Sign by Dealighted - Black Friday Coupons

KrONi

Saturday, January 24, 2009

AwaRd FrOm SuFiAnPC ...

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

*this is sticky mode . Please scroll down to read new post , thank you !

Bro Sufian PC dengan baik hatinya telah menganugerahkan beta award seperti di atas ... beta malu nak mengaku cute walaupun hakikatnya beta memang cute ... muahaha ... Bro nih dah bagi award kat beta pada 29 Disember 2008 tapi beta menuntutnya pada hari ini ( Sabtu , 10 Januari 2009 , 4.20PM ) . straight to the point , beta ingin memberitahu 10 fakta tentang diri beta :

1 ) sangat suka membaca buku , majalah , blog & laman web ...
2 ) sangat suka main sudoku tapi tak berniat untuk masuk mana2 pertandingan ...
3) sangat suka menonton pasukan kegemaran beraksi di padang bola ( tak pergi stadium pun ) jika ada masa terluang ...
4 ) sukakan aktiviti lasak ...
5 ) seorang pelajar ...
6 ) seorang yang suka buat & tengok orang marah , kelakar sangat ...
7 ) suka tengok gelagat orang ...
8 ) masih trauma untuk drive sendiri ... bawa basikal bolehlah ...
9 ) suka warna hitam & ungu ...
10 ) suka tengok filem ... menci soap opera ... hehe

award nih ada gambo pompuan ... jadi beta kasi pada perempuan2 yang cute seperti beta jer lah yerk :

1 ) neo
2 ) ratu
3 ) Mully zara
5 ) cik sunshine
6 ) moun
7 ) sifu M
8 ) atie
9 ) Naz Ilyn
10 ) ummu rifaie ...

selesai pun kerja ... huhu ... taip dalam masa 15 minit ...

Peraturan untuk menerima award ini ialah:

1. Copy badge "2008 Cute's 3logger Award" di atas untuk diletakkan di blog anda.
2. Link/cerikan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.
3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya (menge-tag).
4. Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda.
5. Jangan lupa untuk melawat blog mereka dan meninggalkan komen yang menyatakan "anda telah di tag - sila layari blog saya untuk mendapatkan award anda".
Kullukum , SYUKRAN JAZILAN ...
:miau:

*this is sticky mode . Please scroll down to read new post , thank you !

Friday, January 16, 2009

KukU ...

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

Baru pasan entry nih terperam dalam draft ... adoyai ... nih kisah minggu lepas ...

malam tadi , tido jam 3 pagi ...
siapkan article review nyer pasal ...
bangun pukul 6.45AM ...
solat2 , ngaji2 ...
pastu terus print segala kerja yang telah dibuat pada malam tadi ...
mandi2 , tepat2 pukul 9 siap ...
tiba2 , sesuatu yang tak dijangka terjadi ...
kuku ibu jari yang tercedera pada ramadhan lepas telah tercabut ...
patutlah sakit jerk ...
beta pun satu ...
lasak tak ingat dunia ...
kuku yang terkuor tuh tersangkut kat paip lain , tersangkut kat shower puff lain ...
memacam hal lah beta nih kan ...
so ugly lorh that new kuku ...
makanya , sempatlah snap kejap gambo kuku tuh walaupun beta sedang kejo masa ...
sampai kat lab tepat2 masa lecturer amek attendace ...

Wednesday, January 14, 2009

MaR & AiN ...

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

My bed ... nak mimpi chelsea tengah main secara live ... sebab tuh cadar bola ... huhuh

My roommate , miss ain bed ... ader bola jugak ... beliau mahu couple dengan soccer player ... lala

tempat beradu kami berdua ...

pintu apartmen kami bertujuh ... huhuh ... wanita2 dijemput datang untuk bermesyuarat pintu bersama cik antoo ... cer teka mana satu gambo cik antoo ??? huhuh

barang - barang yang diperlukan untuk bersauna sakan ... huhu

rupa bilik yang dikemas secara ala kadar ...

ruang yang memang sengaja diserabutkan untuk kepentingan peribadi ... huhu



tempat belajo , main game , tengok movie & cuci mata ...

longgokan beg ... ada set linguaphone ain , beg lappy ain & kat bawah beg lappy ain , ada beg kembara balik kampung "ana" ... malas nak simpan dalam locker ...
tempat menyumbat segala aset & harta benda terutama kain pelbagai jenis ... kihkihkih
:hentak:inilah akibatnya jika cuti berlebihan ... dah tak der mender nak wat pepagi buta ... maka berlakulah aktiviti snap snap gambo secara optimum selepas menggoreng macaroni ... ops , terlepas cakap ler plak ... hohoh ... inilah keadaan bilik beta & ain ... sangat selesa ... :hentak:
:haha:perkembangan terbaru , LAN kat apartmen beta rosak ...
tengah runding cemana nak repair ... :haha:
:plis:pasal lawatan ke library tuh , senarai pendeknya ialah UIAM library , USIM library , UniSel library & UniTen library ... keputusan muktamad belum diputuskan lagik ...:plis:
:soal:Jumaat & Isnin ini kena submit assignment ... tak siap lagi ... haih ... :soal:

Monday, January 12, 2009

GoSiP ...

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

Wallahi wabillahi …
Hati perempuan “ana” sungguh terusik kali ini … “ana” ngaku berjantina lak

Kisah lama sewaktu bersekolah rendah & menengah …

“ana” hanya membaca di dada akhbar berkenaan kekejaman puak Serb di Bosnia Herzegovina … tidak merasa apa – apa … sekadar membaca
Kisah tindakan kejam Russia di Chechnya juga “ana” masih sekadar membaca
Kedua – dua kisah ini berlaku sewaktu “ana” masih bersekolah rendah …

Ketika berada di sekolah menengah , ada satu nasyid … liriknya mengisahkan masjid Babri yang berada di India … sewaktu sedang menaip , “ana” hanya teringat beberapa baris lagu tersebut …

“Dulu Babri indah tersergam , Menjadi lambing keagungan Islam, Tapi kini sudah tiada , Dihancur rakus kafir durjana” dah tak berapa ingat lagi lirik lagu tersebut

Kisah umat Islam di Kashmir …
Kisah Afghanistan & Russia pada 1979 …
Kisah penaklukan Afghanistan …
Kisah peperangan Iraq …
Serangan Israel ke atas Lubnan

Kisah – kisah itu diketahui semasa berada di sekolah menengah …
Oh , “ana” masih membaca kisah – kisah itu di dada akhbar …
Kadang – kadang menontonnya di televisyen televisyen bukan rutin “ana”
Terkesan tetapi tak tahu untuk mengungkapkannya …
Rasa syukur membuak – buak dalam hati kerana Malaysia aman …
Rasa tak puas hati dek kesusahan yang mereka alami tetapi siapa mahu mendengar suara hati “ana” …
Suara Perdana Menteri Malaysia sendiri tidak diendahkan , inikan suara “ana” …
Awak awak awak pedulikah dengan ketidakpuasan hati “ana” …
Apa yang “ana” katakan ini pun entah – entah awak awak awak tak tahu …
Mungkin tak faham …

Kenapa air mata hampir menitis kali ini ???
Kerana kisah Palestin yang tidak pernah selesai ( dari “ana” kecik sampai ke besau ) ini sangat melampau baru – baru ini …
Syurga hendaknya buat mereka yang telah kembali kepadaNYA …
Tetapi sengsara buat yang melecur sebab bom fosforus … sebab terkena serpihan bom ... sebab putus - putus anggota badannya ...
Kepala anak – anak kecil bergelimpang …
Pelarian di Negara sendiri …
Makanan , ubat dan bahan keperluan asas lain hampir pupus …
3 buah sekolah yang ditadbir oleh United Nations Relief and Works Agency dibom …

Hati sangat sakit bila membacanya …
Sangat melampau …

“ana” perlukan sedikit hiburan sewaktu bercuti dahulu …
Tertonton Filem You Don’t Mess With The Zohan yang biadab dalam senyap …
“ana” sangat menyesal menontonnya kononnya mahu bergelak ketawa …
Akhirnya , rasa marah membebal dalam diri selepas menonton …
sumpah seranah pula yang diungkapkan lisan ...

Di sini “ana” senaraikan beberapa cadangan kepada pihak – pihak yang berkenaan supaya :

1 ) Mengharamkan urusan import eksport antara Malaysia & USA seperti Malaysia mengharamkan urusan eksport import antara Malaysia & Israel . Cara ini dapat melumpuhkan ekonomi USA yang telah menggunakan kuasa vetonya sebanyak 28 kali dalam isu Palestin di PBB . USA telah menghalang usaha Majlis Keselamatan PBB dalam proses keamanan Palestin … Kempen memboikot barangan USA tidak akan berjalan jika barangan tersebut masih berada di dalam Negara … rakyat Malaysia diharap supaya tidak menyempitkan pemikiran yang kononnya tidak boleh hidup dengan sesuatu barangan atau jenama … korang boleh pakai barangan Jepun , Korea Selatan , China dan lain – lain Negara termasuk Negara sendiri … kita perlu mempercayai produk negara sendiri untuk survival negara … pasal Toyota camry Selangor & perak , isu lain lah yerk … “ana” tak suka bicara “ana” ada unsur – unsur politik … “ana” pihak berkecuali …

2 ) Menerima rakyat Palestin sebagai tenaga buruh kasar … Pihak – pihak berkenaan perlu meneliti perkara ini supaya kita dapat membantu rakyat Palestin … Kita mempunyai tenaga buruh Indonesia , Bangladesh , Nepal dan lain – lain … tak salah kalau kita mempertimbangkan rakyat Palestin untuk menjadi tenaga buruh … sila percayakan orang arab kerana sudah menjadi tradisi mereka ini sangat menepati janji … tradisi ini telah berakar umbi semenjak zaman nenek moyang mereka ( Jahiliyah ) lagi dan tidak pernah dicemari …

3 ) memotong gaji sehari pekerja – pekerja sector awam dan swasta . Pemotongan gaji sehari ini wajarlah dijalankan kepada pekerja taraf sederhana dan atasan . Pekerja yang menerima gaji pokok sebanyak RM 1300 dan ke bawah perlulah dikecualikan . Permulaannya , Perdana Menteri lah start dulu …

Kekangan untuk menjalankan usaha di yang dicadangkan :

1 ) Sistem ekonomi Malaysia yang terlalu bergantung kepada USA

2 ) Mentaliti generasi muda Malaysia yang tidak menghiraukan sekeliling

3 ) Malaysia mempunyai hutang , projek – projek pembangunan negara , projek – projek memperkasakan bangsa , projek Islam Hadhari , duit yang disonglap dan lain – lain . Jadi , kita tak mempunyai dana yang banyak untuk membantu

4 ) sokongan dari pelbagai negara . Negara yang berhampiran Palestin sendiri berani takut takut untuk membantu Palestin , Malaysia dan Brazil yang jauh berbatu – batu pula yang memperjuangkan hak Palestin

5 ) Pendirian negara – negara Islam yang lemah terutamanya negara - negara Arab , mereka sendiri lebih selesa berurusan dengan Barat daripada negara Islam lain seperti Malaysia ... mentaliti mereka sebenarnya lebih mempercayai kepakaran negara - negara Barat

6 ) Malaysia akan lebih dikenali sebagai negara berkebajikan , tetapi kita nih akan menjadi seperti rakyat Iran sebenarnya … walaupun kita susah & banyak masalah , kita masih mampu untuk membantu orang … nilai ini akan menerima kritikan hebat daripada kaum – kaum yang cintakan kemajuan tanpa mempedulikan kemanusiaan

7 ) mentality rakyat sendiri , negara sendiri susah , ada hati nak bantu negara lain

8 ) Non-Muslim Malaysian yang terlupa bahawa Malaysia negara Islam akan mempersoalkan rasional untuk membantu Palestin

9 ) Sikap rakyat yang suka mengharap kepada orang lain … maksudnya , ramai yang menaruh kepercayaan terhadap pemerintahan Barrack Obama tapi macam – macam boleh jadi semasa pemerintahannya , lagi pun kroni – kroni beliau itu kebanyakannya yahudi tegar

Setakat ini sahaja penulisan “ana” yang berjiwa muda dan sedang mematangkan diri … tidak mempunyai kekuatan untuk mengupas secara ilmiah bukan ada orang peduli pun apa yang “ana” tulis … siapalah “ana” … tulis nih pun selepas dapat ilham selesai sahaja membaca kitab tuhan yang memperkatakan bani israel ...

Akhirul kalam , LAKNATULLAH YA BANI ISRAEL !!!

Saturday, January 10, 2009

tomyam sabtu ...

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

assalamualaykum ...

maaf sebab dah lama x update entry ... update pun secara autopublish ... korang tahukan kaedahnya bila tenet masih tak dapat di kolej ... nak tak nak kena jugak heret mr aswad untuk dibasuh otaknya ( update kaspersky selang 3 hari lah weyh ) ... beta heret aswad ke library ... tak boleh nak cerita banyak2 ... ada sedikit gambar untuk tatapan korang sumer ... maaflah kalau kualiti tak berapa cantik sebab gambo2 nih ditangkap menggunakan kamera h/p housemate ... kamera penaja ilang ... mana ntah beliau letak ...

beta masak tomyam ...

lepak mana2 jerk yang beta suka selepas wat projek ... lokasi : bawah meja study ain ... hahah ...

dah habis wat projek , kenalah kemas2 kan ... terpaksa susun atas lantai sebab perabot terhad ... sebab utama kena susun kat bawah ialah ( sila lihat gambar akhir ) ...


Friday, January 9, 2009

AwaRd FrOm LuTh ...

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

:scream:*this is sticky mode . Please scroll down to read new post , thank you !

:pis:This award given by Luth Sahayana and I grab this at 26122008 (7.30AM) ... thank you so much ...:pis:

:scream:*this is sticky mode . Please scroll down to read new post , thank you !

Tuesday, January 6, 2009

UpDaTe !!!

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

Maaf sebab dah lama tak lepak2 dengan korang ... sangat2 sibuk ... tapi jadual beta lengang sebenarnya ... 15 credit hours only ... 3 hari belajo , 4 hari cuti ... kihkihkih ... pelajar istimewa katakan ... memuler kelakar juga bila mula2 dulu , jadual beta 5 hari cuti , 2 hari belajar ... tetapi skang dah ok ... server kat kolej down ... sangat sengsara ... sebab tuh tak boleh online sangat ... fuh ...
:off:

Saturday, January 3, 2009

LaKi2 NyeR HaL ...

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

:haha:kepada ubey , pacaq , octa the12 , luth sahayana , amir lilo , zicry , abu gua , hafiz handasah , hafiz dasar , ihsan , ikhwan , incit mesmerising1 & unwanted ( link mereka korang refer kat sebelah kanan tuh ha , beta skalu lepak kt blog mereka nih ) ... "ana" nak gurau2 ngan korang nih ... cer tengok bebetul pic kat bawah nih ... ps2 judge sendirik ... huhu :princes:


thanks to sekut tawar ... ehehe ...

Friday, January 2, 2009

library ?????

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

URGENT ENTRY !!!

"ANA" nak minta pendapat korang sumer tentang digital library @ library yang pengurusan der cukup cun ... kalau boleh , library tuh hendaklah jenis academic library ( Perpustakaan Unversiti ) @ Public library ... sekitar selangor , KL , melaka & negeri sembilan ... fenin weyh ... hari pertama kuliah , dh bg assignment ... zalim tol ... wakakak ... cadang tolong cadang tolong cadang tolong cadang ... ada idea ??? sila sumbat kt kotak komen eyh ... laju gila taip nih ... huhu ... memang urgent