Sign by Dealighted - Black Friday Coupons

KrONi

Wednesday, July 23, 2008

SeMaLam ...

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

Hari isnin semalam ... x best nyer bila ditinggalkan teman2 keseorangan di rumah ... itu yang payah kalau jadi pelajar tunggal yang ambil sesuatu course di dalam sebuah rumah ... housemate ada kuliah , "ana" seorang jer yang x der ... bila diorang x der kuliah , "ana" lak ada kuliah ... disebabkan x tahu nak buat apa ( malas nak kemas rumah , hari ahad hari tuh dah kemas dah ... heheh ) , "ana" pun bersiap - siap ... kaki jalan katakan ... ingatkan nak cari tiket bas balik ke kluang masa cuti mid - sem nanti ... skali hujanlah plak ... "ana" naik bas rapid KL & x turun2 ... 2 round tuh pusing bandar shah alam dari seksyen 2 , pastu lalu kat seksyen 11 , 17 , 18 , & 19 ... jalan2 masa hujan & kebetulan bas tidak ramai penumpang ... best betul ... naik 2 round ... duit x luak ... harga tetap RM 1 ... semasa naik bas sampai 2 round pusing bandar shah alam , "ana" membuat pemerhatian sekali ... rapid KL menjadi nadi kepada kehidupan pelajar2 institusi pengajian tinggi ... bilangan pengguna awam adalah amat sedikit ... mungkin orang awam tidak terbuka lagi minda untuk mengurangkan kenderaan di jalan raya sekaligus berfikir bahawa kenderaan awam adalah melecehkan ... OK per naik rapid KL ... kalau kena berdiri , biasalah tuh ... penggunaan bas rapid patut diperluaskan ke bandar2 besar negeri seperti Ipoh ( kampung "ana" ) & Johor Bahru . Sepanjang pengalaman "ana" menaiki bas rapid , "ana" hanya menggunakan RM 5 untuk perjalanan seharian ( paling mahal dalam hidup "ana" ) ... nak tahu kenapa boleh kena RM 5 ??? RM 1 untuk tiket tempatan ( jalan2 menggunakan bas yang pangkal dia T seperti dari seksyen 2 shah alam ke seksyen 17 shah alam perlulah naik bas T529 ) , RM 2 untuk tiket utama ( jalan2 menggunakan bas yang pangkal der U , kalau dari shah alam ke KL naik bas U80 ) & RM 2 untuk memiliki tiket bandar ( jalan2 menggunakan bas yang pangkal dia B seperti dari KL Central ke Bukit Bintang haruslah menaiki bas B110 ) ... bas rapid dikatakan murah kerana pembelian tiket hanya berlaku sekali & pengguna boleh menggunakan perkhidmatan bas rapid berkali - kali dalam sehari ... disebabkan teringat yang petang tuh ada kuliah , "ana" pun cepat2lah balik ke kampus setelah melilau di PKNS ...

sampai2 rumah terus sembahyang & bersiap ke kuliah ... bestnyer ... kuliah ditunda 50 minit kemudian sebab lecturer ada meeting ... blogging jugak tapi sekejap jerk ... jadi tutor untuk kawan2 kuliah buat blog ... hehehe ... tuh pasal semalam x terbuat entry ... sepatutnya , habis jerk kuliah IMC 404 , ada kuliah tamadun islam & tamadun Melayu ... masuk nih , dah 2 minggu x belajar ... mana pergi ntah lecturer tuh ... lantak ... sepatutnya kuliah habis jam 6 petang , pukul 4.30 petang "ana" dah cabut ...

sesi jalan2 lagi ... kali nih , betul2 nak cari tiket ... penyerlah penuh bas rapid sampai ak terhimpit @ terhempap badan seorang guy nih ... lantaklah ... peduli apa ... just mintak maap ... x koser nak sembang lebih2 sebab segan u dalam hati tuh ... x sengaja ... heheh ... sampai kat stesyen bas seksyen 17 , carilah tiket ke kluang ... bengan tol ... x der dalam senarai ... tanya juga kalau pergi air hitam , lalu @ x kluang tuh ... hampir sumer bas x lalu kluang ... jalan terakhir , beli tiket ke air hitam ... RM 30 melayang ... heheh ... saper nak ikut "ana" balik ??? huhuh

sampai rumah pada pukul 9 malam ... alhamdulillah ... sampai pun ... lapar ler plak ... dari tengah hari x makan ... segera ke stall ... malas nak pergi cafe ... kaki dah kurang power ... selepas melantak , semayang pa per yang patut & membongkang sebelum jam 12 dengan penuh keletihan ... esoknya ada kuliah BEL 402 ... malaslah nak buat homework der :)

No comments: