Sign by Dealighted - Black Friday Coupons

KrONi

Friday, December 26, 2008

LaPoRaN CuTi ...

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

Cuti sem "ana" bermula pada 18112008 ... tetapi "ana" pulang ke rumah pada 20112008 ... Cuti ini akan berakhir pada 27112008 ...

Sebenarnya "ana" mahu bekerja untuk menambahkan wang saku semasa cuti ini tetapi ayahanda menghalang ... nak melawan , qudrat "ana" terhad ... jadi , senyapkan ajelah ... pot pet pot pet di sini sudey ...

bosan ??? tak terkira bosannya ... nyakat adik & online & kerja2 download & baca2 ... rutin dari hari ke hari ... nak enjoy @ lepak2 , fulus tengah sengkek ... kawan2 lak tak der yang mahu datang ke rumah sebab masalah kenderaan ... beta pun tak boleh nak ke rumah mereka kerana driver sedang bercuti ... kekeke ... beta pergi rumah nabila & syafiqah sahaja ...

Tahap kebosanan semakin menjadi - jadi apabila beta sendiri dengan sukarelanya menonton filem2 Malaysia ( perkara yang kadang2 dilakukan ) ... tak cukup dengan itu , beta mengkhatamkan drama2 bersiri yang diterbitkan di TV3 ( Ta'in - 3T , Fara - semua musim , Mr Mama , Senario - sumer siri ) , 8TV ( Ghost ) & TV9 ( Sutun Kembali Lagi , Bong - semua musim & Pak pandir Moden ) ... sebelum2 nih , beta jarang tengok series drama sebab lambat sangat nak habis ...

Tahap kebosanan yang membuak ini membuatkan beta telah menonton beberapa talkshow seperi Latte@8 ( 8TV ) , Melodi ( TV3) & Destinasi Bajet 2 ( 8TV ) ... masa tengok Melodi , banyak jugak aksi2 meluat yang membuatkan beta semakin jelik dengan artis2 Malaysia ... sorry eyh ... beta tersangat jujur dalam memperkatakan sesuatu ... Tengok Anugerah Bintang Popular pun skip2 ... ahaha ... tengok video bola pun hari2 ...

tapi Latte@8 & Destinasi Bajet memang beta suka layan pung ... korang nampak link kerabat2 beta kat sebelah kanan nih ??? 1/3 dari jumlah link nih beta dah khatam entry2 mereka ... muahahah ... hal ini disebabkan oleh jumlah bahan2 bacaan yang terhad di rumah ... beta yang dah lama berenti baca novel2 jiwang pun boleh layan jerk ... novel2 jiwang tuh nairah pinjam kat kengkawan beliau ... beta ada membeli beberapa novel bercirikan islamic , tapi korang pepaham jer lah ... I'm speed reader ... kalau novel cintan takat 750 muka surat tuh , lepas subuh baca , sebelum asar dah habis dah ... kalau novel tuh banyak sangat monolognya , lagi cepat habis ... sebab beta baca langkau2 ... muahaha ... novel2 cinta nih normally like bollywood film ... tol x ??? nak beli buku2 yang mengerah otak ( tulisan berat seperti hal2 perniagaan , hal2 politik , hal2 pemimpin ) , fulus tak cukup ... adoyai ... Jadi , beta menjadikan sumber2 internet sebagai bahan bacaan beta ...

lepas tuh , beta cari filem2 yang bertemakan islam untuk membasuh otak sendiri & otak adik2 ( sebab tengok & baca macam2 ) ... huhu ... filem yang dijadikan sasaran untuk didownload ialah Baran , the color of paradise & children of heaven ... semua filem iran & diarahkan oleh majid majidi ... amek 3 jer duluk ... lain2 akan didonlod pada masa yang akan datang ... huhu ...

akhir sekali , beta ingin memohon kemaafan kepada teman2 blogger & YM ( especially lilo , ubey , neo , octa , luth , hafiz handasah , cik wan kembong , pacaq , ratu , fathihihi & sesaper lah kan yang beta suka kaco2 kat blog & YM ) , ampun maap dipinta lah erk ... jangan marah2 & dendam2 dengan beta ... tapi cuti nih best sebab beta dapat mengenali pacaq , ubey , octa & ratu secara lebih rapat walaupun tak pernah jumpa ... selalu baca jerk tulisan mereka tapi sekarang dah boleh borak2 & kacau2 ... besh3 ...

tapi paling spesial ubey lah kan ... memacam ilmu beliau turunkan kepada beta ... hahaha ... ilmu hitam ... ilmu putih ... ilmu warna warni , sumer der lecturekan secara YM ... ekekeke ... halalkan ilmu yang ko curahkan kt ak yerk ubey ...

beta wat entry nih bukannya apa ... nih menandakan beta dah nak berpisah sekejap dengan streamyx kat rumah yang bolehlah dikatakan laju ... lepas nih , rengganglah dengan blog & YM ... kalau beta tak berenggang tuh , maknanya ada lah ilmu Ubey yang berkesan ... heheh ... cuba kira baper kali beta sebut nama ubey nih ??? ubey lagi ... bior der tersedak sampai berak2 kat kelantan nun ... cara berterima kasih seorang anak murid kepada sifunya ... ahahah ...

terakhir ... sifu M nak tutup blog ... sedih lak ... beliau menceburi dunia blog pada tahun 2006 ker 2007 ... luper plak beta ... sebab dia , i feel that i wanna have a blog ... der bg support & lecture skit2 pasal blog ...

aswad belum pernah diformat , windows aswad masih belum diback-up , microsoft 2007 trial edition baru jerk expired ... aswad2 , macam2 hal lah ko nih ...

6 comments:

rAtu saLju™ said...

salam..

hahaha..ko ni...x yah la trus merenggangkan dri kat stimex ni..blog pon...layan je smpai busan...kah2...

nway masyi..salam kenal..n daku enjoy borak ngn k0...adi0s!

ghost_MaR said...

w'slm ...
kt kolej pki LAN jerk ...
tengok r cemn ...
biasanya kalau kt kolej ,
tgk tahap kerajinan utk on9 ...
lg pn , 1 umah ad 8 org & 8 PC
nk connect tuh , kena b'toleransi ...
nk pki broadband x mampu ...
huhu ...
ak pn enjoy dgn cet ratu ...

Maryam Abu Ahmad said...

hamboi... dia wat report sini pulak...

ghost_MaR said...

kak ...
terkejut tol ...
yer lah ...
wat laporan kat sini ...
klu wat laporan kat sana ...
nanti kena padam ...

nanti gi jalan2 kat ampang waterfront nak???

hehehe ( nak membodek )

KA said...

waahhh....kira byk benda dpt dikhatam...bagus2....okla tue....cuti ni maksimakan masa hehehe

salam

ghost_MaR said...

KA ...
w'slm ...
dh x tahu mender nk buat ...
nasib jerk x mereng ...
kihkihkih