Sign by Dealighted - Black Friday Coupons

KrONi

Sunday, November 30, 2008

CuTi2 Ke iPoH ...

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

Mesej ini ditujukan khas kepada masyarakat yang tinggal di luar ipoh atau perak ...
kepada pelajar2 sekolah @ institusi pengajian tinggi yang sedang bercuti , tidak salah rasanya kalau anda melancong @ berjalan - jalan di ipoh ... di bawah ini , "ana" sertakan klip video rancangan Destinasi Bajet 2 yang memberikan tips2 untuk pelancongan di Ipoh ... saksikan ... ( "ana" suka pengacara der yang gila2 & sempoi tuh ... hehehe ... dari destinasi bajet 1 tak pernah miss weyh ) ...

DESTINASI BAJET IPOH ( PART 1 )
DESTINASI BAJET IPOH ( PART 2 )
DESTINASI BAJET IPOH ( PART 3 )

Tapi tak aci lah bro qusyairi ( br tahu yg der nih budak band OAG ... chi tuh der lah ) tuh ... alang2 sampai kat tambun , jalanlah depan sikit pergi ke Lostworld Of Tambun kat sunway city ... baru lengkap jelajah ipoh dengan 3 hari 2 malam ... per lah ...

P / S : Jangan ada yang berhajat melancong ke ipoh sebab nak tebuk paku kat tengkuk cik antoo sudey ... "ana" hempuk paler korang dengan periok belanga yang ada kat istana hinggap beta nih kang ... lagi 1 , cik antoo tak menerima mana2 pelawaan untuk menjadi tour guide erk ... kalau nak , sila cari sendirik ... I tolong promote jerk bandar ipoh yang tercinta nih ... huhuhu

Friday, November 21, 2008

MiChAeL JaCkSoN a.k.a MiKaEeL

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))


By Daily Mail Reporter
Last updated at 2:52 PM on 21st November 2008

Beleaguered pop star Michael Jackson has converted to Islam and changed his name to Mikaeel, it has been claimed today.

The 50-year-old singer, who has previously been photographed wearing a traditional Arab women's veil, reportedly became a Muslim in a ceremony at a friend's house in Los Angeles.

The singer, who was raised as a Jehovah's Witness, is said to have sat on the floor and worn a small hat while an imam officiated at the home of Steve Porcaro, who composed music on his Thriller album.

He is said to have been encouraged by Canadian songwriter David Wharnsby and Phillip Bubal, a producer, who both approached him after he appeared 'a bit down'.

A source told The Sun: 'They began talking to him about their beliefs, and how they thought they had become better people after they converted. Michael soon began warming to the idea.

'An imam was summoned from the mosque and Michael went through the shahada, which is the Muslim declaration of belief.'

His brother Jermaine Friday, previously hinted Jackson was considering converting to the religion.

'When I came back from Mecca I got him a lot of books and he asked me lots of things about my religion and I told him that it's peaceful and beautiful,' said Friday, who embraced the faith in 1989.

'He read everything and he was proud of me that I found something that would give me inner strength and peace.

'He could do so much, just like I am trying to do. Michael and I and the word of God, we could do so much.'

Meanwhile, Jackson is scheduled to give evidence in person at London's High Court to defend allegations that he owes an Arab sheikh £4.7 million.

His barrister, Robert Englehart QC, told Mr Justice Sweeney today that he was withdrawing his application for Jackson to give his evidence via video link from Los Angeles because of health fears.

'He has been cleared by his medical advisers to travel in two days' time,' he told the judge.

Jackson is expected to arrive in the UK over the weekend to give his evidence on Monday afternoon.

The way you Mecca me feel: Michael Jackson, pictured here wearing a traditional Arab women's veil in Bahrain in 2006, is said to have become a Muslim

P/S : Welcome to Islam Mikaeel ( I never like your song , so sorry )

Tuesday, November 18, 2008

Punca lelaki tertekan...

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))


USAH dinafikan ego seorang lelaki. Tidak lengkap ciri neo maskulin seorang lelaki tanpa sifat ego. Dominasi seorang lelaki terserlah melalui sifat ingin menguasai serta pantang mengalah - semata-mata untuk membuktikan diri mereka berkuasa dan hebat.


Keegoan yang lahir dalam naluri semula jadi itu menyebabkan kadang-kala lelaki seolah-olah terperangkap dalam peraturan diciptanya sendiri. Tidak hairan jika kemahuan seorang lelaki mampu mencetuskan perbalahan yang memakan diri.


Lelaki mudah tertekan andai...

1 ) Dipaksa melakukan sesuatu yang bukan kehendaknya
2 ) Menjadi sesuatu yang bukan karektor sebenarnya
3 ) Kemampuan dirinya dicabar
4 ) Mengalami masalah kewangan
5 ) Tuntutan dan kemahuannya tidak dipenuhi pasangan
6 ) Mempunyai pesaing dalam merebut cinta
7 ) Kelelakiannya dipertikaikan pasangan
8 ) Dirinya dipermainkan pasangan
9 ) Pasangannya mempertikaikan kedudukannya sebagai ketua
10 )Dirinya dimalukan di khalayak umum
11 )Minat dan hobinya dihalang.


Kaedah mengatasi tension2 untuk laki ( pompuan pun leh guna jugak ) :


1 ) Berfikiran positif.
2 ) Menilai kembali diri sendiri.
3 ) Usah mengambil terlalu serius masalah remeh.
4 ) Jangan anggap orang lain mempunyai pemikiran yang sama dengan kita.
5 ) Amalkan pengurusan kawal kemarahan.


Nabi Muhammad S.A.W pernah bersabda : "La taghdhob wa lakal jannah" ... daku sudah lupa perawi dia siapa tapi maksud hadith tersebut ialah "jangan marah ! sesungguhnya syurga untukmu "


nih jer yang sempat beta share dengan korang ... beta telah memendekkan artikel tersebut supaya senang korang nak baca ... kalau nak baca versi yang panjang , sila klik sini ...

Sunday, November 16, 2008

The 7 Dangerous Act after meal

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

Don't smoke- Experiment from experts proves that smoking a cigarette after meal is comparable to smoking 10 cigarettes (chances of cancer is higher). Don't eat fruits immediately - Immediately eating fruits after meals will cause stomach to be bloated with air. Therefore take fruit 1-2 hr after meal or 1hr before meal.

Don't drink tea - Because tea leaves contain a high content of acid. This substance will cause the Protein content in the food we consume to be hardened thus difficult to digest.
Don't loosen your belt - Loosening the belt after a meal will easily cause the intestine to be twisted & blocked.


Don't bathe - Bathing after meal will cause the increase of blood flow to the hands, legs & body thus the amount of blood around the stomach will therefore decrease. This will weaken the digestive system in our stomach.


Don't walk about - People always say that after a meal walk a hundred steps and you will live till 99. In actual fact this is not true. Walking will cause the digestive system to be unable to absorb the nutrition from the food we intake.


Don't sleep immediately - The food we intake will not be able to digest properly. Thus will lead to gastric & infection in our intestine.


source : Penny my friend

Thursday, November 13, 2008

SasAu ...

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

ni harta2 yang telah dihantar ke istana hinggap ... belum masuk kain baju & tupperware lagik ... aswad ada dalam beg hitam tersebut ...

semakin hari semakin sasau ... Aswad telah lenyap buat seketika daripada kehidupan beta ... beta telah menghantar harta2 beta ke istana hinggap beta terlebih dahulu kerana ayahanda beta mahu outstation ke Kedah selama 2 bulan lebih ... disebabkan pihak kolej tidak menyediakan stor simpan barang semasa cuti semester , makanya harta2 yang berlambak itu perlulah diangkut semua ke rumah jika mahu memiliki mereka lagi ... haru betul ... pihak kolej buat begitu supaya pelajar tidak menyalahkan mereka jika barangan pelajar hilang semasa cuti semester ... pelajar dari sabah & sarawak sahaja yang diberi kebenaran untuk meninggalkan barang tetapi bersyarat ( tidak boleh menyalahkan pihak kolej jika barang hilang ) ... beta online dengan menggunakan laptop housemate ... beta nih tak suka orang pegang2 barang beta sebab nanti kalau rosak mesti diorang kata x sengaja ... yang x nak ngaku pastu salahkan barang beta memang berproblem pun ada jugak ... so , beg aswad telah dimangga dengan kemas ( kang kalau beta x manggakan karang , kalau aswad tuh laloq , mesti adinda2 beta akan cakap "tiba2 jer jadi gitu , manalah kita orang tahu" ... i know them so much ) ... syusyah wo bila jadi gitu , pastu ada adengan perang saudara meletus ... dah besar weyh , x kan nak gaduh2 lagi , cukup2 lah yang lepas2 tuh ... so , langkah bijak , manggakan beg aswad ...


kredit handphone kering ... agak2 hello sunday bulan depan mesti dapat sikit sebab beta topup sikit jerk bulan nih ... x der nafsu nak berkepit dengan handphone sebab final ... dapat birthday bonus ( my SIM card are registerd using my dad I/C ) pun dari 6/11/2008 - 12/11/2008 ... sangat sengsara sebab 8 pax ku terdiri dari ayah , ibu , my bro , ain my roommate , boy bestfriend , girl bestfriend , x-classmate & ehem2 ... bagusnya dapat call ayah & ibu hari2 sebab free ... pastuh tepon x-classmate nak dekat sejam suku ... lain2 call kejap2 sebab masing2 sibuk dengan final exam ... bila sasau beta datang , mulalah gagau capai handphone ... pastuh call ain my roommate yang duduk kat dalam bilik ( beta dok kat ruang tamu jerk ) ... heheh ... skang malas nak topup lagi ... bior jer lah dulu x der kredit ... bukan mati pun ... tapi masa hari krismas nanti , beta mahu topup 30 hinggit jer ... nanti dapat extra 10 hinggit ... tak sesia parent beta didik beta supaya menggunakan celcom 7 tahun yang lalu ...


kolej x bagi subsidi makanan secara bundle lagi ... kalau dulu der suka bagi 28 hinggit untuk 7 hari sekaligus ... skang der kira 4 hinggit sehari ... nyampah tol ... payah ler beta mahu bersantap secara grand lagi ... haih ... dah lah ala carte menu mahal dari stall yang kat luar ... mee goreng & kuewteow goreng biasa 4 hinggit weyh ... stall yang masak kat luar masak sedap gila bangat pun baru 3 hinggit seteng ... beta cukup berkira walaupun 5 posen ...


fifah kering sudah pulang ke teratak bertingkatnya ... dah x der penaja kamera lagi ... beta pun bawak kamera tapi agak kedekut untuk m'ngeluarkan duit untuk beli alkaline battery ... kamera fifah kering is cybershot ... so , sangat senang sebab der punya battery hanya charge jer kalau habis ... nantilah yerk beta post kan entry bergambar ... server kat kolej nih lombab lah untuk menguploadkan gambo ...


esok ain my roommate lak pulang ke pahang esok ... x best tol ... dah 2 ekor rambut ilang untuk diusik ... beta suka nyakat mereka berdua ... disebabkan birthday beliau jatuh pada hari sabtu , kami sambut awal sikit sebab hari sabtu der dah duduk kat umah mak beliau ... hari sabtu juga beta berjuang untuk menjawab paper IMC 401 ...


lastly , to my younger sis yang sedang periksa thanawi ,to my junior at Madrasah Idrisiah Kuala Kangsar yang nak jawab SPM , to my junior at SMK Ulu Kinta yang nak jawab SPM & STPM , to my ADA ( dah macam adik beradik kami nih ) at Sek Men Teknik JB yang nak jawab SPM , and sesaperlah yang nak jawab exam , semoga berjaya ... gagal ke ( minta dijauhkan ) , lulus ke , cemerlang ke , yang penting kita dah usaha dengan bersungguh - sungguh ...


private side ... selamat ulangtahun perkenalan pertama buat mamat nih ... semoga kita success dalam kehidupan ... beta sangat terharu sebab tuan hamba sudi berkawan dengan beta yang sasau tahap dewa ... beliau pun menjadi semakin sasau selepas bersahabat dengan beta ... hahah ... beliau menyuruh beta supaya memperkenalkan dengan mana2 pompuan baik kerana beliau seorang yang baik & beta juga sangat baik ... gilo apo beta nih ... hahaha ... beliau berkenalan dengan beta semasa beta nak rush study untuk periksa STPM ... beta telah melayan beliau secara zalim & kejam ... hahah ... x boleh citer lebih2 ... beta dengan bangga & sengaja mahu menjual gambar beliau ... jeng jeng jeng ...
( P/S : harap2 beliau x ngamuk ngan beta ... ngamuk ler ... nanti beta seligi2 tuan hamba ... hehehe ... yey , beta berjaya mengarut untuk hari ini )

Tuesday, November 11, 2008

SiLa Ke SuRaU JiKa TaK BoLeH nAk BeRgURaU ...

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

Murid : Selamat pagi, cikgu.

Cikgu : (Menengking) Mengapa selamat pagi sahaja? Petang dan malam awak doakan saya tak selamat?

Murid : Selamat pagi, petang dan malam cikgu!

Cikgu : Panjang sangat! Tak pernah dibuat oleh orang! Kata selamat sejahtera! Senang dan penuh bermakna. Lagipun ucapan ini meliputi semua masa dan keadaan.

Murid : Selamat sejahtera cikgu!

Cikgu : Sama-sama, duduk! Dengar sini baik-baik. Hari ini cikgu nak uji kamu semua tentang perkataan berlawan. Bila cikgu sebutkan perkataannya, kamu semua mesti menjawab dengan cepat, lawan bagi perkataan-perkataan itu, faham?

Murid : Faham, cikgu!

Cikgu : Saya tak mahu ada apa-apa gangguan.

Murid : (senyap)

Cikgu : Pandai!

Murid : Bodoh!

Cikgu : Tinggi!

Murid : Rendah!

Cikgu : Jauh!

Murid : Dekat!

Cikgu : Keadilan!

Murid : UMNO!

Cikgu : Salah!

Murid : Betul!

Cikgu : Bodoh!

Murid : Pandai!

Cikgu : Bukan!

Murid : Ya!

Cikgu : Oh Tuhan!

Murid : Oh Hamba!

Cikgu : Dengar ini!

Murid : Dengar itu!

Cikgu : Diam!

Murid : Bising!

Cikgu : Itu bukan pertanyaan, bodoh!

Murid : Ini ialah jawapan, pandai!

Cikgu : Mati aku!

Murid : Hidup kami!

Cikgu : Rotan baru tau!

Murid : Akar lama tak tau!

Cikgu : Malas aku ajar kamu!

Murid : Rajin kami belajar cikgu!

Cikgu : Kamu gila!

Murid : Kami siuman!

Cikgu : Cukup! Cukup!

Murid : Kurang! Kurang!

Cikgu : Sudah! Sudah!

Murid : Belum! Belum!

Cikgu : Mengapa kamu semua bodoh sangat?

Murid : Sebab saya seorang pandai!

Cikgu : Oh! Melawan!

Murid : Oh! Mengalah!

Cikgu : Kurang ajar!

Murid : Cukup ajar!

Cikgu : Habis aku!

Murid : Kekal kami!

Cikgu : O.K. Pelajaran sudah habis!

Murid : K.O. Pelajaran belum bermula!

Cikgu : Sudah, bodoh!

Murid : Belum, pandai!

Cikgu : Berdiri!

Murid : Duduk!

Cikgu : Saya kata UMNO salah!

Murid : Kami dengar KeADILan betul!

Cikgu : Bangang kamu ni!

Murid : Cerdik kami tu!

Cikgu : Rosak!

Murid : Baik!

Cikgu : Kamu semua ditahan tengah hari ini!

Murid : Dilepaskan tengah malam itu!

Cikgu : (Senyap dan mengambil buku-bukunya keluar.)

P/S : hope my twin ( miss neo ) , miss ratu , miss atie ( future wife of ubey ) , miss zara & sesaper jer lah kan yang jadi cikgu , semoga korang tak dapat murid yang secerdik ini ... mahu ku jual jugak budak2 ini jika mereka anak muridku ... huhuhu

Saturday, November 8, 2008

LiFe KeLaM kAbUt ...

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

almari pakaian + almari harta karun ... nanti beta wat entry pasal almari baju di umah kami nanti ... hehehe ...


semenjak lepas raya aidilfitri hari itu , life agak kelam kabut tapi itu baru intro ... life menjadi semakin kelam kabut apabila tarikh peperiksaan hampir tamat ... hehehe ...bilik beta kucar kacir seperti tongkang pecah ... ( kepada calon2 mak mentua , silalah reject tuan tanah daripada dijadikan menantu mithali ... kepada yang sedang tercari - cari calon isteri , korang nak ker dapat wife yang suka ikut mood masa kemas umah ??? mesti tak nak kan ... jadi , jangan ler pandai2 cari idea mahu mengajak beta bercinta ... agak kejam plak beta sampai promote jangan tackle ...hehhee ) ... honestly , i'm too honest to tell you the story including picture ... baju2 yang gantung2 tuh kepunyaan beta ler ... rajin membasuh , tapi agak malas untuk m'lipat & m'gantung di dalam almari locker ... nak angkat dari ampaian pun malas jugak ( housemate yang tolong angkatkan baju2 beta yang telah dibasuh ... me kaseh eyh korang ... my mom can tell you when i can be too rajin ... heheh ) ...

inilah tempat beradu beta ... kalau kucing bunting jumpa katil peraduan beta nih , mesti dia beranak masa tuh jugak ... huhuuh

nih plak geng katil bersepah beta , katil cik fifah kering ... hehehe ... kami berdua sangat kemas cuma kebelakangan nih jer agak selekeh sikit lifestyle kami ... hehehe

nih plak katil contoh dalam rumah kami ... katil cik izati ...


katil contoh kedua , katil cik syidah ... banyak aksesori katil minah nih ... ada pooh , ada patrick & macam2 lagi ... beta pun tak ingat ...

tido pun dah terbalik masanya ... tapi lumrah ler tuh kan ... nama pun cik antoo ... siang membuta , malam2 menziarah blog orang lain tanpa diundang ... bukunyer idok ler jugak nak dibaca ... main game pun iyo ... berjangkit dengan perangai ayahanda ker beta nih men game sampai larut malam ... kacau orang kat Yahoo Massenger malam2 buta tak masuk lagi ... adoiii ... kalau ada rezeki ke asia tengah @ eropah @ amerika , beta memang layak ler untuk ke sana kerana telah menjalani latihan yang cukup terutama latihan tido tepat pada masanya ... hehhehe ...

selera makan lak semakin berkureng ... Cafe punyer masakan amatlah ............................................. sampai tak terkata ... beta dan sahabat2 beta telah melakukan killer diet sebab makan bila lapar ... masa lapar tuh , kami bedal subsidi makanan sampai tak hingat ... semasa lapar , selera makan kita agak tinggi walaupun makanan yang kami makan amatlah tak sssed ............... ops , x nak cakap lebih2 ... nanti kena gam ... kesudahannya , subsidi makanan beta habis 2 hari awal daripada jangkaan buat pertama kalinya dalam campus life ... selalunya , subsidi makanan beta habis genap2 ... 4 kali sahaja pernah berbaki ... sistem subsidi nih , contohnya kalau pihak kolej beri RM28/minggu , pandai2 ko ler nak guna & bajet cemana ... kalau tak habis , burn ... kalau terlebih guna , sila keluarkan wang poket sendiri @ guna subsidi kawan2 lain ... kepada sesaper yang jenis makan 4-5 kali sehari , mesti kata tak cukup nyer lah ... beta rasa cukup jerk sebab beta selalu makan 1-2 kali jer sehari ... setiap hari telur ayam ... can you imagine it ??? beta sangat memilih semasa makan ... macam mana nak pergi haji nih kalau banyak sangat cerewet ??? ( sound tepek diri sendiri ... hehehe )

Pada hari ahad minggu lepas , beta sangat seronok kerana sepanjang hari makan pizza hut ... sarapan pizza , makan malam pun pizza ... terima kasih kepada penaja iaitu cik seha & cik nadzirah ... sangatlah sedap & beta tak yah kuor duit sesen pun ... hanya makan guna mulut & kunyah guna gigi sahaja ... hehehe ...

merepek per r memalam buta beta nih ... masa housemate beta baca entry nih , mesti mereka menjerit bagai ... hehehe lantak korang lerh ...