena pontianak ... hihi
ain , semester depan stay dekat puncak x boleh ker ???


nama : nadzirah ( pernah dapat DEKAN )
asal : kota tinggi , johor
status : single and still available
umur : 20 tahun
fakulti : sains pengajian maklumat ( IS220 )
hubungan dengan beta : teman serumah
social site : friendster

nama : syidah a.k.a. chuzzle
asal : kota tinggi , johor ( kawan sekolah dengan nadzirah )
status : single tapi .....
umur : 21 tahun tapi pangai macam budak 12 tahun ... haha
fakulti : sains pengajian maklumat ( IS220 )
hubungan dengan beta : musuh ketat serumah ... hihi
social site : friendster

nama : zaty
asal : kajang , selangor
status : kepunyaan parentnya
umur : 21 tahun
fakulti : sains pengajian maklumat ( IS220 )
hubungan dengan beta : housemate cakap dia adinda beta ... naper tah
social site : so sial ... haha

nama : stacy
asal : serian , sarawak
status : ramai peminat sampai x tahu nak pilih
umur : 21 tahun
fakulti : sains pengajian maklumat ( IS220 )
hubungan dengan beta : rakan serumah merangkap hairstylist
social site : layan handphone lagi besh


nama : fifah a.k.a. kering
asal : ipoh , perak - 1 geng dengan beta
status : dah ada orang cop tapi leh jerk klu nk kenal
umur : 21 tahun
fakulti : akademi pengajian bahasa
hubungan dengan beta : rakan serumah merangkap ahli mesyuarat tingkap tetap
social site : myspace , friendster
dia ni ler yang nak pindah dari kolej tuh , kena duduk rumah sewa semester depan ...


Name : azie a.k.a cicak
asal : jempol , negeri sembilan
status : nak jadi menantu orang kelantan
umur : 21 tahun
fakulti : sains pengurusan maklumat ( IS220 )
hubungan dengan beta : serasi bersama ( beta selalu buli dia selain chuzzle )
social site : friendster , tagged
sedikit tambahan : baru serumah dengan kami semester nih , semester depan der gatal2 nak duduk dengan orang lain

name : seha
asal : banting , selangor ( pure jawa )
umur : 21 tahun
status : tak dapat dikenal pasti
fakulti : sains pengurusan maklumat ( IS220 )
hubungan dengan beta : beta dah 3 kali terjah umah beliau kat banting
social site : friendster
sedikit tambahan : beliau nih housemate kami masa semester 1 ... disebabkan semester 2 beliau dah jadi komander kesatria negara , makanya dia tinggal dengan komander2 ... but , our relationship still good ... she always come to our house if she feel boring and lonely ...

P/S : kawan datang dan pergi ... haih ... housemate beta sumer best
:princes:entry ini didekasikan untuk seseorang ... :princes:

Friday, April 10, 2009

TiNtA SeBELuM PuLaNg ...

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))


hoit ... MILO nih sekadar promosi sahaja ... sesiapa yang gila hadiah , leh lah join contez yang diorang baru anjurkan ... menda nih mula dari 1 april sampai 12 may sahaja ... rebotlah peluang yang ada ... klik pic kat atas tuh untuk ke website tersebut ... hadiah2 boleh klik jerk kt sini ... lumayan dan weekly prizes ... pomot jer lebey , malas ler plak nak join ... huhu ...

hari ini , lega sebab dah hantar assignment terakhir ... alhamdulillah , carrymark untuk 3 subject beta dapat highest ... perlu tumpu lebih kat final nanti untuk get 4.00 ... malam nih , ada test untuk subject IMC 405 di library ... kalau semester lepas , banyak main2 & ada aksi tiru2 ... semester nih , beta tak benarkan diri beta sendiri buat gitu ... belajar dari pengalaman & mahu kembalikan sikap suka mencabar diri sendiri ... sangat puas bila kejayaan diraih hasil usaha & ibadah sendiri ...

esok ( 11 april 2009 ) , study week bermula ... beta mahu pulang ke ipoh ( dah lama tak balik sejak 28 disember 2008 ) ... untuk pengetahuan , my parent telah membatalkan khidmat streamyx atas sebab2 tertentu ... so , jangan berharap sangat yang beta akan online ... mungkin beta akan pulang sekitar 3 hingga 4 hari ... bergantung pada keadaan ...

peperiksaan akhir akan bermula 28 april 2009 dan berakhir 7 may 2009 ... semoga berjaya buat kawan2 yang berada di mana2 menara gading ... usahalah untuk menjadi yang paling cemerlang ... jom !!!

P/S : kepada ubey , tahniah dah ada domain sendiri ... selamat maju jaya & usahalah yang terbaik untuk menjadi yang terbaik ...wa caya sama lu laaaaah ... huhu ... nak tahu saper beliau ??? terjah sendiri lah yerk ... setahu beta , beliau tuh seorang yang pandai ( tapi malas ... kekeke ) , baik , boleh dibawa bergurau ( tapi kadang2 senget skit guraunya , dengan beta jer lah ) dan yang paling penting x dekut ilmu ... huhu ... makin kembang r ubey beta dok puji beliau ...

WaN KaSi HaDiAh ...

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

* this is sticky mode entry , please scroll down to read latest entry . thank you !


me kaseh kepada wan ( bukan cik wan kembong ) sebab hadiahkan award nih pada beta ... gembira bukan kepalang apabila kita dihargai sebegini rupa ... wan merupakan teman blogger semenjak der dok kat blogspot lagi ... mungkin disebabkan faktor sebaya menyebabkan kami serasi untuk berbincang apa sahaja topik ( sebenarnya kami gila2 ) ... beta jarang2 ke blognya tapi kalau dapat pergi , beta akan khatamkan habis semua entry2 nya macam beta buat kat blog neo , ubey , octa , mully , luth , kamitaken , namie , unwanted , ratu , ihsan & sesaper lagi lah ( siap jadi silent reader gitu untuk sesetengah blog ) ... dengan masa & connection yang begitu tak mengizinkan , beta x boleh nak menempatkan beberapa waktu hanya untuk aktiviti blogging ... sangat susah ... tapi beta mencuri masa untuk melakukan blogging ... sehingga 6 april , keadaan akan menjadi lebih haru biru dengan test yang berderet-deret , assignment yang perlu disubmit & laporan yang perlu dicompletekan ... presentation ada lagi 2 @ 1 lagi kot ... fuh ... memang x boleh blah ... pa per pn , me kaseh untuk wan sebab kasi nih ... korang boleh pergi ke blog dia untuk jengah2 per yang der wat ... kepada wan , semoga berjaya dengan apa yang dilakukan dan semoga mesmerising1.com berjaya mendapat sambutan ... tolonglah eyh jangan men spam2 , cekik2 kang ... neo , berat wan nih 54kg ... berat ko baper erk ??? teeeeeeeetttttt ... :devilishgrin:

* this is sticky mode entry , please scroll down to read latest entry . thank you !

Thursday, April 9, 2009

AsWaD GiLa !!!

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

Hari nih , Aswad berjaya membuat beta naik geram tapi nasib jerk beta tak baling der dari tingkat 4 umah beta ... ceritanya mula cenggini , tadi beta baik hati sangat tolong scan pendrive kawan guna kaspersky 2009 tuh ... alih2 beta tengok kaspersky detect lbh kureng 3000 jenis virus yang x dikenali ... ms tuh , klu klik apa2 program , mmg aswad jadi lombab ala2 "hang" ... per lagi , beta x tunggu lama , terus tarik pendrive tuh kuor ... lepas tuh terus off kn beliau ... malas nak layan pangai ngada2 si aswad nih ... lepas tuh , sesajer lah on kan aswad kt library nak kasi beliau on9 ... ada ke patut icon2 kt desktop bertukor jadi media player nyer icon ... then beta check lah sumer icon nih nyer properties ... so , per yg boleh beta buat hanyalah change icon ... korang tengok lah pic kat bawah nih ha ... eSobi , freegate & IP sniffer jerk x leh nk tuko ...

serius cakaplah , nak bukak snipping tool pun beta dah rasa cam nak mabuk , ini kan nak edit2 pic yang berjaya diambil ... malas seyh mahu bukak photoscape ...snipping tool tuh pun beta bukak melalui pictures document => g kt pic yang pernah diamek guna snipping tool => open with => snipping tool . I have to repeat that step if I wanna to open the photoscape ... menci weyh ...

kalau klik pa per icon @ program dari start menu , x keluar menda lain melainkan windows media player ... ater , target type sumer file kan windows media player ... mesti r kuor media player ...

beta trylah godeh2 C ... bukaklah program files folder ... adoyai , setiap application file dah bertuko jadi windows media player ... x cayer tengok r pic kat bawah nih ...


kalau nak bukak tenet , jenuh juga perah otak2 nih ... last2 baru lah teringat yang ada 1 lagi jalan syusyah untuk bukak tenet ... klik2 jerk pic bumi kat bawah nih ha ... nanti , kuor lah itu flock browser ... naper x kuor mozilla ke IE ke opera ke , sobab beta x install lah weyh ... hangin tol x leh bukak YM ... lagi hangin bila x tahu cemana tah nak check kaspersky tuh ...

P/S : cemana nak rawat aswad ??? x dak fulus dah nak hantar beliau ke wad
: semalam farid kamil & si liyana ( director slmt pg cintan ) dtg utk event hari skrin fakulti
teknologi kreatif dan artistik ... si farid tuh asyik citer remp-it der jerk x udoh2 ... lantak
dia lah , sikit pun x teruja tengok der ... kebetulan masa beliau tgh nyot nyet tuh beta
tengah cari bahan assignment ... ahadiat akasyah pun ada datang ... nak tahu naper x beta
tak teruja ??? sebab spek ilang , x leh cuci mata lah dowh ...
: esok submit the last assignment , malam jawab the last mid-term test ... sabtu balik ipoh
kot ... dalam paler asyik ingat parent & adik2 jerk ... dh macam budak sabah sarawak lak
beta sebab x pernah balik ipoh sejak start new semester ri tuh ... huhu housem8 sumer
balik seminggu , beta jerk nak balik 3 hari jerk ... nak teman stacy kot ... tengok r cemana ...

Sunday, April 5, 2009

HaPpY BiRtHdAy FaUZi ...

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

pandangan hadiah dari depan sebelom dipos ... molek lah kan

belakang der , compang camping beta wat ... kekeke ... asal lekat sudey !

alkisahnya , beli big envelope ... bila x muat , bukak envelope tuh ... x muat gak , memang men lekat jerk janji balot ... hahah ... tetiber x kreatif ... ni lah 1st time balot hadiah gini rupa ...
posnya 31 mac ... amek pos biasa jerk ... kang amek pos laju kang , mahunya menatang tuh sampai kt beliau sblm 5 april ... x aci lak ... hakhakhak ... hegeh2 beb nak gi pos tuh sebab kaki terselioh ... usaha sendiri tuh ... per maknanya ntah ... but i just want he happy only ...

TRIVIA : jarak birthday kami berdua ialah 10 hari
: beta lahir dolu , der lahir 10 hari kendian
:pom2:

Wednesday, April 1, 2009

MaiN – mAIn aPi …

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

Parti U*** berdiri belakang Raja dan menolak baginda ke hadapan untuk bertelagah dengan rakyat jelata . Setelah berjaya memangsakan Raja , mereka terus merosakkan imej istana melalui provokasi media cetak dan media elektronik yang dikuasai mereka ( especially Berita Hairan , Hairan Metrobus & Ultraman Meloya ) . Mereka berlagak mempertahankan institusi diraja padahal …… Rakyat dirangsang supaya mengherdik istana . Apabila istana terguris , parti itu melompat jadi juara sembah taat dan sembah setia yang penuh pura – pura ( makan daging kura – kura banyak sangat nih ) …