Sign by Dealighted - Black Friday Coupons

KrONi

Monday, February 2, 2009

CuTi RayA CiNa ...

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

kalau ikutkan ... "ana" cuti awal ... bermula dari hari rabu hari tuh walaupun sebenarnya ada kuliah pada pagi & petang jumaat ... pontenglah jawabnya ... hehehe ... beta pulang ke istana hinggap beta di tanjung malim pada pagi ahad ... aktiviti dari hari rabu hingga hari sabtu ialah merayap ... hari rabu merayap saksyen 17 , seksyen 18 , tup tup dah ada kat puduraya meredah hujan ... dah pukul 8 malam , sempat lagi sentap tangan kawan pergi low yatt plaza ... konon2 nak repairkan laptop fifah ( housemate beta lah ) ... x repair pun ... sudahnya , kawan beta siap angkut HP printer lagi untuk bawa balik shah alam ... sampai kolej pukul 11.45PM ... ngeeee ... sib baik tak kena saman ...

Hari khamis esoknya , "ana" g jalan2 ke plaza alam sentral buat pertama kalinya ... hehe ... dulu2 , kalau nak pegi plaza alam sentral , mesti terlajak ke Bukit bintang , KL sanan nun ... ada ala2 minah jakon jugak masa sampai kat sana ... setelah menghantar laptop fifah untuk servis , beta pun hantar nokia 8310 beta untuk servis skrin & radio ... dah lama dah rosak , skang dah ada bajet , baru hantar repair ... tak kan nak bayo pakai bulu lak kan ... hehe ...

Hari Jumaat , konon2 g PKNS , SACC Mall & Plaza Alam Sentral ( kawasan segi tiga orang shah alam cakap sebab bangunan2 nih hampir2 ) pagi petang nyer kelas habis ponteng ... cadang nak ponteng pagi jerk , skali terlajak ler plak ... bas rapid ler nih nyer pasal ... sejam lebih tunggu rapid T605 ... adoyai ... redho jer lah ...

hari sabtu lak merayap pergi klang ... ingat nak tengok wayang kat GSC lama tuh ... skali filem2 yang ditayangkan ada 5 jerk ... dah lah kaunter tiket dah x macam kaunter lagi ... citer maut ( raya bebila kompem kuor , x payah bazir duit ) , citer the coffin ( dah tengok ) & citer villu ( x pernah lak beta spend duit untuk tengok citer tamil ) ... tuh jerk tajuk2 yang diingati ... penuh dengan "makhluk2 asing" lak kat situ ... ish , hilang selera ... pastuh jumpa digital center ... banyak tol CD & DVD untuk software & game pirate ... fuuuhhhh ... beta pun mula wat aksi window shopping ... walaupun duit penuh kat poket , x beli 1 hapah pun ... muahahhaa ... sian orang kat kedai tuh layan beta ... bazir air liur der jerk ...

pagi ahad yang hening , beta bangun seawal jam 6 pagi ... solat & bersiap , pukul 7.30AM tunggu bas rapid T605 ... sampai di seksyen 2 , amek bas rapid U80 sampai KL sentral ... lepas tuh amik shuttle untuk ke tanjung malim pada pukul 9.30AM ... berjumpa keluarga tercinta 1 jam setengah kemudian ...

hari isnin plak , sakit nak tumbuh sesungut datang ... x boleh nak cakap apa dah ... my parent pot pet pot pet pasal beta yang keras hati & degil sebab x nak makan obat ... banyak obat mahal2 telah dibeli tapi beta x sentuh termasuklah susu alpha lipid yang rasa semacam jerk tuh ... makanya , tido ajerlah kerjanya ... malam lak , ayah cu ( adik ibu ) datang ziarah ... ibu hidangkan bihun sup ke bihun soto tah ... dah lufer ler plak ...

hari selasa , ibu , ayah & adik2 mahu bertolak pulang ke ipoh ... beta x nak ikut balik ke ipoh sebab nak jalan2 ... walaupun demam , semangat untuk meluaskan pengalaman itu kental ... lagi pun , beta dah paham beta tak kan buat apa2 kerja selain berinternet x sudah2 jika duduk di ipoh ... pulang ke KL menaiki bas ... lepas tuh naik LRT dari masjid jamek ke KL sentral ... tinggal di rumah nadiah ismail di bandar kinrara , puchong buat 1 malam ... lama betul x jumpa beliau ... adalah dalam 4 tahun tak berjumpa ... masa sekolah2 dulu , wat baik ke jahat ke sesama ... haha ... malam tuh , ikut family der g Jusco maluri ... balik2 , kami tuko2 citer & filem ( masing2 bukak lappy ) ... kol 1.30AM konon2 nak tido ... sudahnya , kol 3.30AM baru nak tido ... borak2 sampai x sedor jam dah pukul baper ... huih ...

hari rabu , beta bangun awal ... bersiap & sempat bersarapan sebelum bergerak ke banting ... naik bas rapid U60 dari puchong ke KL sentral ... dah macam tin sardin bas tuh ... rapat giler lah sampai kaki sendiri pun x nampak ... kesian gak bila nampak nenek tua & ibu yang mengendong bayi berdiri dengan beta ... bas tuh penuh sampai pintu x boleh nak tutup ... makanya , bas berjalan dengan pintu terbukak ... dah lah laju ... beta lak bawak beg kembara besau gedabak ... beta & kawan beta yang pompuan lak tuh berdiri kat pintu ... tuhan saja yang tahu macam mana perasaan masa tuh ... huhuh ... sampai sahaja di KL sentral , kami borak2 di cafe warung kita ( kuih x sedap mana pun , 1 set 2 biji ... RM1.60 ... cettt ) lepak kat cafe tuh kira ala2 reunion ler jugak sebab sahabat beta si nas farihah azeni ada skali ... dh lepak2 tuh , mereka mahu berjalan ke mid valley & jalan TAR ... beta nak ikut tapi beban di bahu besau gedabak ... takut pengsan lak masa jenjalan kang ... jadi beta pun amek tren ke pasar seni ... bergerak ke banting untuk tidur di rumah seha pulak ... sampai di banting , seha amek naik skuter ... 1st time weyh naik skuter ... hehehe ... sib baik muat barang2 beta ... sampai2 jerk rehat ... borak2 dengan seha & terkeluarlah cerita yang bapanya sudah kembali ke rahmatullah ... innalillah ... beta tak tahu pasal nih ... seha ingat beta dah tahu pasal tuh ... adoyai ... petang tuh , seha bawak g round kampung dia ... cantik & harmoni kampung dia tuh ... baru perasan yang kaki beta dah lama x balik ke kampung ibu di segamat ...

hari khamis , sejuk betul pagi tuh ... menggigil beta lepas solat subuh ... sib baik ada comforter ... lepas tuh bukak TV ... ada ASTRO ... bukak OASIS jerk ... tetiba , seha ajak teman g pasar ... peluang nih ... hehehe ... makanya , kami berdua ke pasar tanpa pakai helmet ... kira ada unsur2 round kampung pepagi buta ... tengok ladang2 , ada ladang buah naga , ada kilang tempe , & macam2 lagi ... pekat2 dialek jawa orang sini ... balik2 , bedal lah bukak kirana ... tgk movie korea tajuk 200 pounds beauty kot tajuk der ... tengah hari round lagi ... g terjah kilang kerepek ... borong r sampai 3 bungkus ... dapat tengok jugak lah cemana der nyer dapur & lain2 ... pukul 3 beta pulang ke rumah mak long beta di banting juga ... seha hantar sampai tesco ...

tinggal di rumah mak long sampai hari ahad boleh tahan lah jugak ... yang peliknya anak2 mak long nih , mereka x makan sangat masakan mak long beta ... sian lak tengok der ... kalau diorang tuh adik beta , dah lama dah kena tampar dengan beta ... masakan ibu sendiri , x sedap macam mana pun , hargailah ... tapi , beta rasa masakan maklong beta tuh ok jerk ... x der cacat pun ... pelik tol ... beta amek kuah jerk kalau beta x suka masakan ibu beta , rasa jugak lah kan ... memang sian lah bila tengok seorang ibu bertungkus lumus masak untuk anak dia , tapi anak dia x jamah sikit pun ... sanggup spend duit untuk makan kedai gitu ... anak2 mak long beta ada 3 orang , semuanya pompuan , ada umo 11 , 10 & 4 ... korang pepaham jer lah beta dah lama x duduk dengan budak kecik ... kena sabar & banyak melayan kerenah budak2 yang tengah membesar ... tambah2 ibu beta bukan jenis manjakan anak ... tampar cubit sebat dah jadi perkara biasa dedulu ... dan beta pun x pandai nak manja2 nih ... yang peliknya , budak2 suka berkepit ngan beta kalau beta jumpa di mana2 ... ada yang siap x nak lepas gitu ... naper tah ... mandikan kanak2 umo 4 tahun adalah kenangan yang paling berharga sewaktu percutian beta ... bukan mandi jerk , pakaikan baju & solekkan skali ... dh 10 tahun lebih beta tak wat ... rasa macam tak percaya lak bila wat tuh ... beta ada naluri keibuankah ???? hahaha

hari sabtu , maklong bawa pergi ke pantai kelanang & pantai morib ... beta x mandi pun ... sesiapa yang mahu berkunjung ke sana , nasihat beta , datanglah awal pagi @ lewat petang untuk keseronokan tahap maksimum ... hehehe ... nih 1st time bagi maklong untuk drive ke tempat tuh sebab beliau x pernah pergi pun ... pantai morib senang dicari berbanding pantai kelanang ...

hari ahad , beta balik ke kolej ... lepas zuhur beta dihantar mak long ke stesyen bas banting ... balik dengan seha & seorang lagi kawan seha ( per nama tah , luperlah ) ... naik bas cityliner untuk ke klang ... terkandas hampir sejam di klang kerana tidak jumpa bas rapid T601 @ bas seranas yang mahu ke shah alam ... hujan lebat semasa perjalanan klang - shah alam ... dr seksyen 2 ke puncak perdana , naik lah bas rapid T605 macam biasa ... sampai di kolej jam 6.45PM ...

rasa macam tak percaya lak yang beta bercuti tanpa internet ... cuti sem @ mid sem yang slalu orang kata bosan boleh jadi best jika kita tahu memanfaatkannya ... x gitu wahai kawan2??? dok melepap bertenet jerk x wat mender lain , memanglah buhsyan ...

ok lah , assignment dah bertimbun ... tengah siapkan satu2 nih ... 13 februari , beta bakal terjah library UniSel kuala selangor ... nantikan kehadiran cik antoo ya wahai bebudak UniSel ... owh ... makanan nak buka puasa tak beli lagi ... tinggal dulu ... maap yerk x der gambo ... sebab beta bercuti tanpa kamera nih ... walaupun kat aswad ada webcam , x kan nak angkut g mana2 plak si aswad nih kan ??? kalau ringan x per gak ... adoyai ... chow ... ma'as salam ...

3 comments:

Anonymous said...

uih
seha ni..huhu..
nk tmbh info sket
nme kwn ak yg dok kt induk tu isma nmenye..
hehheehehe

_neo_ said...

salam.
pertama sekali aku bace post ko ni aku cam..waaa best nye hidup ko..dan aku rase cam jeles la sesangat.
ko dapat hidup yang best dan bermakna. apa ko nak buat ko buat je ..takde pon halangan.
ko takleh salahkan aku kalau aku asyik duk depan laptop main internet sebab mak bapak aku kuno. diorang takkan kasik aku keluar ikut suka hati aku..
even kalau ade reunion ngan kawan2 lama pon diorang tak kasik aku pegi.
kawan aku tunang? diorang tak kasik aku pegi.
event2 ape2 kat mane2 pun aku salu jer miss..
memang sedeh wey.
cemburu gak bile tgk org lain. dah rase macam2 bila waktu remaja remuji ni..tapi aku?
nak keluar pon kene curik2..
jangan salahkan aku la kalau aku lari dari umah tanpa pengetahuan mak bapak aku kan?hahahaha
sebab tu aku salu keluar time balik kuliah je..
kalau dah sampai umah, nakk keluar susah la jawabnye..
so kesimpulan nye, nikmatilah hidup anda to the max.
enjoy.
jgn jadi macam aku. dok depan PC je. hantu pc.

ghost_MaR said...

seha ...
me kaseh tlg tambah info ...
kem salam sama e2 isma erk ...

neo ...
w'slm ...
halahai ...
parent ko x bg kuor bkn nyer sbb apa ...
d'org tuh sgt2 ler syg sm ko ...
kang kena culik d'bw larik , kn ker haru ...
parent ak bkn x syg ak cuma d'org percaya ak leh bw diri ...
was2 tuh ad ler gak kekadang ...

ak x der lh nk ajar ko wat jahat ...
klu rs nk kuor , g tau parent is better ...
klu x nk g tahu , ko kuor jerk ... bw IC & wet ... h/p tinggal ... muahahahaha ...
pakat2 ler ngan kengkawan utk kelentong ...
ps 2 klu parent tanya naper tinggal h/p & kuor x g tahu , ckp jerk urgent ... lecturer nk jumpa kew per kew ... taram jerk ...
tp mender2 nih , x leh d'amalkan slalu ...
hehehe ... tuh br parent ...
kawen t , laki lak jg kita ...
jg rupa mn , x dpt d'pasti kn ...
t'pulang pd k'mampuan beliau ....
jgn sedey2 lh sis ...
parent ak bg pn , sbb independent ak t'lalu m'nonjol lg2 family ak suka b'jln ...
dpt ank lak kaki jln ... ak jln pn bila ada wet jerk ... bila papa kedana , t'perap kt umah jerk ... ayah ak nk potong itu streamyx ... berita seram tol ... haih ...