Sign by Dealighted - Black Friday Coupons

KrONi

Thursday, November 13, 2008

SasAu ...

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

ni harta2 yang telah dihantar ke istana hinggap ... belum masuk kain baju & tupperware lagik ... aswad ada dalam beg hitam tersebut ...

semakin hari semakin sasau ... Aswad telah lenyap buat seketika daripada kehidupan beta ... beta telah menghantar harta2 beta ke istana hinggap beta terlebih dahulu kerana ayahanda beta mahu outstation ke Kedah selama 2 bulan lebih ... disebabkan pihak kolej tidak menyediakan stor simpan barang semasa cuti semester , makanya harta2 yang berlambak itu perlulah diangkut semua ke rumah jika mahu memiliki mereka lagi ... haru betul ... pihak kolej buat begitu supaya pelajar tidak menyalahkan mereka jika barangan pelajar hilang semasa cuti semester ... pelajar dari sabah & sarawak sahaja yang diberi kebenaran untuk meninggalkan barang tetapi bersyarat ( tidak boleh menyalahkan pihak kolej jika barang hilang ) ... beta online dengan menggunakan laptop housemate ... beta nih tak suka orang pegang2 barang beta sebab nanti kalau rosak mesti diorang kata x sengaja ... yang x nak ngaku pastu salahkan barang beta memang berproblem pun ada jugak ... so , beg aswad telah dimangga dengan kemas ( kang kalau beta x manggakan karang , kalau aswad tuh laloq , mesti adinda2 beta akan cakap "tiba2 jer jadi gitu , manalah kita orang tahu" ... i know them so much ) ... syusyah wo bila jadi gitu , pastu ada adengan perang saudara meletus ... dah besar weyh , x kan nak gaduh2 lagi , cukup2 lah yang lepas2 tuh ... so , langkah bijak , manggakan beg aswad ...


kredit handphone kering ... agak2 hello sunday bulan depan mesti dapat sikit sebab beta topup sikit jerk bulan nih ... x der nafsu nak berkepit dengan handphone sebab final ... dapat birthday bonus ( my SIM card are registerd using my dad I/C ) pun dari 6/11/2008 - 12/11/2008 ... sangat sengsara sebab 8 pax ku terdiri dari ayah , ibu , my bro , ain my roommate , boy bestfriend , girl bestfriend , x-classmate & ehem2 ... bagusnya dapat call ayah & ibu hari2 sebab free ... pastuh tepon x-classmate nak dekat sejam suku ... lain2 call kejap2 sebab masing2 sibuk dengan final exam ... bila sasau beta datang , mulalah gagau capai handphone ... pastuh call ain my roommate yang duduk kat dalam bilik ( beta dok kat ruang tamu jerk ) ... heheh ... skang malas nak topup lagi ... bior jer lah dulu x der kredit ... bukan mati pun ... tapi masa hari krismas nanti , beta mahu topup 30 hinggit jer ... nanti dapat extra 10 hinggit ... tak sesia parent beta didik beta supaya menggunakan celcom 7 tahun yang lalu ...


kolej x bagi subsidi makanan secara bundle lagi ... kalau dulu der suka bagi 28 hinggit untuk 7 hari sekaligus ... skang der kira 4 hinggit sehari ... nyampah tol ... payah ler beta mahu bersantap secara grand lagi ... haih ... dah lah ala carte menu mahal dari stall yang kat luar ... mee goreng & kuewteow goreng biasa 4 hinggit weyh ... stall yang masak kat luar masak sedap gila bangat pun baru 3 hinggit seteng ... beta cukup berkira walaupun 5 posen ...


fifah kering sudah pulang ke teratak bertingkatnya ... dah x der penaja kamera lagi ... beta pun bawak kamera tapi agak kedekut untuk m'ngeluarkan duit untuk beli alkaline battery ... kamera fifah kering is cybershot ... so , sangat senang sebab der punya battery hanya charge jer kalau habis ... nantilah yerk beta post kan entry bergambar ... server kat kolej nih lombab lah untuk menguploadkan gambo ...


esok ain my roommate lak pulang ke pahang esok ... x best tol ... dah 2 ekor rambut ilang untuk diusik ... beta suka nyakat mereka berdua ... disebabkan birthday beliau jatuh pada hari sabtu , kami sambut awal sikit sebab hari sabtu der dah duduk kat umah mak beliau ... hari sabtu juga beta berjuang untuk menjawab paper IMC 401 ...


lastly , to my younger sis yang sedang periksa thanawi ,to my junior at Madrasah Idrisiah Kuala Kangsar yang nak jawab SPM , to my junior at SMK Ulu Kinta yang nak jawab SPM & STPM , to my ADA ( dah macam adik beradik kami nih ) at Sek Men Teknik JB yang nak jawab SPM , and sesaperlah yang nak jawab exam , semoga berjaya ... gagal ke ( minta dijauhkan ) , lulus ke , cemerlang ke , yang penting kita dah usaha dengan bersungguh - sungguh ...


private side ... selamat ulangtahun perkenalan pertama buat mamat nih ... semoga kita success dalam kehidupan ... beta sangat terharu sebab tuan hamba sudi berkawan dengan beta yang sasau tahap dewa ... beliau pun menjadi semakin sasau selepas bersahabat dengan beta ... hahah ... beliau menyuruh beta supaya memperkenalkan dengan mana2 pompuan baik kerana beliau seorang yang baik & beta juga sangat baik ... gilo apo beta nih ... hahaha ... beliau berkenalan dengan beta semasa beta nak rush study untuk periksa STPM ... beta telah melayan beliau secara zalim & kejam ... hahah ... x boleh citer lebih2 ... beta dengan bangga & sengaja mahu menjual gambar beliau ... jeng jeng jeng ...
( P/S : harap2 beliau x ngamuk ngan beta ... ngamuk ler ... nanti beta seligi2 tuan hamba ... hehehe ... yey , beta berjaya mengarut untuk hari ini )

5 comments:

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

uiks....

apa mahal sgt makanan kau wei?

kat sini baru RM 3 jer benda2 tu~

ghost_MaR said...

zara ... mana ler ak tahu ...
kat sini starting price for food is RM3.50 and above ... bawah dari itu , jarang2 ler nk jumpa ...

haxe said...

isk2..cekik darah..
pape hal pun ko memang best bab melalut ni..hahaha

_neo_ said...

kem salam kat dier..mcm hensem je??hahah

ghost_MaR said...

haxe ... cafe tuh mmg cekik darah ... ak soh tok dukun isap dara & darah pekerja2 ank dara der tuh kang padan muka ... huhuu ... melalut??? well , u know me lah dude ...

neo ... nnt ak kem salam kn ... handsome kew ??? ahahha