Sign by Dealighted - Black Friday Coupons

KrONi

Thursday, August 28, 2008

BuSy ...

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

assalamualaykum ... mohon maaf kerana sudah lama meninggalkan rumah tanpa apa2 hidangan untuk kalian ... Semasa mid term hari tuh ( 15082008 - 24052008 ) , PC di rumah tidak berapa molek untuk bekerja ... lembab semacam & "ana" pun malas nak me"repair" ... sudahnya , semua assignment hanya dikarang rangkanya sahaja ... apabila pulang ke kampus , barulah terasa bersemangat nak taip ( terpaksa menebalkan muka pinjam laptop housemate ) ... mana x bersemangatnya , esoknya kena submit ... disebabkan daya kelajuan taip yang tinggi walaupun x makan , assignment berjaya disiapkan pada waktu asar hari ahad setelah kerja2 taipan bermula pada pukul 11.30AM ... hehee ... banyak sangat assignment , minggu depan "ana" dah mula menduduki test ... walaupun test , kena ler wat yg t'baik ... Sem 1 jerk baru ... tapi kena hard sikit sebab CGPA ... minggu nih baru ngadap blog ... sedih tengok rumah "ana" nih ... nak kemas , tapi x der masa ... korang x kesian ker kat "ana" nih ??? ceh , minta simpati lak ... per daa ... siang tadi ada pameran paranormal : see the unseen ... senior program "ana" yang wat ... maybe masa "ana" final sem nanti , "ana" lak kena buat macam diorang ... seram lak bila fikir ... tapi x per ... campus life memang best :) sudah pukul 8 malam ... mahu pulang ke rumah ... nanti housemate yg 7 orang tuh risau plak ... lagi pun , h/p "ana" telah off untuk 2 jam ... heheh ... tinggal dulu

TARGET : mahu berkongsi tentang jenis2 batu kristal & khasiatnya dengan korang pada hari esok ... insya - allah ...

Aktiviti esok : mahu ke UiTM shah alam ( induk ) untuk membuat kad matrik & membuat pemeriksaan gigi ... Jikalau sempat , "ana" akan berkongsi dengan kalian tentang batu kristal tuh ... ilal liqo' :)

Tuesday, August 5, 2008

HaDiAh LaGi ...

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

salam isra' mi'raj.. moga berlalu tahun2 kita memperingati isra' mi'raj makin dekat kecintaan kite pada Allah taala makin bertamabah khusyuk kite pada solat sehari semalam kerana pada hari ini solat itu difardhukan..moga bertambah hari , bertambah umur, bertambah sayang pada Islam, bertambah amal untuk ALlah, bertambah ilmu demi Islam dan bertambah khusyuk, khudu', raja' dan hubb pada Yang Esa..bertambah sabar menempuh hari mendatang, bertambah semangat pertahankan ISLAM... Salam Isra' Mi'raj!! = DARI NURQURRATU 'AINI=

http://www.youtube.com/watch?v=U_lp07Vd6HU
Renungi dan hayati ... = DARI PAK CIK DZUL =

Friday, August 1, 2008

BaGi NeO nAmEtAg

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

Jumaat ... happy sebab pagi2 x jumpa bilik kuliah ... salah sendiri juga sebab sombong sangat ... hakhakhak ... alhamdulillah lecturer x marah ... kelakar jugak tadi , nasib baik ada member ... kalau x , pakat kong kuliah ler jawabnyer ... disebabkan tadi kuliah BEL 402 ( LANGUAGE ENRICHMENT ) , i'll write in english after this ... any mistake , please ignore it ... hahah

I was tagged by Neo { this is 3rd tags for me }

1) What is the most important thing in your life?
= Of course the benefit of mine is most important thing in my life ... I'll be hardworking to make a perfect of my life =

2) What is the last thing that you bought with your own money?
= Keropok lekor , cekodok pisang & curry puff ... all are RM 2 only ... my own money =

3) Where do you wish to get married?
= At the mosque I wish I get married ... my mom wished it actually and i love her opinion ... everyone who come to my wedding ceremony never forget to solat =

4) How old do you think you will be permanently owned by your love?
= a whole of my life I think I'll be of Mrs Ehem2 ... wedding is not a "play2 thing" ... need a commitment , loyal , understanding & love ... Insya - Allah , I can be of Mrs Ehem2 for a whole of my life ... ceeewah =

5) Are you in love?
= Yesss ... with Allah , Islam , family , campus life , friend & Ehem2 ... hiks =

6) Where was the last restaurant you had dinner?
= Not restaurant ... only a stall because i'm not from a rich family ... wahaha ... stall named Haida Bistro ( near my college ) =

7) Name the latest book that you bought?
= Al - Marbawi Dictionary ... buy for someone that I love =

8) What is your full name?
= My full name ... as u know ... Masyithah Razali =

9) Do you prefer your mother or father?
= both of them lol ... I love both of them that is why i don't wanna choose =

10) Name a person that you really wish to meet in real life for the first time.
= Nabi Isa Al - Maseh that I really wish to meet in my real life for the 1st time ... many sign of qiamat are appear so safe our life with him ... when I can meet him huh ??? Ya Allah , please safe my Iman until you invite me to alam barzakh ... Ameen =

11) Christina or Britney?
= absolutely Zaiton Ali ( my mom ) the best & perfect women in my life ... never choose both of them ... Ibu ! Ibu ! Ibu ! =

12) Do you do your own laundry?
= sure ... use my own hand , did u know it ??? Neo asking me that she wanna do this job after this ... ahakz =

13) The most exciting place you want to go?
= Islamic Historical World ( West Asia , Egypt & Spain ) =

14) Hugs or kisses?
= both ... from my family , future family , teacher , lecturer & best - friend ( girls only ) ... get ready & alert it yeah , my future husband =

15) Point out 5 things about the person who tagged you.
= 5 things about NEO : *GUNTING DALAM LIPATAN*My best-friend in blogger world*My twin because we have a chemistry but I was born late 1 year than her ... haha*funny,try to make friend feel comfort,guitar loves,branded & quality item loves,too honest & TOO OUT SPOKEN like me*feel bored to study because she wanna married as soon as possible ... YEAH =

16) 8 things I am passionate about:
= Gadget*desktop & laptop*book*motorcycle*car*branded & quality item*limited edition item*online world*sports like football,badminton,basketball,rugby&bowling=

17 ) 8 things I say too often :
= something wrong somewhere*aku bengkek/bengang/hot betul dengan ....*per hal???*hoit!!!* Neo , wat kan template baru untuk aku ...ME KASEH !!!*rilek lah*bajet bagus/cun/hensem* hekelleh*sayang ko lebih r dari pakwer aku ... ( all is in BAHASA ) =

18) 8 books I’ve read recently:
= Impian Palestin by Randa Ghazy*Bedar Sukma Bisu by Faisal Tehrani*Ayat - Ayat Cinta by Habibirrahman El - Shirazy*Salju Sakinah by Zaid Akhtar*Tuhan Manusia by Faisal Tehrani* PS , I Love You by Cecelia Ahern*Selagi Ada Dia by Aisha Sofea*Love , Rosie by Cecelia Ahern =

19) 8 songs I could listen to over and over again:
= Asma' ul Husna*All the zikr*Yusuff Islam , Opick , Haddad Alwi , Saujana , Raihan , Hijjaz , Brothers , Mirwana & Nowseeheart music collection* Motivation song like I Believe I Can Fly & I'm Alive by Celine Dion*Punk rock song ( at crazy times only )*instrumental by Kitaro ( during revision only )*song about friendship like Teman Sejati by Brothers ( laught because razin ) & Akrab Persahabatan by In-Team ( theme song since I'm Form 1 - Form 5 )*Sejuta Harapan by Daie Nada ( present from Dzulhilmi , very appreciate it ) =

20) 8 things I learned last year:
= finished school is the hard thing ( no more school uniform , no more "cikgu" )*Working hard to get what I want*respect others*we can find the money but it too hard to get it*Responsible in yourlife & commitment*we can aplication Islamic life by our self , not by environment*Love is so sweet if we know the step*Time managemant is important in our life ( always late to go to school ... haha ) =

I wanna give this tag to :
1 ) Sifu M
2 ) Akhi Shahiid
( "balas dendam" day )

Okay ... wanna go to CIMB bank ... withdrawal money lorh ... huhuh :) see you on next monday , Insya - Allah