Sign by Dealighted - Black Friday Coupons

KrONi

Tuesday, March 10, 2009

SaNtAk ...

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

Laporan hari Jumaat ( 06032009 )
habis kelas pukul 5.15PM ...
lepak2 di rumah jaja amek movie ...
skali terlajak sampai pukul 7PM ...
kelam kabot balik umah sendiri ...
sempat singgah beli nasi lemak & air sebab tak sempat nak men masak2 ...
semayang2 , terus packing beg menggila ...
simple jerk packing , tepat pukul 7.50PM ,
kuor umah , tunggu bas ...
bas kuning x muncul2 plak ...
alhamdulillah bas rapid T605 muncul pukul 8.10PM ...
saing ngan zureen awek topup ...
beliau mahu balik kedah ...
sampai PKNS , g kuor kan wet takut emergency kang x der wet lak ...
lama weyh beta tersangkut kat PKNS ...
satu bas ke klang pun x lalu ...
tepat 9.30PM , muncullah T601 yang menghala ke klang ...
pukul 10 sampai klang central , sumpah beta cuak ...
kosong jerk , x der orang ...
jenoh lh kalau sangkut kat sini ...
mana nak merempat nih ...
tak der apa pon masa tuh ...
mujurlah ada bas cityliner ... sebijik jer plak tuh ...
beta menggagahkan kaki walaupun x tahu bas tuh pergi banting ke tidak ...
tapi , masa jalan tuh , doa sangat2 dalam hati supaya bas tuh pergi banting ...
alhamdulillah , bas tuh gi banting ...
sampai banting pukul 11.15PM ... FUH!
seha jempot lepas tuh ...
sampai2 , lepak tengok gambar seha & geng kesatria der ...
kol 1.30AM baru tido ...

******************************************************
hari sabtu ... bangun awal lah beb ...
masa nak amek wudhu' tuh , mak aih ...
sejuk sampai ke tulang ...
habis jerk solat subuh , terus capai comforter ...
x tahan weyh ... sambil2 mendamparkan diri tuh ,
kita main chicktionary ...
hehehe ...
pukul 9 , bersiap2 ...
pakai apa yang patut ...
hampir2 pukul 12 baru bergerak ke meru , klang ...
hantar pengantin laki untuk sesi nikah ...
abang seha yang nak menikah ...
beta berlakon konon2 jadi keluarga seha ...
naik kereta wira sekali dengan seha , maknya , kakaknya & adiknya ...
beta jadi pembawa hantaran ...
tak tahan u ! x leh blah tol ...
kira tengok r masa nikah , serah hantaran , every moment i see ...
kutip berkat ( saper ngajo tah ) ...
masa kat umah pengantin pompuan tuh ,
hujan lebat menggila siap lighting2 ...
beta pun ms tuh dh confuse antara lighting & flash kamera ...
masa melantak plak , beta amek nasi , ayam goreng , kerabu pedas & sayur campur yang sodap tak terkata ...
then , pulang semula ke banting ...
kakak seha yang nama kak yati & kak ummi ( kakak2 seha ) sampai ke rumah seha ...
kami bukak barang2 hantaran dari pihak pompuan untuk diagih2kan kepada saudara mara terdekat seha terutama sekali makanan ( cam coklat , buah , kek & lain2 ) ...
malamnya , beta g terjah umah cousin seha ( kawen gak ) ... makan nasi ayam ...
1st time weyh datang kenduri kawen malam ...
mamam nasi ayam lak tuh dalam majlis kawen tuh ...
ni lah adat orang jawa ( memang beta jakon tol lah masa tuh ... )
balik2 , baca paper sampai tertido kekenyangan ...

********************************************************
hari nih pun bangun awal ... sejuk tak hingat ...
hampir2 kol 10AM dah gerak ke klang ...
kali nih mak seha tak ikut ...
beta , seha & kak cikgu ( lupa r nama beliau , seha jangan marah erk ) naik van jerk ...
sampai2 x leh makan ...
ater , beta kan mengiring pengantin laki ...
tunggu r der make-up2 & dak2 kompang ...
tepat kol 12.30PM , pangantin berarak ke umah pengantin pompuan ...
sakit telinga weyh dengar bunyi kompang ...
dah lah matahari tegak atas paler ...
adalah dalam 10 minit tunggu pengantin pompuan ...
terbakar kulit beta yang sawo matang nih ...
hahaha ... beta & ahli keluarga besar seha cari tempat berteduh ...
huhuh ... bila pengantin pompuan dah kuor , kami iring separuh jalan ...
then melencong tengok menu makanan ...
makanya , beta & adik beradik seha beratur untuk amek satay ayam ...
ngeh3 ... kami wat don't know jerk masa abang seha bersanding ...
menu der , satay ayam , soto ayam ( ada nasi impit kalau x silap ) & nasi lauk2 ...
kulit lembu turut dijadikan menu lauk ...
nih memang 1st time lah kenduri kawen beta jumpa satay ayam & soto serta lauk kulit lembu ...
peghak x hingat beta masa tuh ...
agak bernafsu ler jugak masa memuler tengok menu skali bila dah bedal 7 cucuk satay ayam + air anggur 5 gelas ( panas2 mesti dahaga ) , x jadi makan menu lain ...
haha
balik awal ler jugak ...
sampai2 terus packing goodies bag untuk majlis sambut menantu ...
tetiber lak beta rajin menolong ...
malam tuh makan kat restoran juvita ...
abang ipar seha belanja ...
beta makan kuewteow jerk memandangkan beta x makan ikan siakap ...
menu untuk malamnya , ikan siakap 3 rasa , sotong masak kunyit , baby sawi goreng & sup tulang serta nasi putih ...
beta ratah lauk jerk sebab x amek nasi ...
balik2 umah , terus terjah TV sebab semangat nak sokong chong wei lawan badminton ...
skali kalah daaa ... staraight set weyh lin dan menang ...
rasa nak wat kenduri doa selamat jerk masa tuh ...
geram tak hingat ...

*******************************************************
hari isnin ... maulidul rasul ...
beta sesedap membongkang atas katil ...
skali skala tido pagi ...
dah lah sejuk kat sini waktu pepagi ...
nyaman nerk tido ...
kol 9 baru jaga ...
mandi2 , baca newspaper , breakfast ( ada tempe goreng , tempe potong halus2 , then celup ngan tepung yang telah dibubuh jintan , rempah2 , bawang putih & kunyit ) ... sedap weyh , cicah sos ... ni pun 1st time jugak jumpa menu nih ... sodap ... lepas melantak , layan pink panther 2 ... kureng menarik lah filem tuh ... pastuh beta amek lappy seha , cucuk kan my external hard disk , then layan citer camp rock ... huhuh ... lepas tuh layan coffee prince sekerat ...
pukul 2 solat zuhur & siap2 untuk balik ke shah alam ...
dari banting ke shah alam , seha drive , kakak der dok sebelah ...
jimat wet ... x yah beli tiket ... ekekkeke ....
rilaks2 ngan housemate sampai larut malam ...
tengok slumdog millionaire lagi skali versi DVD ...
ri tuh dah tengok versi mini-wayang kat dining kolej ...
best beb movie nih ...

*************************************************************
hari nih ...
semenarnya banyak assignment ...
tapi x jumpa bahan ...
akal paling selebet ialah layan blog ...
muahahaha
esok yang terkentot2 nak siapkan assignment beta gak ...
adoyai ...
mahu chow ...
x dinner lagi neyh ...
berat lah ko nih aswad ...
nk pinjam broadband kering beta malu plak ...
cessss , selama nih x malu ...
huih !


5 comments:

naz ilyn said...

salam...
panjangnya cite... yang best makan-makan tapi tak tau pulak akak ko ni pemalu ahak ahak :D

_neo_ said...

hye minah hantu, ko ni dah macam dairy dah blog ni..penat awo aku nak bace...adoyaii~ akhirnye aku nak smpaikan salam rindu je kat ko huhuu daku merindui mu juaaaaaaaaaaaaa muaahhszz

ghost_MaR said...

naz ilyn ...
salam ...
lm x jenguk akak ...
maaf sebab sangat sibuk walaupun banyak cuti ...
banyak cerita sebenarnya yang hendak dikongsi tetapi disebabkan halangan untuk melayari internet , masa agak terhad untuk menceritakan segala - galanya ...
bila dah lama tak menulis , sekali dapat tulis , cerita panjang2 ...
duduk dengan orang jawa asyik makan jerk ...
itu yang bestnya ...
saya nih pemalu tapi bila dah terlalu kamcing terus jadi x malu ...
ngeh3

neo ...
dah tuh , x kan asyik cakap pasal mender lain jerk ...
nak jugak memoyokan diri sendiri kat blog sendiri ... salahkah???
ahahaha
skema lak ayat2 ak ri nih ...
baca jerk ...
bukan ak soh ngeja sesatu hurop kekuat ...
tahu rindu , tp roger YM ko mesti ngah men game ...
tension ak ...

Masokis said...

Ada.. check sini http://komandotrg.blogspot.com/2009/03/ip-sniffer-19806.html

unwanted said...

hendak berita gembira.?
mlm ni aku upload majalah pc bulan 3..haha3
sory la lmbt skit. sibuk skit skrg..
nnt malam nnt try la melawat.
aku uplaod nnt..:)