Sign by Dealighted - Black Friday Coupons

KrONi

Thursday, December 25, 2008

nTaH ...

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

.:: UPDATE ::.
:hi:Merry christmas to all my christian friends ... "ana" tak sediakan wish card sebab kerabat blogger "ana" x ramai Kristian ... rakan2 di alam realiti seperti Stacy my housemate & ramai lagi yang beta malas nak sebutkan nama mereka ...
stacy special sebab beliau housemate "ana" semasa semester 1 & kemungkinan besar semester 2 nanti kami serumah ... siap ko stacy , "ana" pau adiah2 ko ... rindu tol kat ko stacy oiii ... nanti jangan kata aku luper kat ko plak ... nih besau pic ko aku letak ... jangan lupa bawak balik kuih raya tuh banyak2 ... hahah ... :ahaha:

jiran2 "ana" yang beragama kristian sangat baik ... mereka hantar juadah mereka kepada kami sekeluarga ... lepas maghrib karang , jiran sebelah ( keturunan punjabi , agama kristian ) telah menjemput kami sekeluarga ke rumah terbuka mereka ... kalau ibu pergi , maka "ana" akan pergi ... hehe ... tetiba "ana" jadi anak ibu ... hehe ...

"...tidak ada salahnya bagi seorang Muslim untuk mengucapkan selamat hari raya atau berpartisipasi dalam hari raya tersebut. Dengan syarat, dia tetap menjauhi hal-hal haram yang terkadang terjadi dalam acara seperti itu.


Hanya Allah-lah yang memberikan taufik.

***diambil daripada buku "Fiqh Maqasid Syariah" - Syeikh Dr. Yusuf al-Qaradhawi"

kalau korang nak baca tentang hukum kat atas nih , leh ler singgah rumah abu qittun meow ...

:kih:pepagi nih sajer wat aktiviti google2 ... skali terjumpa 1 nih ... entry nih khas untuk pengguna XPAX celcom biasa yang berumur dari 18 - 25 tahun ... sila klik sini untuk melihat per menderkah yang beta sedang sok sek kan ... :hello:

P/S : pagi tadi beta masak cekodok pisang weyh ... pagi semalam masak grilled macaroni ... dah nak balik kampus nih , tetiber tangan terasa gatal nak memasak walaupun sedar ibu jari kiri terkepak ... ahaha ... dulik per ... hendak 1000 daya , tak nak 1000 dalih ...

No comments: