Sign by Dealighted - Black Friday Coupons

KrONi

Monday, July 14, 2008

BioL

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

sebenarnyer ... sepanjang hari nih "ana" asyik on my blog ... tapi x buat apa2 pun ... pagi2 td , just reply my visitor at CBox ... masa tuh dalam bilik kuliah ... x bolehlah lebih2 untuk blogging ... lepas balas mesej kawan2 ... ziarah lak blog kawan2 ... Tuhan nak uji agaknyer ... dah lah lecturer ad kat depan ... masa bukak blog zahar & lilo , berbunyi lak ... ish3 ... alhamdulillah lecturer x cakap pa per ... dah lah PC hang lepas bukak blog si lilo tuh ... sabar jerk ... "ana" wat x reti & tengin jerk ... macam x der pa per yang jadi masa tuh ... pada hal ... dalam hati x tahu lagi cemana dub dab dub dab nyer jantung nih ... pastu terus shut down jerk PC ...

tengah hari lak , "ana" online kat library ... sama gak macam pagi tadi ... reply message & visit my friends blog ... sebenarnyer nak buat PTPTN ... tah per kena tah dengan der nyer site tuh ... yang geramnyer , I can't log in my password ... dari sebelom masuk U sampai skang masih x boleh2 lagi ... tepon PTPTN dah baper kali dah ... duit syiling "ana" dah nak abis dah ... teruk betul ... "ana" tepon , bukan nak cakap dengan operator ... nak cakap dengan pegawainya ... tapi tu lah , nobody answer my call ... skang nih PTPTN dah permohonan kelompok ke-3 dah ... jadual kuliah dah lah padat ... kalau x padat , dah lama "ana" serang main office der ... kalau yer pon "ana" terlupa password , "ana" dah klik "terlupa kata laluan" ... pastu masukkan IC "ana" , then der boleh cakap "sila semak e-mail anda . Jika tidak mendapat kata laluan dalam masa 30 minit , sila klik semula terlupa kata laluan" ... sabar lagi ... yang wat kesabaran hampir hilang ialah password x dihantar ke e-mail "ana" ... berulang - ulang kalilah juga klik terlupa kata laluan ... rasa2nyer , i'm doing the same thing almost 50 times ... rasa tercabar lak maruah bila jadi macam nih ... panggilan x dijawab ... kenapa tah diorang nih ... disebabkan yuran pengajian "ana" mencecah angka ribu untuk 1 tahun , terpaksalah juga menebalkan muka sambil merungut - rungut dengan PTPTN nih ... "ana" tahu "ana" dikira berhutang apabila pinjaman diluluskan tetapi dah x der choice ... kena buat loan atas nama sendiri ... ayah dah tua ... adik2 tengah sekolah ... kalau result power & gempak , moleklah jugak nak mohon scholarship ... entahlah ... nampaknya , esok kena panjat pejabat Hal Ehwal Pelajar untuk selesaikan masalah nih ...

2.10 ada kuliah lagi ... sejuk bedi ... rasa macam dok kat Iceland plak ... habis kuliah , ingat nak gi library ... tengok2 ramai plak yang pakai PC ... sesak ... terbantut niat ... jalan2 men hujan sekejap , cari CC ... CC lagi ok skit walaupun kena bayar ... kalau lepak library tadi , rasa2nyer , dah kejong menggigil ... sejuk ... sepanjang hari berair-cond ... "ana" memang allergic dengan "manatang" tuh ... kadang2 macam orang demam sebab dh jadi kes selesema & bersin2 akibat x tahan sejuk ... hehehe ...

balik nanti , nak mandi , solat , lunch + dinner ( luper nak lunch tadi ) , siapkan homework , study untuk esok , solat isya' , makan ubat2 & tido ... novel sumer dah habis baca ... bolehlah tido awal ... :)

kepada ibu , jangan terlalu risaukan "ana" ... I'm big enough ... I'll ask you if I don't know 'bout something ... berdikari ... makan kari ... hehehe ... so sad when my own mum say like this :

1 ) Ibu yang selalu x ambil tahu blog ... ibu dah baca dah ... Anakku ,
sebenarnya ujian itu yang memberi kita pengalaman untuk membentuk kita menjadi matang ... Ibu ingatkan jangan terlalu rasa rendah diri ... janganlah terlalu
berjimat sehingga mengganggu kesihatan ... ingat , ibu sayang akak ... kalau
boleh , nyawa ibu pertaruhkan ...

2 ) Anakku , apa yang ibu ada , hanyalah igauan2 semalam yang meruntun hati
... tapi pengalaman itulah yang memberi ibu kekuatan untuk ke hadapan ...
Anakku , ibu rasa bersalah sebab kecuaian ibu menyebabkan anak ibu sakit
di kampus ... pohon banyak2 keampunan Allah ... minta pertolongan dari
Allah supaya dipermudahkan jalan kehidupan ...

message yang ke-3 , x boleh dipaparkan di sini ... heheheh ... lagi sedey kalau baca ... hantu pun boleh sedey2 ... eheheh ... walau apa pun ... she's still my lovely mom ... ibu x pernah bersalah ... "ana" yang banyak dosa pada ibu ... tapi tertanya2 juga entry mana yang ibu "ana" baca sampai beliau rasa bersalah ... "ana" tak pernah niat untuk membuatkan ibu rasa bersalah ... astagfirullah hal 'azim ... apa yang "ana" dah lakukan ???

P / S : maaf , kebelakangan ini , penulisan banyak berbahasa pasar ... memang biol !!!... sakit mental pun yer jugak ... entah bila akan diperbaiki ... :)

No comments: