Sign by Dealighted - Black Friday Coupons

KrONi

Friday, October 31, 2008

Kronologi kesihatan ...

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

25062008 – Kecederaan di dagu , bibir , gigi & bawah hidung ... menerima anugerah 11 jahitan ...

gambar kuku setelah ditangkap gambarnya secara dekat ...

nih plak pemandangan ibu jari yang bengkok ... kena gi bangkok dulu baru lurus kot ...

Dalam bulan puasa – Kuku ibu jari kiri terkepit pintu sebelum turun ke padang kawad ... tak pasal2 berdarah , kena pegi hospital tengku ampuan rahimah klang & kuku ibu jari mati ... Doktor kat pusat kesihatan nak cabut kuku beta ... beta lari ... hehehe ... tak sanggup rasanya nak lalui lagi perkara2 jelik depan mata ... masa dapat 11 jahitan hari tuh , beta terima dalam keadaan sedar ... ibu jari membengkok ... selepas dua minggu lari , beta memberanikan diri jumpa balik doctor pusat kesihatan ... dia cakap , tak per kalau tak buang kuku , tapi kuku baru tumbuh dalam 7 – 8 bulan ... kalau buang kuku , satu tangan kiri tak boleh guna langsung ... nanti saper nak basuh kain baju kalau tangan kiri tak boleh guna ... keputusan yang bagus pernah beta wat ialah lari dari rawatan buang kuku ...

Selepas cuti raya – demam 4 hari ( tapi batuk & selesema ada lagi sampai skang sebab hari2 minum ubat paling mujarab => ais batu ... )

Selepas cuti raya gak – tekanan darah rendah ( dua kali direject tak boleh derma darah ... saat ini , baru sedar bahawa berbadan besar pun boleh kena tekanan darah rendah ... ingatkan si kurus kering jer yang layak dapat penyakit tekanan darah rendah ... )

nih ubat2 yang berjaya dihabiskan ... paling famous ubat cloxa , ponstan & papase ... plastik2 ubat tuh bertindih2 weh ... daku malas nak susun elok2 ...

ni ubat2 yang tak habis

nih suplement ... dari masuk U ri tuh ( bulan 7 ) sampai skang x abis2 lagi ... tin der kecik jerk ... beta sangat malas untuk membancuh beliau ... rasa susu ini sangatlah .......... don't know how to say dude ... harga dia , masya - allah ...

Kesimpulannya , korang kira sendirilah baper ratus das ubat telah masuk ke badanku ...sejak seminggu yang lalu , beta telah berkeras hati untuk tidak menelan ubat ... hehehe ... letih & tak sedap langsung ubat tuh ... Doktor pun beta tak nak jumpa dah ... kalau octa jadi doctor , mahulah beta datang ari2 ... sekali ada mully2 kat sebelah der ... hahah ... urusan dengan Dr gigi jer x selesai lagi ... selama beta kat kampus nih , muka nih asyik berulang alik ke pusat kesihatan jerk ... rasa2 kalau disemak rekod kesihatan paling banyak catatan , mesti dapat kat beta ... huhuhu ...

Blogger yang beta tahu dalam keadaan kurang sihat seperti matrock , faridz , kamitaken & his family & umniyah kot ... matrock , faridz & kamitaken& his family kompem kurang baik ... innalillah ... mereka bertiga terlibat dalam kemalangan ... beta pun sampai skang fobia lagi nak bawak motor ... kat kampus nih , kompem beta tak kan sentuh motor sebab orang2 kat sini bawak lagi macam orang gila ... kalau jadi pembonceng tak per ... huhuh ... kepada mereka bertiga , jangan putus asa , dengar cakap doctor , banyakkan berdoa & jangan jadi degil macam beta ... heheh ... semoga korang sihat wal afiat dengan segera beserta izinNya ... semoga blogger2 lain yang beta kenal x terlibat langsung dengan kemalangan jalan raya , Insya – allah ...

Stacy sedang mengalami penyakit x henti makan ... ain ( roomateku ) & fifah kering sedang mengahadapi penyakit demam angau ... syidah dah demam balik ( orang pertama demam panas dalam rumah nih ) ... izzati & nadzirah demam nak tengok citer2 korea & jepun ... Seha lak asyik balik jerk ... mentang2 umah beliau di banting ... ain sahaja roomateku manakala yang lain2 merangkap jawatan haousemate ...

P/S : mesti ada yang cakap beta poyo lepas nih ... tapi beta peduli per kan ... beta dah memang poyo ... nak wat cemana ... nih gambar kenangan parut2 jahitan ... jahitan kat dagu tuh ada bengkak , daku malas nak pergi treatment ... hehehe ... nanti kes daku diforward ke pakar surgeri sepital tengku ampuan rahimah kat klang ... sangat malas untuk ke sana ... dah lah tengah exam nih ...

Thursday, October 30, 2008

StUdY ...

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))


inilah keadaan meja "ana" apabila study ... Aswad terpaksa dihidupkan bagi menemani "ana" ... kalau rasa letih , on music , games , chat & blogs ... tapi , kalau nak study cenggini , kena kuat iman ... jangan hirau sangat sumer2 tuh ... kalau dah penat study , baru layan ... tapi layan kejap jerk ... kena disiplin skit kalau nak study dengan laptop @ handphone ... Handphone "ana" dah kena campak dalam laci ... hehehe ...


di bawah nih merupakan buku2 teks "ana" ... sajer pomot ... beta x nak jual erk ... ebay ker ubey ker tawarkan RM10 juta pun beta x kan jual ... sayang wo ...


nih buku IMC 403 ... exam der adalah pada 5/11/2008 ... Dibeli pada harga RM 70 kot ...


nih plak buku IMC 401 ... exam 401 adalah pada 15/11/2008 ... dibeli dengan harga RM60 ...

nih buku untuk subject IMC 404 ... tapi subject nih tak der final ... sajer tayang ... neo & lilo ... jangan jealous erk ... beta beli dengan harga RM65 ...


yang biru nih untuk subject BEL 402 ... subject nih pun x der final ... tapi sesaper yang nak mengukuhkan grammar der , elok ler b'tatih m'gunakan buku nih ... d'beli pada harga RM29 ...

buku yang nih jer "ana" tak beli ... "ana" men pinjam2 jerk dengan kengkawan ... pada hal , buku nih ler paling murah ... RM 16 @ RM 18 ... luper ler plak harga der ... buku ini digunakan semasa belajar CTU 551 ... semalam exam paper nih ler ...

ada lagi 2 subject ... 2 subject tersebut tak guna buku teks ... saper nak buat reference , sila ke library ... lecturer dah siapkan note ... we just hear their explaination only in class ... subject2 tersebut ialah subject IMC 402 & IMC 405 ... selamat fulus "ana" ... heheh ... ok ... sampai sini jer dulu ... nanti2 beta posting lak tentang kengkawan Aswad ...

aMpOn...

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

maaf yerk ... semalam ada connection kat rumah tapi tuan rumah telah kegeringan akibat "sesungut nak tumbuh" ... mengguling - guling & menonggeng - nonggeng jugak menahan sakit ... tuh sebab ler kenapa beta tak suka period ... memang ler best tak payah semayang tapi azab weh ... nak diri tak boleh , duduk tak boleh , baring tak boleh ... nak buat pa per pun tak senang ... pertama kali dalam idop "ana" makan macam kucing makan ... na'uzubillah sakitnya ... tahun nih , nak dekat 5 kali "ana" dapat penyakit "sesungut nak tumbuh " yang sangat kronik tapi sesungut tetap tak tumbuh ... hehehe ... segan dah nak jumpa doktor ... asyik2 muka beta , asyik2 muka beta ... x der muka lain kew ... lagi pun , kalau jumpa doktor , beliau mesti kasi ubat tahan sakit ... beta dah muak makan ubat ... 4 bulan weh asyik telan ubat ... makan ubat pun azab & tekanan jugak ... bila tengok ubat2 tuh , mesti terfikir bilalah ubat nih nak habis ... bila ubat dah habis , pergiler jumpa doktor ... ending nya , dapat ubat baru ... kalau bagi topup tak per jugak ... hakhakhak

Wednesday, October 29, 2008

HaMpEh ...

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

wah...2 hari connection macam hampeh ... tak boleh connect langsung ... ini pun beta berlari ke library setelah menahan kesejukan menjawab paper CTU 551 ... 2 hari berturut - turut tak boleh connect internet padahal "ana" nak post entry baru ... tak per lah kan ... dia stop kan sebab nak kasi student khusyuk study kot walaupon x khusyuk sangat sebenarnya ... ahahha ... dah lah 2 hari tak der internet , rumah berkuap macam dok dalam periuk yang tengah menggelegak ... panas erk malam2 ... beta dah 2 malam tido kat ruang tamu dengan si fifah kering ( "ana" post pic der kalau "ana" rajin ... heheh ) ... "ana" dah baik demam cuma batuk2 adalah lagi sikit ( kahak banyak sangat sebab banyak bercakap agaknya ) ... tadi pun jawab exam sambil menahan penyakit nak tumbuh sesungut ( orang pompuan jer yang paham istilah nih ) ... ok lah ... malam kang , tengok prestasi server ... kalau boleh connect , "ana" post lah entry baru ... kalau x boleh ... tengok lah bila2 "ana" senang ... selamat jawab final eyh kepada sesaper yang ada final ...

Monday, October 27, 2008

BeSt

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

sebelum nih , housemate ajak berkelah di tasik shah alam ... kalau diikutkan , semalam adalah waktu kejadian ... tetapi mereka telah bergerak pulang ke rumah pada hari jumaat ... mereka telah berjanji bahawa mereka mahu akan pulang pada hari ahad pagi ... tetapi , mereka tidak muncul ... seha pula telah pulang ke rumah beliau di banting ... tinggal bertiga sahaja sekarang iaitu beta sendiri , stacy & afifah ... kalau ikut bacaan matematik , dia menjadi 3/8 ... hehehe ... tapi , agak bagus apabila rancangan itu tidak menjadi ... lagipun , beta tidak menyiapkan lagi satu assignment ... setiap yang berlaku , ada hikmahnya ... sama ada kita dapat menangkap hikmahnya atau tidak , terpulang kepada kebolehan & kenasib-baikkan diri sendiri ... apabila tinggal bertiga , sunyi jerk ... tiada senda gurau tawa ... beta yang suka mengacau orang pun jadi senyap lebih2 lagi bila dapat connect internet sorang2 ... ehehehe ... hari ini , insya - allah hari terakhir "ana" berpuasa enam ... doakan "ana" najah ... ehehe ...

fakulti telah menetapkan supaya membuat pre-registration untuk pengajian semester depan ... sudah settle diisi secara online dengan jayanya ... alhamdulillah ...beta sedang mendownload jet audio .... 25.8 MB ... tapi sangat lambat ... kalau kat rumah , mesti kejap jerk ...

p/s : sangat seronok dapat online sorang2 dari pukul 5 petang semalam sehingga ke pagi ini ... hehehe ...

Sunday, October 26, 2008

AsWaD

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

Wah ... otakku sedang menggeletar akibat memikirkan code ... assignment corporate website x siap lagi ... malam nih nak combinekan dengan CSS ... "ana" pakai buat jerk ... janji siap & esok hantar ... "ana" nak study mender lain pula lepas nih ... bila pakai blogspot nih , macam2 dia dah sediakan untuk kita ... kita cuma update entry , upload pic dan macam2 lagi ... lepas tuh publish ... memang ler tersusun cantik dan lawa apabila telah dipublish ... kalau nak widget , pilih2 & terus copy code then copy kat blog ... memang mudah ... tapi kalau korang wat sumer2 sendiri pakai code , "ana" percayalah mesti ada yang baling mouse der ke dinding , hentak2 keyboard & macam2 lagi ... payah betul kalau command pakai code ... itu masa tengah buat ... belum kira lagi masa publish ... hehehhe ... tu lah suka duka belajar command code ( HTML , XHTML , CSS & Java script ) ... hanya orang yang banyak kesabaran , gigih mencuba & minat tahap fanatik jer sanggup buat ... "ana" menghilangkan tekanan sementara nih dengan menulis tentang kekasih gelap "ana" yang bernama ASWAD ... hehhe ...

Aswad nih dari keturunan ACER ASPIRE 4930 ... Berikut merupakan kebolehan & kelebihan yang dimiliki oleh Mr Aswad ...

  • Intel Centrino 2 Processor Technology
    (Intel core 2 duo processor P7350)
  • 2GHz , 3MB cache , 1066 MHz FSB
  • Intel Wireless WiFi Link 5100 Network connection
  • mobile intel 45GM express chipset
  • genuine windows vista home premium (build-in , RM300++ gak lah beta tambah fulus )
  • 250 GB SATA HDD / 2GB DDR2 RAM ( local D ada 106 GB , masih kosong sebab dok hentam bubuh dalam external )
  • 14.1" WXGA CrystalBrite TFT color LCD & dual display via acer gridvista supporting 1280 x 800 16:10 resolution
  • integrated 56k modem & 10/100/1000 mbps LAN
  • Integrated 3D graphics , featuring intel graphics media accelerator X4500HD
  • 8xDVD super multi double layer drive
  • 5 in 1 card reader ( sony SD card x boleh masuk , h/p memory card pun x boleh ... kena pakai card reader )
  • dolby - sound system with 2 built in stereo speaker ( sedap untuk operasi memekakkan telinga )
  • integrated gigi biru ( bluetooth lerh )
  • two build in stereo microphone
  • 1 year international traveler warrant
  • acer bio-protection fingerprint ... sebab tuh "ana" sanggup melabur lebih untuk menatang nih ...
  • sangat laju apabila beroperasi ... itu yang buat beta sayang lebih pada ASWAD ...
tapi ... ada beberapa kelemahan guna windows vista ( "ana" nih pun satu ... dah tahu vista tuh x seimbang , gatal2 jugak nak beli ... hehehe )

  • kelemahan ketara pada windows media player ... hanya boleh memainkan DAT & Mp3 file sahaja ... file DVD yang selalunya menggunakan VOB , pastu file FLV & AVI tidak boleh dimainkan ... sedih betul ... beta dah download software seperti Ceremu suite tapi x perfact ler plak ... tengah download jetaudio untuk mengatasi kelemahan nih ...
  • terdapat beberapa software & freeware yang tidak boleh diinstall akibat tidak serasi dengan windows...ngengada ler ko nih aswad ...
  • der degil kat 2 bahagian tuh jer dwat masa nih ... lain2 kelemahan belum dapat dikesan ... hehehe
ni ler badan aswad dari pandangan atas ... pandai2 jerk tukang karang entry nih ...
ni ler fingerprint ... yang bawah touchpad , yang dok tengah2 dunia tuh ... kalau nak idupkan si ASWAD nih , kena letak ibu jari beta dulu kt mende alah tuh ... huhuh
bahagian badan der yang nih adalah di sebelah sayap kiri beliau ... ad 4 shortcut button untuk mempercepatkan kerja iaitu WLAN connection , internet , e-mail & gigi biru ( bluetooth lerh ) ... susunan itu bermula dari atas yerk ...
ha ... yang nih plak adalah touch button untuk control media player ... letak jer jari kat button stop contohnya , nanti lagu2 @ citer2 yang tengah dimainkan akan berenti ... letak jer jari , tak payah gatal nak tekan2 ... lain2 button kena tekan ...
sebenarnya , nih bahagian belakang skrin ... perkataan ACER tuh berlampu sebenarnya ... macam budak2 lah tuan ASWAD nih nak berlampu - lampu plak ... hikhikhik
owh ... ini sticker original vista yang melekap kat belakang badan ASWAD ... "ana" terpaksa zoom supaya gambarnya tidak jelas ... ini bagi mengelakkan hal2 yang tidak diingini berlaku ... hheehe
keadaan huru hara akan berlaku sekiranya ASWAD idop ... meja akan jadi lintang pukang ... begitu juga dengan katil kalau beliau mendarat atas katil ... sangat huru hara akibat wayar2 yang berselirat ... wayar mouse , wayar harddisk ,wayar extention ,wayar cooler ,si ular sawa biru ( wayar cable sambung dari nod ) dan wayar charger handphone ... kekadang wayar seterika & wayar printer pun menyibuk ... bilalah sumer mender alah nih nak wireless ... x payah ada wayar yang berselirat - selirat nih ... banyak songeh lak cik hantu nih kan ...

ASWAD dibeli pada harga promosi ... harga asal dia RM3199 ... I buy beliau at RM28** ... mungkin harganya akan turun dalam masa 2 bulan dari sekarang sebab ASWAD ada klon ( Aspire 4930G ) ... rasa macam broker plak ... heheh

ok ... "ana" mahu memberi kejutan elektrik kat otak "ana" untuk menyiapkan website code tuh ...

Wednesday, October 22, 2008

NoD

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))



kampus life ... "ana" tinggal di kolej kediaman ... kolej "ana" berbentuk apartment ... ari lain "ana" posting psl rumah ... kami mempunyai kemudahan seperti nod untuk mengakses internet secara percuma ... kami sebenarnya keliru dengan perkhidmatan WiFi ... blok budak laki boleh guna , naper blok budak pompuan tak boleh guna pulak ... atau "ana" sendiri tak tahu cara - caranya ... entahlah ... kami manfaatkan jer lah nod yang ada nih ... nak guna brodband , "ana" bukannya daripada keluarga berada ... lagi pun , bayaran bulanan sangat tinggi ... RM 68 - RM 160 ... ikut pakej lah kan ... guna saja apa yang ada ... Cyber cafe kat sini sangat - sangat mencekik darah ... kalau "ana" tinggal di Ipoh , RM1 - RM1.50 / jam ... kalau kat shah alam , seksyen U10 , RM3 - RM3.50 / jam ... mahal gedabak betul ... sambung balik citer ... setiap rumah ada 2 ketul nod . malangnya , 1 sahaja yang boleh guna . kalau dah ada nod , mestilah kena ada cable ... kalau tak , macam mana nak online kn ... maka , "ana" pun telah merembat kabel biru sepanjang 7 meter di kedai pak cik low yatt ... RM 12 jerk ... "ana" panggil der ular sawa biru sebab panjang sangat & sumer housemate x pandai nak gulung ... maka , mender tuh asyik belingkar jerk kat nod ... ular sawa tuh "ana" beli 7 meter sebab nak bagi sampai masuk dalam bilik ... tak lepas ler plak ... rumah "ana" ada 7 laptop & 1 desktop ... sesiapa yang ada idea yang tidak mengeluarkan wang , silalah kemukakan pendapat tentang bagaimana laptop2 & desktop ini boleh online serentak ... "ana" memang tamak ... hehehe ... "ana" dah beli splitter di kedai pak cik low yatt ... tapi splitter tuh longgar ler plak ... tp , klu pki nod library , elok pulak masuknya splitter tuh ... nod library macam canggih dan baru skit ... tapi , "ana" sangat bersyukur sebab kawan2 serumah "ana" bukan kaki internet kecuali seha sorang ... tapi , kami pandai bertoleransi ... kalau malam nih dia guna , esok mesti turn "ana" ... tapi , kalau kami terdengar ada housemate lain yang nak guna , kami berdua tak akan online sebab bagi peluang kat mereka yang lain ... kadang2 , mereka menyelit juga semasa "ana" & seha online ... tapi "ana" tak pernah kisah ... kadangkala , mereka jawabkan yahoo massenger "ana" ... so kepada sesaper yang selalu YM "ana" , kalau rasa2 macam bahasa dia romantik ke , bersopan sangat ke , sila2 lah paham bahawa si pembalasnya bukanlah "ana" ... hehhe ...

( p/s : saat ini , baru sahaja menjawab test 404 pasal CSS ... beta x baca pa per pun ... beta sedang gering [demam] hehehe )

Tuesday, October 21, 2008

KeLaM

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))


laptop yang ternganga sebelah kanan tuh nama dia ASWAD ... dia selalu menemani "ana" semenjak kebelakangan ini ... hehehe ... lihatlah keadaan meja study "ana" & housemate "ana" yang huru hara macam nak menganjurkan wrestling antara setan2 sedunia ... wahaha

WaH ... life "ana" agak kelam kabut selepas sahaja cuti raya ... banyak assignment kena submit ... aktiviti pulak bersusun - susun ... "ana" pula dah demam2 nih ... lepas raya ri tuh , "ana" & kawan2 serumah menjadi sangat2 pemalas ... kami main bedal jerk letak2 barang , x suka m'nyusun2 barang2 milik kami & kami juga telah m'biar kn bilik2 kami b'sepah mcm tongkang pecah ... hehhee ... naper tah ... tetiber x der mood langsung nak mengemas ... pasang cadar pun malas , tapi bukan "ana" ler yg malas nak kemas cadar ... "ana" malas nak kemas p'alatan laptop yang b'lambak2 & wayar yang panjang2 melebihi panjang ular sawa ... beg kembara yang digunakan semasa pulang ke Ipoh untuk beraya hari tuh , main landing jerk kt dinding bilik selepas dibasuh ... tapi , malas2 "ana" , x der lah sampai wat jeruk baju @ aksi peram2 baju ... nanti kalau baju bertaik lalat baju2 tersebut , putus weh telinga "ana" akibat dijerit oleh ibu kandung sendiri ... berikut adalah jadual final "ana" ...

29102008 - 2:15pm-4:15pm, Wk 1
IS223 - CTU551

05112008 - 9:00am-12:00pm, Wk 2
IS223 - IMC403

10112008 - 9:00am-12:00pm, Wk 3
IS223 - IMC402

15112008 - 2:15pm-5:15pm, Wk 3
IS223 - IMC401

18112008 - 2:15pm-5:15pm, Wk 4
IS223 - IMC405

kepada teman2 blogger yang bakal menghadapi peperiksaan , selamat maju jaya ... bak kata akhi shahiid , jangan memperjudikan peperiksaan ... susah nak kikis sebenarnya sebab kita dah biasa lakukan tetapi kita kikis sikit2 ... maksud berjudi dalam peperiksaan ialah aksi tilik menilik mengenai soalan yang bakal keluar ... baca yang nih , kompem keluar ... yang nih x payah baca sebab macam x kuor jerk ... tapi masa menjawab , keyakinan menjawab semakin menurun apabila perkara2 yang tidak dibaca telah keluar di dalam peperiksaan ... budak yang ambil UPSR pun tahu erti menyesal sehingga sanggup bunuh diri apabila gagal dalam peperiksaan ... itulah yang perlu kita sebagai pelajar elakkan ... sedar x sedar , sekolah2 berasrama penuhh selalu mengamalkan teknik ini ... apa kata anda ???

Wednesday, October 1, 2008

SuDaH sEKiAn Lm ...

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

assalamualaykum semua ... maaf dipinta kerana tidak meninggalkan apa2 buat kalian semua kerana meninggalkan kalian tanpa berita ... banyak tuntutan yang perlu dipenuhi sejak kebelakangan ini ... di kesempatan ini , "ana" ingin mengucapkan selamat menyambut hari raya aidilfitri kepada seluruh umat Islam & semoga berbahagia disamping keluarga tersayang ... di sini "ana" ingin mengepilkan kad raya yang simple untuk kalian sumer ... dipersilakan ambik kepada sesaper yang nak ambik ... bagi duit raya eh lepas ambik ... wohohoh ... gurau senda hari raya jer lah ...
ni kad raya kiriman kawan2 ... yang geramnyer , naperlah x bagi duit raya sekali ... sadis tol ...

Abu Rushd kasi kad raya pink rose nih ...


(p/s: x der mood raya nih ... sedih tol )