Sign by Dealighted - Black Friday Coupons

KrONi

Tuesday, December 23, 2008

FiNaL ShOpPiNg ...

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

Hari ini , matahari bersinar indah ... terang benderang ... Ibu telah menyiapkan lunch seawal 10.30AM ... Nafis adik kedua "ana" yang bekerja sementara di Jusco sedang offday ... Ibu dah ajak shopping semalam ... Nafis bangun jam 11 ... bermandi - mandi ... pakai baju ... surf myspace beliau menggunakan aswad ... tetiber terkuorlah ayat2 yang sadis dari mulut beliau ...

"weyh , korang nih kata nak shopping ri nih ... bangun punyalah awal , sudahnya aku yang bangun lambat siap duluk"

kami adik beradik tak mandi lagi rupanya ... hiks ... per lagik ... kelam kabut siap ... haha ... kami bertolak dari rumah kira2 jam 12.30PM ... Nafis yang berlesen L tuh drive kereta ... kami yang perempuan dok belakang ala2 mak datin =) ... aktiviti shopping dirancang & kami mengambil kata sepakat untuk shopping di Tesco yang berada di sebelah Jusco ( kat ipoh nih , ada 2 TESCO ... 1 tesco , lg 1 tesco extra ... dua2 tempat tuh dekat jerk ) ... 1st time shopping sakan tanpa ayahanda ( ayahanda ke kedah sebab kerja ) ... best sebab bebas skit ... kami 5 beradik beserta seorang ibu kuor bersama - sama ... bukan senang 5 beradik nak kuor bersama nih ... mahu membeli peralatan sekolah adik2 , peralatan nairah ( beliau tinggal di rumah sewa ) & peralatan "ana" ( x lama lagi nak balik kolej ) ... skali dalam troli penuh barang makanan jerk ... hahah ...

Kemahiran "ana" dalam pemilihan barang2 diperlukan terutama sekali untuk membeli kasut sekolah adik ... pemalas nyer promoter ... klu stok dah tak der , simpan ler sample pattern ... promoter brand pallas ( luper lak nak tanya nama u lengchai , kalau x memang dah canang dah nama u kat sini ) jerk ok ... lelain tuh , haih ... sib baik lerh beta nih pernah kerja dengan B.U.M , sentini & polo nyer kasut ... tahu ler gak nak godeh kasut2 tuh & cari sendirik saiz & pattern ... biasanya , sample pattern ad price & pattern code kat tapak kasut bagi memudahkan pembeli layan diri ... disebabkan tesco nih gudang , bising2 kat sini sudey ...

berlepas dari kaunter jam 3.15PM ... alamak , x zuhur lagi ... kami memutuskan yang chammy & nafis kena solat bergilir untuk jaga troli barang ... kami yang pompuan x leh ler nak bergilir sebab lambat bebenau bersiapnya ... solat di surau tesco secara berjema'ah ... ibu jadi imam , "ana" , nairah & adik itam jadi makmumnya ... syahdu jerk ms tuh sebab rasa macam dah lama tak berjema'ah dengan ibu ... nyesal plak sebab x berjemaah dengan ibu hari2 kat rumah padahal peluang tuh terbuka luas ... alahai

usai zuhur , kami dengan muka tersengih - sengih menuju ke tempat nafis sedang duduk ...

"dah zuhur lom???"
"lom..."
"chammy mana???"
"entah..."

kat situ gak "ana" hot ... 2 beradik soh gilir jaga troli pun x lepas ... chammy ilang ... nafis x semayang lagi ... haih ... ingatkan nak tinggalkan jerk chammy di situ ... nairah & adik itam mempunyai perasaan belas kasihan yang sangat tinggi jadi mereka volunteer nak cari chammy ... "ana" kasi h/p "ana" untuk kegunaan mereka ... nafis pegi amek kereta , "ana" & ibu menunggu di pintu masuk untuk kerja2 pemunggahan brg2 dr troli ke bonet kereta ... lepas tuh kami tunggu dalam kereta ... alhamdulillah , chammy berjaya dijumpai ... ingatkan nak pergi kedai buku sekolah plak ... nafis x solat lagi ... pulang ke rumah dahulu ...

selepas itu keluar shopping sekali lagi di pasaraya M.Ali ... dekat jerk dengan istana hinggap "ana" ... tapi "ana" x join sebab sibuk nak layan citer the color of paradise ... iran film ... hoho ...

P/S : malas weyh nak upload gambo ...

No comments: