Sign by Dealighted - Black Friday Coupons

KrONi

Friday, July 11, 2008

GoOd FriDaY

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

ri nih "ana" jumpa kawan baru ... 1 alam UiTM tapi lain2 tempatlah ... nama der pacak UiTM ... der tutor pasal Website Speed Test ... kalau korang nak try pun boleh gak ... sejak beberapa hari nih , korang perasan x yang "ana" semakin rajin blogging ??? kalau x perasan pun x per lah ... Perpustakaan Tun Abdul Razak kat UiTM kampus Bandar Puncak Perdana nih macam kat antartika lagaknya ... sejuk tol ... kejong "ana" dok blogging ... eheheh ... alhamdulillah , dalam 5 hari nih , "ana" x ponteng kuliah kecuali hari isnin ... hari nih baru dapat 1st homework ... lecturer subject BEL 402 ( Language Enrichment ) yang sangat berdedikasi dengan memberikan kami homework ... senang jerk tapi buat nyer x lagi ... ehehehe ...

G . A . J . E . T
penah dengar x perkataan tuh ??? kalau x pernah , x per lah ... kepada yang pernah dengar , tahu kew apa maksud gajet tuh ??? kalau x pasti & x tahu , "ana" akan merungkaikan masalah yang korang hadapi ... ceewah ...
Gajet merupakan 1 nama @ gelaran untuk peranti2 macam handphone , digital camera & yang sewaktu dengannya ... perkataan ini wujud kerana banyak menatang2 nih telah bergabung fungsi contohnya telefon bimbit bervideo kamera , kamera digital beserta MP3 & macam2 lagi ... kalau nak citer , memang x abis kan ... Ia digunakan secara praktikal & sangat bermanfaat untuk korang semua ...

GAJET2 2008
1 ) SONY HDR-TG1 - HD 1080i
Gajet terkecik kat dunia ... skrin 2.7 inci , lensa optik Carl Zeiss VArio - Tessar dengan 10x
zoom , pakai kad storan termaju ( MS Pro Duo & Pro Duo Mark 2 ) , storan 4GB memori ,
berkeupayaan HD 1080i serta mampu merakam imej pada 4.0 MP
2 ) ASUS M930 - 2 skrin
ada skrin luaran 2 inci , kamera 2 MP , storan microSD , skrin dalaman 2.6 inci , full
keypad QWERTY , Microsoft Office


3 ) Panasonic SDR-S7 - paling ringan
Ringan jerk ... 160 Gram ... mesti larat angkatkan ??? tapi sayang , der x canggih cam
HDR - T1 ... biasa jerk dengan VGA & MPEG ....
4 ) Kad Media P2 - Kad Storan Termaju
Format baru untuk rakaman video HD ... boleh rakam sampai 100Mbps ... ada saiz 4GB ,
8GB , 16GB & 32GB ... akan datang 64GB kot ... 3 jam beb rakaman yang boleh
disimpan ... der tahan lasak & boleh sumbat terus ke PC ... tapi sayang , der x byak
digunakan sebab handycam format P2 hanya Panasonic & Fujifilm yang gedik kuorkan ...
5 ) Sony Mylo 2 - Multimedia berguna
menatang nih generasi ke-2 nyer ... User friendly PDA katakan ... ada WiFi , e-mail ,
Skype , muzik , kamera , video player & macam2 lagi ... pendek kata , yang berkaitan
dengan multimedia sumer boleh ... 6 ) Samsung D780 - 2 in 1 handphone
boleh taruk 2 kad SIM sekali gus untuk sistem dual masa menanti ... konon2 macam ada 2
handphone serentak ... kalau kita tengah borak2 kat line 019 contohnya , kita boleh
terima panggilan di line 012 ... gitu r lebih kureng ... der ada kamera 2MP , 2.1 inci QVGA
TFT , radio FM , 1200 mAH bateri , bluetooth 2.0 & USB 2.0
7 ) Buffalo 1 SEG TV tuner dongle - Perakam USB TV
memori storan 4GB & boleh bertindak sebagai penata saluran TV untuk PC ... boleh rakam
program TV 20 jam terus ke dalam USB tuh ... dahsyat tol ...
8 ) Iogear Portable Media Player - Storan multimedia
kecik jerk tapi boleh simpan 34 000 gambar digital ( kepada yang suka bergambo ) ,
30000 lagu MP3 ( dengar lagu jerk kerja der ) , 3 000 lagu2 yang di"copy" dari CD , 9 jam
rakaman DV & 50 jam video DVD ... senang dipindahkan ...
9 ) Samsung SCH - M470 - HSUPA Handphone
lebih kurang HSDPA function ... ada video calling , web , Google , kamera 2MP , WiFi &
bluetooth 2.0 ... laju 2Mbps ( x macam streamyx lak der ) ... HSUPA adalah protokol
handphone 3G dalam family HSPA yang berkelajuan sehingga 5.76Mbit/s
10 ) Supertalent 8 GB - Flash USB terkecil
menatang nih paling kecik kat dunia ... pendrive siri Pico dari supertalent berukuran
31.3mm ... der leh simpan sampai 8GB dengan keupayaan 30MB/s ... makin kecik sesuatu
benda , makin besar saiz storan & makin tinggilah harganya ... hehehehe ... zaman
skang ...
P/S : Rasa2nyer ramai yang x baca majalah PC ... mahal pun mahal ... RM4.80 ... so , "ana"
kongsi r dengan korang sumer apa yang "ana" dah baca ... PC MEI 2008 ...

4 comments:

neo said...

hahahah ni aku nak kongsi sikit pasal poll ko kat atas tu..
aku ni dahla bakal ckgu tau tak..
so setiap kali lagu negaraku konon kene berdiri la...
penat dow biler titiap kali kene berdiri..dahla kene salu dengar jadi muak lagi adelah!
satu hari tu time lagu negaraku aku pon diri la mase tu kat sebuah sekolah yang aku wat assgnment..
tak pasal2 je cikgu lain tego yang aku ni skema sangat pegi diri time lagu negaraku..
dowang soh aku duduk adelah!!! hahahahhahahaha
moral of the story = tak payah la skema sgt!!!

ghost_MaR said...

not skema ... I wanna 2 talking 'bout patriotic actually ... so , ko ler insan yg x b'siri tegak tuh ... kantoi ... hehehe :)

neo said...

aku la insa yang tak berdiri tegak diblakang tabir la...konon2 depan orang aku berdiri la setegak2 yang mungkin dow..hahahahahahahaha...neway lebeh baik aku berdiri tegak biler nyanyi lagu asma ulhusna ke, ape ke..lagi best

ghost_MaR said...

pa per lh neo ...