Sign by Dealighted - Black Friday Coupons

KrONi

Monday, July 21, 2008

WeEkeNd

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

hari ahad nih , lewat sikit bangun tido ... pukul 8.30 AM baru turun katil ... ingatkan nak sarapan ... tetiber batal sebab menyedari ditinggalkan keseorangan ... bila tinggal sorang2 nih , mesti fikir nak kemas2 sikit ... per lagi , kerja2 pembersihan rumah berjalan dengan lancar & jayanya ... memuler cuci tingkap bilik "ana" & cermin2 kat ruang tamu ... x kuasa nak cuci tingkap bilik housemate lain ... lepas tuh , mop lantai ... disebabkan x pandai menggunakan mop , "ana" ambil kain buruk & ikut stail orang Jepun & korea lah ... kita men lap2 simen ... simen bilik "ana" & ruang tamu jerk ... x cukup kudrat nak lap lantai bilik housemate ... heheh ... bilik air pun "ana" cuci ... bilik air lagi satu x cukup energy nak cuci ... "ana" x mandi pun kat bilik air tuh ... "ana" kuat mengira & berkira ... harus diingat erk ... heheh ... ingatkan nak cuci dapur sekali ... malaslah ... masa cuci bilik air dah lencun ... tuh yang x kuasa nak cuci2 dapur ... baik sambung main air sambil beraromaterapi ... huhuh

perutku berisi makanan pada jam 1.30 PM ... itupun "ana" jalan2 dulu pilih makanan & mencari akhbar untuk dibaca ... pertama kali beb baca Berita Mingguan selepas dia bertukar wajah menjadi kecik ... bayangkanlah baper lama "ana" x belek paper ... bukan x nak baca tapi kedai mamak tuh cepat sangat sold out papernyer ... paling geram The Star x penah ada masa "ana" nak beli ... jadilah "ana" manusia dalam istana kaca ... heheh ... memang selalu pergi library tapi berebutlah jugak paper ... "ana" nih x suka tunggu2 nih ... dulu masa jawatan besar2 kat library sekolah dulu , bolehlah men sorok2 paper ... skang , merasalah balik doser2 silam ... huhuhu

selepas lunch & solat zuhur , masa untuk bersantai di rumah yang bersih ... baca paper ... 1 yang menarik ... mulutku memang masin ... telahan menjadi kenyataan apabila Dr Sheikh Muzaffar ( Angkasawan Negara ) dapat pangkat Datuk dari Yang Di-Pertuan Besar Negeri Sembilan ... masa sekolah2 dulu dah target dah ... x sampai setahun mesti dapat pangkat nyer ... ok lah tuh ... "ana" x minat tapi kagum jerk dengan kurniaan allah pada dia ... der suka pesan "kalau mental kuat , apa2 dugaan dapat ditempuh dengan jayanya" ... sesaper yang fanatik tahap dewa kat dia , bolehlah pergi kedai buku yang terdekat untuk mendapatkan buku beliau "Mencari Bintang" ... main hentam jerk title buku hehe ... harga der RM 20 & terdapat dalam 2 bahasa ... boleh pilih nak yang mana satu ... dalam paper tuh , ada gambar beliau dengan Dr Halina ... paper cakap teman jerk ... cover kot ... acara penting , x kan heret teman kot ... hehehe ... bersiap sedia lah yerk kepada sesaper yang minat beliau ... huhuh

malam tuh plak , banyak sangat makanan yang dibawa balik oleh housemate yang gatal2 balik rumah ... nasib baik jadual padat kalau x , "ana" pun nak balik jugak ... tapi x der lah selalu ... anak manja pulak orang kata nanti ... cukuplah takat SMS & bercalling2 dengan family ... kenyang tol malam tuh ... sebelum mengenyangkan diri , "ana" sempat menghantar permohonan untuk menjadi salah seorang ahli PerFACT UiTM ... lebih kurang kelab kaunseling lah jugak ... ada sebab yang tersendiri kenapa "ana" ke sana ... SECRET !!!

No comments: