Sign by Dealighted - Black Friday Coupons

KrONi

Monday, February 23, 2009

PuStAKa pErDaNA ...

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

sampai2 , terus bergambar sebelum masuk ke dalam tuh ...

bookshelves

bahagian depan : researcher @ kakitangan tambahan @ trainer nyer tempat kerja ...
bahagian belakang : carrel
kalau selak tabir tuh , nampak pemandangan tasik ... cun gila lah ...

tempat bersantai

Bilik Mesyuarat

yang nih bahagian buku baru ker koleksi berharga ker ... eiii ... x ingatlah ... termakan 10 ekor kerengga agaknya beta nih ...


rak2 majalah & jurnal ... belakang yang warna biru tuh sudut pameran berkenaan setiap PM ...

3M self-check mechine ... nak pinjam2 , guna mesin nih ... cepat skit ...

sesaper yang datang ke sini , pastuh nak baca2 , tengok album gambar , wat kajian , inilah tempat duduknya selain carrel ... carrel ada 4 bijik jer kot ...

eyh , bulan 3 nanti dato' seri najib tun razak jadi PM eyh ??? hehe

antara koleksi2 yang terdapat di sini ... material2 yang terdapat di sini adalah kepunyaan bekas2 PM , atau buku2 yang ditulis sendiri oleh PM ... album gambar juga turut dijadikan koleksi di sini ... nampak tak material yang disusun melintang tuh , kebanyakannya album gambar ... kulit album terdapat dalam pelbagai versi ... versi sulam2 pun ada ... huhuh

koleksi terhad ... jadi pakai dewey jerk ...

adoyai , naper ada flash lak kamera nih ... kan dah x cun gambau nih ... sabrina @ hana ... baik ngaku saper yang tangkap gambau nih ???

hana model der ... tapi beta nak cakap benda kat sebelah der tuh manuskrip kalau x silap ... dihadiahkan kepada PM yang mana satu tah ( cemana leh lupa fakta nih ??? ) oleh saper erk ( orang yang glamour2 lah hadiahkan ... ) ... tulisan pelik2 ala2 tulisan urdu pun ada ... korang terjah sendiri lah ke sana kalau nak tengok ... FOC jerk ...

masa penerangan pasal article cutting ( artikel pilihan,lepas tuh mereka scan,wat proses catalouging kot then upload dalam database ) , beta sempat snap pic bilik beliau ... balik2 edit pakai photoscape ... huhu

the one OPAC system ...

carrel yg best & grand ... huhu


aksi poyo ... huhuh

sabrina excited tulis konon2 tulisan cantik ... hihihi ...

kata2 bodek untuk Tun Dr Mahathir ... Hasil tulisan tangan Sabrina ... x pasal2 wujud lak nm & signature beta dalam tuh ... signature beta yg bawah kiri skali tuh ... hemoh3

jom explore bilik nih plak ...



nih terpampang kat pintu depan bilik nih ...

encik "pengemas" sedang kasi penerangan ... rakaman2 rahsia ( yang membabitkan PM ) pun tersimpan di sini ... rakaman2 nih x boleh dipinjam walau dengan surat kebenaran ... pegawai2 yang kerja kat sini jerk tahu per isi rakaman2 tuh ... ayat2 Tun Dr Mahathir supaya memenjarakan Dato' Seri Anwar Ibrahim pun ada ... huisy ... dahsyat !!!

masa nih tengah dengar penerangan mengenai cara translator bekerja ...mereka melihat / mendengar rakaman2 yang dihadiri oleh pemimpin dunia ( rakaman yang PM2 Malaysia jerk hadir ) ... rakaman2 itu akan ditukar kepada bentuk teks untuk dibukukan ... kental gak nak wat kerja nih ... huhuh
*********************************************************

aksi apabila mendengar penerangan ...
**********************************************************

sesajer beta soh hana pose ... huhu

Jubah UiTM kepunyaan Tun Dr Mahathir ...
purple is my colour lorh ... cumel2 ...

bergambar kenang kenangan sebelum berangkat pulang ...
mana cik antoo erk ???
gambo x clear sebab abang senior x professional yang capture ... ekekeke

dah selesai melawat tempat orang , haruslah memberi cenderahati sebagai kenang - kenangan .
Kiri : Encik Adnan Haris & Puan Che Zainab Abdullah ( my lovely lecturer )

landskap

Ikan koi yang sihat

landskap lagi

Model : Sabrina & Hana

Kiri : Hana , Pn Che Zainab & per tah nama dak ungu tuh , lupa lah beb !

Kiri : Sabrina & hana ... asyik korang jerk ... haha

meh nak story mory skit ... Pustaka Perdana nih merupakan special library ... mereka hanya mempunyai material2 yang berkaitan dengan Bekas2 perdana menteri ... disebabkan ia adalah special library , maka koleksinya tidak banyak & sasaran pengunjungnya adalah sekitar 50 orang sehari ... Kebiasaannya , pengunjung terdiri daripada penyelidik , pelajar & penulis . masuk adalah percuma . Yuran keahlian RM25/setahun untuk pelajar ( kalau x silap lah ) . untuk public luper lak baper harganya ... tapi yuran untuk corporate bodies , der x provide lagi ... sekarang nih mereka sedang mengumpul material2 berkenaan Dato' Seri Abdullah Haji Ahmad Badawi ...

lawatan akademik nih beta nyibuk2 jerk sebenarnya ... lecturer IMC 405 beta ( Pn Che Zainab Abdullah ) yang ajak join sebab bas ada kosong lagi ... der offer 5 orang . Memandangkan classmate beta ramai yang ambek subject CTU 551 , makanya beta , Sabrina & Hana jer lah yang join ... Kami ber3 tak amek CTU 551 ... Join student2 part 6 ... Lawatan kali nih best sebab tak payah buat report ... Jadi , x der tertekan sangat ... beta suka sangaaat ... muahahaha ...

Gambar banyak pulak kali nih ... lecturer suka bergambo , Subject beta ( Sabrina & Hana ) lak sporting ... memang best ... beta tak suka bergambar tapi suka menangkap gambar ... hehe ... bertolak pukul 8.30AM dari puncak perdana , shah alam ... lebih kurang 9.45AM kami sampai . lepas lawat pustaka perdana , kami lepak jap kar presint 8 untuk melantak ... then singgah ke masjid putrajaya untuk bergambar lagi ... pukul 1.15PM kami sampai semula di kolej ... walaupun x kena buat report , tapi beta report jerk kat blog ... x der skema2 kan ... beta ada lagi 1 lawatan tapi x boleh join sebab ada kelas ... Pn Che Zainab ajak pergi Muzium Shah Alam & Perpustakaan Tun Uda kot nama der ... Terlepas ler plak kan ...

kepada sesaper yang nak amek gambo nih , dipersilakan ... layan diri eyh ... Sabrina & Hana x payah ... beta dah bagi kan copy kt pendrive ...

27 Februari beta nak terjah PTAR fakulti seni bina & ukur kat UiTM shah alam seksyen 2 ... ada kajian skit ... yang tuh pun kena wat report lepas balik ... report UnISel pun 1 hapah benda tak taip lagi ... submit sumer report hujung bulan 3 ...

6 comments:

Luth Textile said...

gambaq hang mana?

_neo_ said...

heheh first time nampak muke ko real =)

ghost_MaR said...

Luth Textile ...
ko nk tahu pic ak yg mn 1 ???
sila tanya neo , ubey @ ratu ...
d'org expert dh ngan ak ...
lg pn , ak kn cik antoo ...
x leh menonjol sgt ...
hehehe

neo ...
erk ...
s'lm nih ak on9 ,
ak letak pic sndr per ...
men game lg smpi x nmpk ak ...
nyampah ...

ubey said...

kah3, oit. hana tu da berpunya lom?

ghost_MaR said...

hana tuh tak tahu ler plak status der per ...
tp umo beliau dh 24 thn ...
br sem 1 ...
ko jgn lh nk ngorat2 org lain ...
ak tgh doa nih bior ko ad jodoh sm si atie ...
ak ketuk2 ko bior jd ubi ketuk kang , ko nk kew ???

_neo_ said...

ubey ngorat kat sini??tak guna. haha

aalaa weh aku dah kena rasuk dgn game laaa