Sign by Dealighted - Black Friday Coupons

KrONi

Saturday, December 20, 2008

SaBtU yaNg ToOot ...

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

macam biasa , bangun pukul 4 pagi online ... kali nih x solat tahjud ... malas skit ... lepas subuh , sambung online sambil tengok movie ... Ibu cakap ada kawan dia ( bekas ustazah beta ) buat kenduri baca yaasiin ... maka , bersiap2lah beta dengan segala bagai ... excitedlah nak pergi baca yaasiin ... tapi ibu pergi dulu ... my bro pergi kerja , kami suruh dia drive saga aeroback merah ayah tuh ... motor beliau & motor ayah akan digunakan untuk konvoi ke kenduri ... lagipun , ayah outstation ke kedah ( kat tupah nuh ha , amek platun polis ... jurulatih katakan ) ... pemandu2 motor tersebut tidak berlesen ... hahah ... adik2 ( Chammy , next year F2 & Nairah , next year F5 ) menjadi pemandu ... beta yang berlesen hanya dok belakang dendiam sebab trauma lagi ...

alkisahnya , chammy yang menghantar ibu ... kami janji yang kami akan pergi bersama - sama secara konvoi selepas beliau menghantar ibu ... ( elleh , konvoi 2 motor pun nak bising ) ... tapi chammy x balik2 ... lama jugak ler nunggu ... majlis yang bermula pukul 11 AM ... chammy sampai ke rumah pada pukul 12 PM ... dia ker workshop rupanya ... kena kencing ngan uncle workshop ( korang pahamkan apabila orang perempuan & budak2 ke workshop per jadi ... pomot macam2 & cari macam2 kerosakan motor ... patutlah lama sangat ) ...

beta naik dengan nairah , adik itam naik dengan chammy ... sampai2 , memang orang dah habis baca yaasiin ... melepas ler plak ... mesti orang dok kata kami 4 beradik datang untuk melantak jerk ... redho jer lah ... tapi memang lapar pun ... hehe ... pembuka selera kami puding buah ( ada hirisan buah kiwi , mangga & nenas ... sodap tol puding buah tuh ) ...

semasa pulang , chammy menghantar ibu dulu ... kami yang lain tunggu sambil makan bubur barli sebagai penutup selera ... hoho ... kenyang betul ... Ibu balik rumah , kami mahu berkonvoi ke kenduri di taman perpaduan pula ... chammy lambat sebab isi minyak sambil melepak jap ... nairah dah hilang sebar terus cari chammy di rumah ... padahal , lepas 10 minit nairah balik rumah , chammy sampai kat tempat kami ... ceh ! kena tunggu lagi ...

sebelum pergi , kami dah merancang yang kami ke taman perpaduan guna jalan besar ... cettt , chammy berhenti di lampu isyarat ... ( kalau ikut jalan besar , belok kiri jerk ... x yah susah2 berhenti di lampu isyarat untuk belok ke kanan ) ... geram tol ...

disebabkan kami sampai dulu di taman perpaduan , kami pergi ke rumah kawan baik beta semasa form 6 ( syafiqah nadiah ) ... lepak2 nak dekat setengah jam baru nampak batang hidung chammy & adik hitam ... lihat jam , argh , segannya nak pergi kenduri kahwin tuh ... dah pukul 2.45 PM ... batalkan jer lah ...

perjalanan pulang dirancang ... sepakat untuk mengikut jalan dalam ... lagi sekali otak chammy mereng ... beliau ikut jalan besar plak ... dah lah bawak macam pelesit ( yang tengah nyot nyet nih lagi tak sedar diri ... kihkihkih ) ... kami pun ikut jer lah jalan besar ... ingatkan mereka sampai rumah dulu ... semasa kami sampai , mereka tidak sampai lagi ... lantak korang lah ... rupa2nya mereka lepak di "coffee house" ... minum fresh juice ... macam orang berada plak gayanya ...

trivia :
1 ) sepanjang perjalanan kira2 5 - 8 KM , adik itam tak pakai helmet ... perasan dok kat vietnam katakan ...
2 ) pemandu2 motor tersebut tak cuak kena tahan sebab tak der lesen sebab kat motor ada sticker polis besau2 ... dah ayah beta polis , x kan nak tampal sticker penoreh getah plak kan ...
3 ) motor yang digunakan ialah honda wave 125 ( ayah punya ) & EX5 dream ( my bro punyer )
4 ) "ana" accident semasa menunggang honda wave 125 ... masa tuh baru beli lagi ... trivia per plak nih ...
5 ) walaupun kebanyakan entry bulan november & disember adalah auto publish , entry yang nih & semalam bukan auto publish erk ... cik antoo semakin mereng erk ...

hehe

3 comments:

Luth Textile said...

ish3.. pelikbetol..
igt dok kt siam ke ha??

naz ilyn said...

salam...

isyhhh jangan buat selalu... sepandai-pandai tupai melompat nanti kalau jatuh bedepek...

p/s: nape tak terus balik jer...

ghost_MaR said...

luth ...
adik itam yg wat hal tuh ...
der nak cover tudung der tak nak kasi renyuk ...

naz ilyn ...
w'slm ... hehehe ... bukan selalu buat pun ... ni lah masanya kami kuor sama2 ... benda dah jadi ... lepas nih insya - allah akan diusahakan untuk tidak mengulanginya ...