Sign by Dealighted - Black Friday Coupons

KrONi

Sunday, October 26, 2008

AsWaD

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

Wah ... otakku sedang menggeletar akibat memikirkan code ... assignment corporate website x siap lagi ... malam nih nak combinekan dengan CSS ... "ana" pakai buat jerk ... janji siap & esok hantar ... "ana" nak study mender lain pula lepas nih ... bila pakai blogspot nih , macam2 dia dah sediakan untuk kita ... kita cuma update entry , upload pic dan macam2 lagi ... lepas tuh publish ... memang ler tersusun cantik dan lawa apabila telah dipublish ... kalau nak widget , pilih2 & terus copy code then copy kat blog ... memang mudah ... tapi kalau korang wat sumer2 sendiri pakai code , "ana" percayalah mesti ada yang baling mouse der ke dinding , hentak2 keyboard & macam2 lagi ... payah betul kalau command pakai code ... itu masa tengah buat ... belum kira lagi masa publish ... hehehhe ... tu lah suka duka belajar command code ( HTML , XHTML , CSS & Java script ) ... hanya orang yang banyak kesabaran , gigih mencuba & minat tahap fanatik jer sanggup buat ... "ana" menghilangkan tekanan sementara nih dengan menulis tentang kekasih gelap "ana" yang bernama ASWAD ... hehhe ...

Aswad nih dari keturunan ACER ASPIRE 4930 ... Berikut merupakan kebolehan & kelebihan yang dimiliki oleh Mr Aswad ...

  • Intel Centrino 2 Processor Technology
    (Intel core 2 duo processor P7350)
  • 2GHz , 3MB cache , 1066 MHz FSB
  • Intel Wireless WiFi Link 5100 Network connection
  • mobile intel 45GM express chipset
  • genuine windows vista home premium (build-in , RM300++ gak lah beta tambah fulus )
  • 250 GB SATA HDD / 2GB DDR2 RAM ( local D ada 106 GB , masih kosong sebab dok hentam bubuh dalam external )
  • 14.1" WXGA CrystalBrite TFT color LCD & dual display via acer gridvista supporting 1280 x 800 16:10 resolution
  • integrated 56k modem & 10/100/1000 mbps LAN
  • Integrated 3D graphics , featuring intel graphics media accelerator X4500HD
  • 8xDVD super multi double layer drive
  • 5 in 1 card reader ( sony SD card x boleh masuk , h/p memory card pun x boleh ... kena pakai card reader )
  • dolby - sound system with 2 built in stereo speaker ( sedap untuk operasi memekakkan telinga )
  • integrated gigi biru ( bluetooth lerh )
  • two build in stereo microphone
  • 1 year international traveler warrant
  • acer bio-protection fingerprint ... sebab tuh "ana" sanggup melabur lebih untuk menatang nih ...
  • sangat laju apabila beroperasi ... itu yang buat beta sayang lebih pada ASWAD ...
tapi ... ada beberapa kelemahan guna windows vista ( "ana" nih pun satu ... dah tahu vista tuh x seimbang , gatal2 jugak nak beli ... hehehe )

  • kelemahan ketara pada windows media player ... hanya boleh memainkan DAT & Mp3 file sahaja ... file DVD yang selalunya menggunakan VOB , pastu file FLV & AVI tidak boleh dimainkan ... sedih betul ... beta dah download software seperti Ceremu suite tapi x perfact ler plak ... tengah download jetaudio untuk mengatasi kelemahan nih ...
  • terdapat beberapa software & freeware yang tidak boleh diinstall akibat tidak serasi dengan windows...ngengada ler ko nih aswad ...
  • der degil kat 2 bahagian tuh jer dwat masa nih ... lain2 kelemahan belum dapat dikesan ... hehehe
ni ler badan aswad dari pandangan atas ... pandai2 jerk tukang karang entry nih ...
ni ler fingerprint ... yang bawah touchpad , yang dok tengah2 dunia tuh ... kalau nak idupkan si ASWAD nih , kena letak ibu jari beta dulu kt mende alah tuh ... huhuh
bahagian badan der yang nih adalah di sebelah sayap kiri beliau ... ad 4 shortcut button untuk mempercepatkan kerja iaitu WLAN connection , internet , e-mail & gigi biru ( bluetooth lerh ) ... susunan itu bermula dari atas yerk ...
ha ... yang nih plak adalah touch button untuk control media player ... letak jer jari kat button stop contohnya , nanti lagu2 @ citer2 yang tengah dimainkan akan berenti ... letak jer jari , tak payah gatal nak tekan2 ... lain2 button kena tekan ...
sebenarnya , nih bahagian belakang skrin ... perkataan ACER tuh berlampu sebenarnya ... macam budak2 lah tuan ASWAD nih nak berlampu - lampu plak ... hikhikhik
owh ... ini sticker original vista yang melekap kat belakang badan ASWAD ... "ana" terpaksa zoom supaya gambarnya tidak jelas ... ini bagi mengelakkan hal2 yang tidak diingini berlaku ... hheehe
keadaan huru hara akan berlaku sekiranya ASWAD idop ... meja akan jadi lintang pukang ... begitu juga dengan katil kalau beliau mendarat atas katil ... sangat huru hara akibat wayar2 yang berselirat ... wayar mouse , wayar harddisk ,wayar extention ,wayar cooler ,si ular sawa biru ( wayar cable sambung dari nod ) dan wayar charger handphone ... kekadang wayar seterika & wayar printer pun menyibuk ... bilalah sumer mender alah nih nak wireless ... x payah ada wayar yang berselirat - selirat nih ... banyak songeh lak cik hantu nih kan ...

ASWAD dibeli pada harga promosi ... harga asal dia RM3199 ... I buy beliau at RM28** ... mungkin harganya akan turun dalam masa 2 bulan dari sekarang sebab ASWAD ada klon ( Aspire 4930G ) ... rasa macam broker plak ... heheh

ok ... "ana" mahu memberi kejutan elektrik kat otak "ana" untuk menyiapkan website code tuh ...

13 comments:

_neo_ said...

giler la weiii lappy baru..best giler..aku punye je lame..pastu ade prob lak tuh..weh cantik la aswwad ko..neway..aku punye hasrat satu ni, tapi ikut hati dan kegigihan jela kalau nak buat pon..sebenarnye aku nak belajo buat templet seniri..belaja la gune javascript,css,html codes tu..huhuhu senang2 nanti aku study seniri..takpon aku nak tanye ko la..tapi wat mase skang ni..ko setel kan la dulu keje ko tu..ksian aku tgk..mcm nak mati tgk ko buat keje tak siap2..heheheh

ghost_MaR said...

bagus r ... niat yg murni klu nk belajo mender2 tuh ... nnt leh jd cm ubey ad template sndr ... hehehe ... ak klu blh , dh x nk jumper weyh menatang nih ... ak rela guna blogspot & multiply ... x payah susah2 nk pikir psl code ... dulu ak beriya nk belajo psl code2 ... skang , bila dh belajo , br ak tahu susah sng nyer ... huhuhu

Luth Textile said...

cun r laptop dia.. jeles..

ghost_MaR said...

alah ... benda yg b'kaitan dgn teknologi nih x kn tahan lm ... nnt mesti ad yg lbh canggih dr ak ... saat tuh , keturunan2 aswad akn d'jual pd harga 1000++ hingget ... ko mesti dh mampu nk beli kot tp ak mesti t'senyum pnh k'pahitan ... eheheh ...

ZARA said...

huhuhu~

ku nyer sean acer aspire 4920

ghost_MaR said...

x kisah r zara ... janji kita m'alu2 kn k'datangan makhluk2 t'sebut dlm life kita ... ai love aswad very much ... and yu take care of 'ur sean ... huhuh ... mcm ayat p'curi lak ...

Ashrufzz said...

Haha..'ana' suka la gaya penulisan 'ente'. 'ana' pernah kerja jadi web developer walaupun 'ana' punya diploma in otomotif. Mmg 'fening' tgk kod-kod css/xhtml/sql tapi tu la gunanya "content management system" CMMS kasi partition setiap seksyen kasi senang mau manage. Anyway..gud luck in your final!

ghost_MaR said...

dush3 ... rs cm kena perli lak bila guna "ana" "enti" nih ... hahaha ... byk nyer blog ashrufzz ... huhuh

Master Jiraiya said...

install codec pack utk main semua jenis movie.. yg top ialah.. k-lite codec pack.. leh google.. download dan install... freeware.. jgn risau :D hehehe

windows media player tak best.. tak fleksibel.. nnt bila dah install k-lite.. play video dengan media player classic,.. walaupun nampak kuno tapi powerr :P hehehe...

kalau nak mudah.. pakai stand on player macam VLC.. leh main semua jenis video gak... google.. donlot dan install.. freeware jugak :D heheehe..

selamat mencuba :D

ghost_MaR said...

master jiraiya ... me kaseh sebab share ilmu dgn beta ... ader gak housemate paksa2 soh donlod cdec ... cuti nnt akn b'mula sesi donlod m'donlod sbb klu nk donlod kt kolej , lembab nak mampos ... hehehe

unwanted said...
This comment has been removed by the author.
unwanted said...

wah, tahniah. laptop baru ek..:).
aku ni x mampu lagi guna laptop mahal²,
guna pc yg murah je ni..he3..
tuan rumah, aku dah updatekn utk codec
skrg leh download utk k-lite megacodec pack ngan combine comunity codec pack.
itu gabungan yg terbaik..install ketiganya termasuk storm codec.:).
.
link ni.(klu kwn da mslh codec srh la dorg download kat sini gak)
http://321231.notlong.com

ghost_MaR said...

unwanted ... me kaseh sbb kasi respon kt ak ...
ak dh ikut advice ko ... ak donlod ko nyer codec jerk ... me kaseh erk