Sign by Dealighted - Black Friday Coupons

KrONi

Wednesday, October 22, 2008

NoD

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))



kampus life ... "ana" tinggal di kolej kediaman ... kolej "ana" berbentuk apartment ... ari lain "ana" posting psl rumah ... kami mempunyai kemudahan seperti nod untuk mengakses internet secara percuma ... kami sebenarnya keliru dengan perkhidmatan WiFi ... blok budak laki boleh guna , naper blok budak pompuan tak boleh guna pulak ... atau "ana" sendiri tak tahu cara - caranya ... entahlah ... kami manfaatkan jer lah nod yang ada nih ... nak guna brodband , "ana" bukannya daripada keluarga berada ... lagi pun , bayaran bulanan sangat tinggi ... RM 68 - RM 160 ... ikut pakej lah kan ... guna saja apa yang ada ... Cyber cafe kat sini sangat - sangat mencekik darah ... kalau "ana" tinggal di Ipoh , RM1 - RM1.50 / jam ... kalau kat shah alam , seksyen U10 , RM3 - RM3.50 / jam ... mahal gedabak betul ... sambung balik citer ... setiap rumah ada 2 ketul nod . malangnya , 1 sahaja yang boleh guna . kalau dah ada nod , mestilah kena ada cable ... kalau tak , macam mana nak online kn ... maka , "ana" pun telah merembat kabel biru sepanjang 7 meter di kedai pak cik low yatt ... RM 12 jerk ... "ana" panggil der ular sawa biru sebab panjang sangat & sumer housemate x pandai nak gulung ... maka , mender tuh asyik belingkar jerk kat nod ... ular sawa tuh "ana" beli 7 meter sebab nak bagi sampai masuk dalam bilik ... tak lepas ler plak ... rumah "ana" ada 7 laptop & 1 desktop ... sesiapa yang ada idea yang tidak mengeluarkan wang , silalah kemukakan pendapat tentang bagaimana laptop2 & desktop ini boleh online serentak ... "ana" memang tamak ... hehehe ... "ana" dah beli splitter di kedai pak cik low yatt ... tapi splitter tuh longgar ler plak ... tp , klu pki nod library , elok pulak masuknya splitter tuh ... nod library macam canggih dan baru skit ... tapi , "ana" sangat bersyukur sebab kawan2 serumah "ana" bukan kaki internet kecuali seha sorang ... tapi , kami pandai bertoleransi ... kalau malam nih dia guna , esok mesti turn "ana" ... tapi , kalau kami terdengar ada housemate lain yang nak guna , kami berdua tak akan online sebab bagi peluang kat mereka yang lain ... kadang2 , mereka menyelit juga semasa "ana" & seha online ... tapi "ana" tak pernah kisah ... kadangkala , mereka jawabkan yahoo massenger "ana" ... so kepada sesaper yang selalu YM "ana" , kalau rasa2 macam bahasa dia romantik ke , bersopan sangat ke , sila2 lah paham bahawa si pembalasnya bukanlah "ana" ... hehhe ...

( p/s : saat ini , baru sahaja menjawab test 404 pasal CSS ... beta x baca pa per pun ... beta sedang gering [demam] hehehe )

4 comments:

_neo_ said...

woi ko bleh la online secara bersuka ria skang nie ek..dah ade modem tuh...huuu tapi kesian gak ko kene amik turn gune tenet..hm...online kat umah aku je la..wifi kuat beb.hahahha

ghost_MaR said...

woi ... walaupn free , tp tuh r kn ... siput jln lg laju dr errr ... x leh ckp lelebih ... hehehe ... mlm jer plak tuh blh guna ... klu nk guna siang ,, sila ke library ... bila ke library , kena berebut mcm apa jerk kn ... ak dh lh x suka rebut2 nih ... nasib jerk ak dh leh control gian ak t'hadap internet ... hehehe

Ashrufzz said...

1st time aku tgk nama company tempat aku keje ada kat tempat socket network tu kat tempat lain. Aku duk ingatkan sticker tu ada kat tempat keje company aku jer..ekekeke

ghost_MaR said...

ashrufzz ... heheh ... bagusnyer der ngaku ... ms utk men tibai2 ... ad b'berapa soklan nih ...
1)naper lembab jerk erk pd hal bacaan mbps der 100 ... felik3
2)naper x leh on9 slalu erk ... m'bantutkn kj2 beta sbg blogger ler plak kn ... huuhuh ... yg pelik nyer , normally leh on9 mlm jerk ...
3)saper yg admin server-nod tuh ... huhuh
4)soalan quiz akn d'tanya lg jika beta rs mcm nk buli ashrufzz lg ... hahaha