Sign by Dealighted - Black Friday Coupons

KrONi

Tuesday, December 16, 2008

StReAmYx ...

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

:woooh:Entry ini hanya untuk pengguna streamyx sahaja :woooh:

Sebahagian besar daripada pengguna streamyx tidak menukar password mereka iaitu TMNET123 kepada password ciptaan mereka sendiri ... nampak macam kecik jerk benda nih tapi boleh membawa impak yang besar jika tidak dibendung ... hackers boleh hack account kita & menggunakannya dengan senang hati apatah lagi jika speed streamyx kita laju & boleh download macam2 dalam masa yang singkat . Pernah terfikir tak yang mereka akan mendownload item2 yang bersubscribe with money dengan menggunakan account anda ??? tetiba , bila sampai bil streamyx , harga lebih tinggi daripada pakej yang diambil ( contohnya jika anda melanggan pakej RM 77 / unlimited access per month , bila sampai bil pada awal bulan hadapan , jumlah bil anda RM500++ ... mesti pelikkan . bagi sesiapa yang mempunyai anak , mesti asyik tuduh anak2 ) ... Jadi , untuk mengelakkan daripada perkara ini berlaku , silalah tukar password anda itu yerk di sini ... Jika terdapat sebarang masalah , sila dail 100 menggunakan talian telefon rumah anda atau menggunakan nombor Celcom & suruhlah perunding khidmat pelanggan tuh ajar apa2 yang patut ... Surau2 & masjid2 yang menggunakan streamyx , sila amek perhatian ... ada jugak orang yang amek kesempatan dekat account masjid2 & surau2 sebab streamyx yang jawatankuasa masjid & surau tersebut amek pakej streamyx yang lebih laju ... bayo pun mahal ... umah beta pun pakai yang 100Mbps jerk ... hiks

:lili:Ini hanya perkongsian maklumat sahaja ... tidak ada kena mengena dengan pengalaman "ana" ... streamyx kami belum pernah kena godam lagik & insya - allah susah digodam ... hiks :lili:

8 comments:

Cahaya Bulan said...

hi tuanku.. apa kabar arini? nice entry.. mengingatkan patik untuk tukar password patik. thanks for the info tuanku!

naz ilyn said...

Salam...

oh yer ker... terima kasih bebanyak atas maklumat itu akak pun bukan tau sangat pasal streamyx ni... hihi

ghost_MaR said...

Cahaya Bulan ... hoit ... mestilah khabar baik , alhamdulillah ... hope cahaya bulan pn "sihat" ( sbb program ternak lemak ) hahah ... la syukran 'alal wajib ...

naz ilyn ... w'slm ... la syukran 'alal wajib ... sama2 berkongsi apa yang kita tahu ...

Firdaus said...

jwb kt cni je la yek.. try kt shoutbox, x bleh.. x tau knapa..

kita dmklumkn melalui nas quran & sunnah bhw manusia dcipta dr tanah, jin drp api dan malaikat drp cahaya. tp sy x pnh jupe apa2 dalil yg menyebutkn drp unsur apa haiwan dicipta. sekiranya tiada, ia bmkna pkr ini x penting utk diketahui manusia. ilmu Allah kan luas..

btw, sy sdg bpindah ke blog baru: http://ifirrr.blogspot.com/

lawat la ye...

meow!

_neo_ said...

weyy nak tinggalkan komeng atSB ko, tapi cam susah je...apekehe la...wooo huureyy aku dah free weyy dah tak keje..
leh la aku blogging cam org gila..hahahahha

buat mase ni aku kene berehat jap...tenangkan fikiran..sowi la kalau ko ym aku tak balas..ade bende yang kene stellkan..hahahaha

okah bebeh
si ya

CoklatChips said...

Blog ko klau pkai mozilla mmng xleh leave comment ke??

ubey said...

hoho... seb bek password aku adalah @#$%^&*(

ghost_MaR said...

Firadaus a.k.a. abu hurairah zmn moden ... maaf sbb sy tgh renovate blog & saya godeh2 shoutbox tuh ... skang , tu lh jd nya ... heheh ... BTW , syukran sbb jwb kn ... nnt saya dtg ziarah ke umah kucing tuh , insya - allah ...

neo a.k.a. my twin ... sowi psl shoutbox tuh ... nnt ak edit blk ... klu ko happy , ak pn happy gak ... no hal lh ... nnt bila start sem br , ak lak yg cm mls2 blogging ...

CoklatChips ... ak pki browser flock ... blh tinggal kn comment tp jgn letak URL ... so sorry ... tangan ak gatal sgt usik code der ...

ubey ... ak soh tuko password ... bkn citer psl password ...