Sign by Dealighted - Black Friday Coupons

KrONi

Thursday, July 31, 2008

MoUn

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

nih untuk tatapan moun sahaja setelah "ana" menuduh beliau macam2 ... adalah kn ... mn leh gi tahu ... CBox ni jugak bermasalah setelah tidak dapat memaparkan message bermula dari tarikh 29 julai 2008 ... sebab tuh "ana" guna Tisha box ... kepada sesiapa , tolong jangan guna CBox nih ... dah mengong budak2 kecik cakap ... guna yang kat sebelah kanan tuh ... ada paham ???



NtAh LaH ...

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

ri nih ... cam liat jerk nak bangun pagi tapi bangun jugak sebab ada kuliah ... kuliah IMC 404 kena present ... my group is terlepas dari present tapi kena perform next week ... bagus3 ... we'll perform better than them ... kuliah habis awal ... dalam pukul 11 lebih , sepatutnya kuliah habis pukul 12 ... lecturer ada meeting ... sejuk hati bila mendengarnya ... ehehe ...

apa lagi , ke library ler kita ... online untuk menziarah & sign up PTPTN ... lantak r dah expired ke belom ... bukan "ana" yang wat masalah dengan diorang , diorang yang wat masalah dengan "ana" ... geram juga masa telefon diorang pagi tadi tapi tak per , puasa sunat rejab nyer pasal , halal jerk ...

petang ada kelas IMC405 ... memuler nagntuk tapi tegakkan badan 90 darjah then focus on the study ... alhamdulillah , berjaya gak ... penghujung kuliah , lecturer suruh disscuss tentang group assgnmt ... tajuk assignment kami "OUR IMAGINATION LIBRARY" ... tengoklah macam mana tahap angan2 "ana" ...

bila kuliah tamat , haruslah ke ATM machine ... persediaan duit poket menjelang hujung minggu ... hehehe ... suka hati ler sekarang sebab semua urusan dah selesai ... sekali "ana" nyer ATM kad x boleh proses ... nak check ballance x boleh ... nak kuor duit lagi x boleh ... semua transaksi dibatalkan ... berderau jugak darah ... 2 kali "ana" buat perkara yang sama ... "ana" fis saum ... paham2 jer lah korang ... x tahu nak cakap per ...

HaDiAh DaRi SaHaBaT ...

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

macam biasalah kan , aksi sumbat menyumbat offline message kat YM dalam rumah sendiri ... walaupun telah memiliki external hard disk , tapi bukan boleh cayer sangat dengan PC di CC ... banyak virus ... jahanam lak kang "ana" nyer external ... huhuh

Senyum simpul itu kini tersungging di wajahmu ... Setelah lama , tak pernah ku lihat itu ... Namun kini , senyum itu kembali hadir membuat hati ingin bersorak ... Telah lama ku nantikan masa itu ... Masa dimana ada tawa menghias wajahmu ... Masa dimana ada ceria terpancar dari wajahmu ... Masa yang lama ku nanti ... Hanya sekadar untuk melihat rekahnya senyuman yang akan menghias wajahmu ... Lepaskanlah kawan ... Lepaskan gelisah yang teronggok di dasar jiwa ... Biarkan ia melebur bersama duka ... Hanya dengan senyummu jiwa kembali ceria ... Hanya dengan senyummu semua kan bersuka ria ... IKHSAN

ku minta kepada TUHAN setangkai bunga segar,DIA beri kaktus berduri.kuminta kupu2,diberi ulat berbulu.apabila aku sedih dan dan kecewa,namun kemudian,kaktus itu berbunga indah sekali dan ulat itu pun menjadi kupu2 yang cantik...itulah jalan TUHAN,indah pada masanya!!! TUHAN tidak akan memberi apa yang kita harapkan,tetapi dia akan memberi apa yang kita perlukan...kadang2 kita sedih,kecewa dan terluka,tetapi jauh di atas segalanya DIA mengatur yang TERBAIK dalam kehidupan kita!!! ingat TUHAN senantiasa mengingati dan memerhatikan kita...tapi,sebaliknya..adakah kita senantiasa mengingatinya??? QURRATU 'AINI

PAK CIK DZUL ( yang dulu2 punyer video pun x usha lagi , cuti mid sem nanti yerk ) :
1 ) http://www.youtube.com/watchv=Nettq5e6nU8&feature=related Sedih..Ulama' besar dan merupakan keturunan Rasulullah disambut sebegini rupa di Malaysia.
2 )http://www.youtube.com/watchv=A3J9BPNjacA&feature=related
lihat hingga akhir..terdapat kalimah Allah di atas awan pada penghujung youtube ini.
3 ) http://www.youtube.com/watch?v=UY-foBjGOoY&feature=related
Kalimah Allah tertera di atas awan pada selepas semua orang menyebut kalimah Allah berkali-kali

Tuesday, July 29, 2008

pAPai

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

x sempat nk tulis pa per ... tp x belajo lg wat web site ... k lah ... nk g move kn nota2 lecturer dalam ak nyer external ... chow ... sok jumpa lagi ...

SeLasA ...

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

semalam pening lak tetiber bila nampak nama sendiri untuk main tag2 ... ceh ... hampir ilang pahala poser sebab geram dengan teman karib blog , si neo tuh ... nanti "ana" wat tag tuh , korang bacalah puas2 ...

hari nih , ingat nak bangun lambat ... skali kawan kata kelas CTU ( tamadun islam & tamadun melayu ) diawalkan ... sepatutnya pukul 4.10 petang karang ... tapi diawalkan 8.10 pagi tadi ... mahu nyer x kelam kabut "ana" bersiap ... tapi rilek punyer bersiap , nak dekat pukul 9 baru muncul di bangunan fakulti ... pastu berselisih dengan kawan2 kuliah ... pelik tapi diorang sindir ler dengan bertanya nak ke mana ??? "ana" jawab yang "ana" mahu ke library ... hehehe ... dalam perjalanan ke library , lalu ler kat depan pejabat fakulti ... "ana" ternampak kawan sekuliah ... tapi x join , just pasang telinga jerk ... difahamkan yang lecturer x masuk ke kelas kami buat kali ke-3 dengan jayanya ... macam2 ... per lagi ... berblogging ler ... lepas nih nak pergi tepon PTPTN jap ...

petang nih mungkin belajar buat website kot untuk subjek IMC 404 ... pa per pun ... tengok dulu ... disebabkan belajar kat lab , tengok keadaan sama ada "ana" boleh blogging @ x ... kalau x boleh , nih last ler ...

Monday, July 28, 2008

PaNaS tAPi SejUk

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

wo ... sejuk sepanjang hari sebab duduk dalam air cond tambah2 bila online dari library ... pagi tadi masa kuliah kat lab , x khusyuk skit ... ada jerk tangan "ana" nak main klik2 ... hehehe ... sempat download lagu gitu ... nak download filem x sempatlah plak ... sabo jerk ... balik kang kena study balik ... mampus "ana" kalau next week , lecturer tuh bagi kuiz @ test mengejut ... masa wat kerja2 tuh , mata tengok lecturer , tangan jer yang aktif pegang mouse & keyboard ... sambil2 tuh , jeling2 skit kat monitor ... hehehe ... 2 hari wei x ngadap PC ... hehehe ...

malam jumaat hari itu , pelajar sem 1 fakulti "ana" diwajibkan hadir untuk acara perasmian Sukan Antara Fakulti di UiTM Shah Alam induk ... nak x nak , "ana" pergi ler jugak ... alhamdulillah ... best ... acara der best ... ada gimnastik tapi "ana" kan rabun ... so x der lah nampak sangat keseksian minah2 tuh ... hehehe ... maskot2 comel ... "ana" x nak cerita yang tuh sebenarnya ... "ana" nak citer yang "ana" menang cabutan bertuah ... ada rezeqi orang kata ... hadiah der hamper makanan setinggi pinggangku ( tinggi sebenar "ana" 163cm ) ... kira sendiri erk ... yummy2 ... sampai hari nih , x abis bukak lagi hamper tuh ... masa nak balik tuh , punyer lah seksa nak bawak hamper tuh ... berat gedabak ... dah lah UiTM induk tuh berbukit - bukit ... masa balik , nasib jerk bukit tuh menjunam ... hehehe

sabtu lak , pepagi buta "ana" bangun ... pukul 5 tuh , ingat senang ke nak bangun setelah tidur pun pukul 2 pagi ... bangun , siap2 pa per yang patut , pastu gi kawad kesatria negara ... ada orang pengsan ... nasib baik "ana" x pengsan ... der ajarlah step2 x nak kasi pengsan ... antaranya , wajib berak sebelum kawad , sarapan sikit , jangan tengok benda2 yang berkilat & gerakkan jari2 kaki semasa berdiri ... sumer orang dengki dengan platun "ana" ( platun 4 ) sebab dengan penuh poyonya sangat bersemangat ... semangat semasa melakukan pergerakan & suara ( "ana" x der r nak jerit2 memandangkan mulut belum baik sepenuhnya ) ...

selesai kawad kaki , rehat2 & pergi ke modul pembangunan pelajar pada pukul 2.30 petang ... ada ceramah sikit ... nak tahu apa inti ceramah tuh , nanti2lah "ana" citer ...

ahad lak , masa dipenuhi dengan mengikuti sambungan modul pembangunan pelajar ... kali nih sesi LDK ( latihan dalam kumpulan ) ... memang best sebab "ana" dapat rasa "ana" dah boleh communicate dengan yang lain2 ... paling best , "ana" present ler skit2 kt depan 38 orang pelajar ... bukan present sangat pun , jadi tukang jawab ... merapu plak tuh masa jawab ... ok ler tuh ...

malam tadi , telepon sesaper yang patut ... pastuh wat discuss pasal assignment yang bakal dipresentkan pada khamis ini ... nak tengok , meh ler datang ... hehehe ... nervous gak nih ... dulu2 , x pernah nervous cam nih kalau nak present ...

k lah ... nak bersiap - siap untuk ke kuliah ... ada lagi weh petang nih kuliah ... sok pagi x der kuliah ... petang jerk ada ... nak wat per erk ???

Friday, July 25, 2008

YaUMuL JumU'Ah & GeNaP SeBuLaN

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

malam tadi x jadi pergi interview ... pergi ceramah denggi ... dapat kupon aktiviti ... ehehe ...balik2 terus tido ... hari ini , kuliah BEL 402 dibatalkan ... terbangun pukul 12.30 PM ... hehehe ... mimpi macam2 & bukan2 ... per lah ... lepas tuh , mandi2 , basuh kain sikit & bersiap ke library ... nak blogging ... pukul 5 karang nak balik ke rumah untuk mempersiapkan diri ke UiTM induk shah alam ... ada apa entah ... yang pasti berkaitan dengan Sukan Antara Fakulti ... adeh ... seharian nih ... 1 apa pun x masuk lagi dalam perut ... hehehe


hari nih genap ler sebulan "ana" x menggosok gigi ( selama nih kumur ubat jerk , ngilu beb kalau air masuk mulut ) , genaplah sebulan "ana" asyik minum air mineral ( x benarkan air lain untuk rawatan penyembuhan ... usaha untuk sembuh katakan ... minum spritzer & aquarius ) , genaplah sebulan makan bersudu ( sebab makanan kena curah ke dalam mulut tanpa kena bibir ) , genaplah sebulan x bedak muka , genaplah sebulan x cuci muka , genaplah sebulan amek wudhu' main tepek2 air kat muka ( sakit wo kalau air kena kawasan luka ) & genaplah sebulan minum pakai straw ... huhuh ... pendek kata sebulanlah hidup dengan kecederaan yang dialami ... luka2 di tangan & kaki tinggal parut ... luka2 di kawasan muka tinggal sikit jerk lagi untuk jadi parut ... alhamdulillah syukur !!! esok & ahad "ana" cuti dari berblogging ...


P / S : ada pameran buku di PKNS shah alam ... datang jangan x datang ... x ingat r sampai bila & ada program apa ... browse sendiri yerk :)

Thursday, July 24, 2008

pOP cOrN WeDnEsdAy .........................

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

ish ... teringin nak pergi blog budak UiTM tuh ... nak baca per der tulis ... ps2 nk respons kt situ gak ... ( qado' sebab x bangun menyatakan pendapat malam tadi ) ... tapi masa YDP MPP umumkan ada blogger UiTM menulis tentang UiTM ... tersentap jugak ... bila beliau mention pelajar itu adalah daripada fakulti lain ... owh ... leganya hati ... tapi terfikir juga mahu menukar nama ... bila difikirkan semula , nampak seperti pengecut jika menukar nama ... sudahlah x berani berhadapan dengan orang sekeliling , x kan nak menyorok lagi ... jadi , "ana" bertekad mahu mengekalkan nama & menjaga sensitiviti umum semasa berblogging ...

tinggalkan seketika tentang itu ... hari nih , bilik kuliah penuh ... ada 2 subjek ... 2 - 2 subjek , student der 80 orang lebih ... datang lambat ... terperosok di belakang sahaja ... heheh ... dari pagi sampai petang duduk di belakang sekali ... lepas tuh , sembang , ngantuk & main SMS dengan SIFU M ... kalaulah "ana" duduk depan ... mesti x jadi macam nih ...

disebabkan "ana" berpuasa sunat rejab , jadi "ana" mahu mengangkat kaki untuk membuat persediaan apa yang patut ... selepas itu , malam ini ada interview PerFACT UiTM & ceramah denggi turut diadakan ... serius kes denggi di seksyen U10 nih ... nak tersedak bila asyik bau asap fogging ... tapi terima jer lah ... ken sakit sikit untuk membanteras gejala denggi durjana ini ... SIFU M kata baca ma'thurat ... lebih 3 tahun "ana" meninggalkan amalan itu ... kena usaha untuk amalkan semula :)

MaLAm TaDi ...

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

  • Apa definisi TUHAN ???
  • Apa definisi NABI ???
    Apa persamaan antara semua agama ???
    Apa rasional kerajaan memberi rebat petrol kepada pemilik My Kad ???
  • Tolong bacakan doa qunut ...
  • Siapakah Jutawan Islam Terkaya di dunia ???
  • Bahagian manakah didalam AKTA 174 ( AUKU ) yang sedang dipinda / dibincangkan ???
Ini merupakan antara soalan2 yang dikemukan oleh YDP Majlis Perwakilan Pelajar UiTM 2007 / 2008 ( saudara Luqmanulhakim ) ... soalan selepas keseluruhan daripada pelajar2 UiTM kolej Puncak Perdana tidak memberi respon terhadap isu yang dikemukan ( isu yang dikemukakan ialah seorang blogger yang merupakan pelajar UiTM kolej Puncak Perdana sendiri mengemukakan pandangan tentang lifestyle pelajar UiTM kolej Puncak Perdana dari sudut negatif ) ... beliau menyuruh kami memberi respons terhadap isu ini tetapi tiada siapa yang bangun mengemukakan pendapat ... lalu , keluarlah soalan2 di atas ... "ana" bukan x nak bangun tetapi lost confident ... soalan2 di atas pun "ana" tahu jawapannya kecuali jawapan untuk soalan yang terakhir tidak pasti apakah jawapannya ... YDP MPP tuh beria - ria mencabar & melemparkan segala tohmahan & tuduhan supaya ada yang memberi respons ... entah mengapa diri ini langsung x tersentap untuk bangun mengemukakan pendapat & jawapan untuk soalan yang ditanyakan bertalu - talu itu ... dahulu , "ana" agresif dalam mengemukakan soalan , pendapat & menjawab tuduhan ... sekarang , dah berubah ... keliru apa yang menyebabkan diri ini berubah ... keliru dengan kehilangan semangat ... adakah "ana" telah berputus asa dengan kehidupan ??? rasanya belum lagi ... "ana" sedang berusaha untuk mencari jalan keluar ... "ana" x minta & mengimpikan kehidupan menjadi begini @ berubah sekelip mata tetapi apabila dah terjadi , "ana" redha ... "ana" ingat parents yang dah banyak berkorban & melayan kerenah gila2 "ana" ... sebesar mana pun dosa seseorang individu , hanya ibu bapa yang sanggup menerima individu itu kembali ... seorang suami belum tentu mahu menerima si isteri yang penuh noda dosa ... begitu juga seorang teman wanita @ teman lelaki ... syukur "ana" masih diterima parents & menjadi harapan keluarga untuk merubah tahap sosial kami ... allah x akan merubah nasib seseorang melainkan kita sendiri berusaha untuk mengubahnya ... insya -allah , "ana" pasti boleh walaupun mengambil masa sedikit untuk kembali seperti dulu ...

P / S : terima kasih kepada YDP MPP kerana memperingatkan tentang cabaran2 yang perlu ditempuh anak melayu dalam menghadapi kehidupan akan datang ... Melayu akan sentiasa dipersoalkan ... sebagai anak melayu , bersediakah anda untuk semua ini ??? UiTM pembela orang melayu tapi sampai bila ??? wahai pemuda pemudi UiTM ... berpijaklah di bumi nyata ... kuatkan mental , cergaskan fizikal ... buktikan kita setanding dengan universiti2 lain & buktikan UiTM memang wajar menjadi milik kita sebagai bumiputera ... anjakan paradigma kepada pemikiran & cara hidup kita supaya lebih kental untuk menentang anasir2 yang akan membunuh kita sekaligus membuatkan kita seperti menumpang di negara sendiri ... JANGAN SESEKALI LEKA !!!

Wednesday, July 23, 2008

HaRi iNi ...

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

bangun seawal 6 pagi ... bersiap - siap apa2 yang patut ... sarapan NESTUM jerk ... malas nak pergi Cafe ... subsidi makan tinggal RM 11 ... duit dalam akaun tinggal RM 500 lebih jerk ... mana lah PTPTN nih ... hari tuh janji nak tepon untuk kasi PIN baru ... x der pon ... "ana" dah nak pokai nih ... mana x pokai nyer , beli buku sumer ori ... heheh ... lantaklah ...

kuliah sebetulnya bermula pada jam 8.10 AM di bilik kuliah 50 ... berdetak hebat jantung bila melihat bilik kuliah kosong ... gabra jugak ... mana plak kengkawan kuliah nih ??? bukak beg ... aiseh , h/p tertinggal plak ... jenguk2 di makmal komputer , nobody is there ... emhh ... jalan2 tengok notice board untuk mengetahui informasi terkini ... malas plak nak pergi library ... aiyo ... baliklah ...

sebaik sahaja sampai di rumah , "ana" bergegas mencari nokia 8310 "ana" ... SMS mana2 kawan kuliah yang gempaq ... alhamdulillah kuliah BEL 402 dibatalkan ... lecturer ada meeting ... Bez3! lagipun homework x buat lagi ... yang paling best , kuliah BEL 402 pada hari jumaat turut dibatalkan ... sonoknyer ... hahah ...setelah itu , pergi godeh2 desktop PC housemate ... penatlah plak mata nih ... pukul 11 pagi , awan mendung berarak membumbungi kawasan ini ... erk , dah hujan .... dah 2 hari berturut - turut hujan pagi ... syioknyer tido ... heheh

pukul 3 petang terjaga dari lena ... solat zuhur dulu ... tergerak hati nak ke library ... BLOGGING ... hehehe ... bengang dengan PC library sebab der x boleh save apa yang kita nak dalam drive kita ... kena mintak kebenaran admin ... janggut der , x kan nak save microsoft word , nak kena call microsoft nyer admin ... ketat betul security network kat sini ... wat bengang jerk ... lepas nih nak beli peralatan mengketedarah ... hehehe ... tengah hari x makan lagi ... hhuhuh ... malam nih ada MPP road tour ... ada kupon aktiviti ( kupon nih penting untuk melayakkan kita tinggal di kolej kediaman pada semester depan ... nak pergi ... nak pergi ...

SeMaLam ...

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

Hari isnin semalam ... x best nyer bila ditinggalkan teman2 keseorangan di rumah ... itu yang payah kalau jadi pelajar tunggal yang ambil sesuatu course di dalam sebuah rumah ... housemate ada kuliah , "ana" seorang jer yang x der ... bila diorang x der kuliah , "ana" lak ada kuliah ... disebabkan x tahu nak buat apa ( malas nak kemas rumah , hari ahad hari tuh dah kemas dah ... heheh ) , "ana" pun bersiap - siap ... kaki jalan katakan ... ingatkan nak cari tiket bas balik ke kluang masa cuti mid - sem nanti ... skali hujanlah plak ... "ana" naik bas rapid KL & x turun2 ... 2 round tuh pusing bandar shah alam dari seksyen 2 , pastu lalu kat seksyen 11 , 17 , 18 , & 19 ... jalan2 masa hujan & kebetulan bas tidak ramai penumpang ... best betul ... naik 2 round ... duit x luak ... harga tetap RM 1 ... semasa naik bas sampai 2 round pusing bandar shah alam , "ana" membuat pemerhatian sekali ... rapid KL menjadi nadi kepada kehidupan pelajar2 institusi pengajian tinggi ... bilangan pengguna awam adalah amat sedikit ... mungkin orang awam tidak terbuka lagi minda untuk mengurangkan kenderaan di jalan raya sekaligus berfikir bahawa kenderaan awam adalah melecehkan ... OK per naik rapid KL ... kalau kena berdiri , biasalah tuh ... penggunaan bas rapid patut diperluaskan ke bandar2 besar negeri seperti Ipoh ( kampung "ana" ) & Johor Bahru . Sepanjang pengalaman "ana" menaiki bas rapid , "ana" hanya menggunakan RM 5 untuk perjalanan seharian ( paling mahal dalam hidup "ana" ) ... nak tahu kenapa boleh kena RM 5 ??? RM 1 untuk tiket tempatan ( jalan2 menggunakan bas yang pangkal dia T seperti dari seksyen 2 shah alam ke seksyen 17 shah alam perlulah naik bas T529 ) , RM 2 untuk tiket utama ( jalan2 menggunakan bas yang pangkal der U , kalau dari shah alam ke KL naik bas U80 ) & RM 2 untuk memiliki tiket bandar ( jalan2 menggunakan bas yang pangkal dia B seperti dari KL Central ke Bukit Bintang haruslah menaiki bas B110 ) ... bas rapid dikatakan murah kerana pembelian tiket hanya berlaku sekali & pengguna boleh menggunakan perkhidmatan bas rapid berkali - kali dalam sehari ... disebabkan teringat yang petang tuh ada kuliah , "ana" pun cepat2lah balik ke kampus setelah melilau di PKNS ...

sampai2 rumah terus sembahyang & bersiap ke kuliah ... bestnyer ... kuliah ditunda 50 minit kemudian sebab lecturer ada meeting ... blogging jugak tapi sekejap jerk ... jadi tutor untuk kawan2 kuliah buat blog ... hehehe ... tuh pasal semalam x terbuat entry ... sepatutnya , habis jerk kuliah IMC 404 , ada kuliah tamadun islam & tamadun Melayu ... masuk nih , dah 2 minggu x belajar ... mana pergi ntah lecturer tuh ... lantak ... sepatutnya kuliah habis jam 6 petang , pukul 4.30 petang "ana" dah cabut ...

sesi jalan2 lagi ... kali nih , betul2 nak cari tiket ... penyerlah penuh bas rapid sampai ak terhimpit @ terhempap badan seorang guy nih ... lantaklah ... peduli apa ... just mintak maap ... x koser nak sembang lebih2 sebab segan u dalam hati tuh ... x sengaja ... heheh ... sampai kat stesyen bas seksyen 17 , carilah tiket ke kluang ... bengan tol ... x der dalam senarai ... tanya juga kalau pergi air hitam , lalu @ x kluang tuh ... hampir sumer bas x lalu kluang ... jalan terakhir , beli tiket ke air hitam ... RM 30 melayang ... heheh ... saper nak ikut "ana" balik ??? huhuh

sampai rumah pada pukul 9 malam ... alhamdulillah ... sampai pun ... lapar ler plak ... dari tengah hari x makan ... segera ke stall ... malas nak pergi cafe ... kaki dah kurang power ... selepas melantak , semayang pa per yang patut & membongkang sebelum jam 12 dengan penuh keletihan ... esoknya ada kuliah BEL 402 ... malaslah nak buat homework der :)

Monday, July 21, 2008

SaMbUnG BaLiK HaRi iSniN

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

pagi2 blogging tadi , meluap jugak darah bila ziarah blog kawan2 lain ... saper tah yang biadab sangat guna nickname "ana" dalam shoutbox kawan2 "ana" ... "ana" jumpa makhluk tuh guna nickname "ana" di blog dzulhilmi , razin & fathi ... wah3 , sedap bontot der jerk guna nickname "ana" ... siap letak link blog "ana" plak tuh ... bengang lama2 boleh surut pahala puasa rejab "ana" nih ... pagi tadi dapat connect dengan Meebo.com untuk menghidupkan Yahoo Massenger ... lambat ler pulak loadingnyer sampai kuliah dah habis pun x dapat masuk2 lagi ... nih pun online dari CC ... dapat r semak kejap offline message ... ok lah ... nak siap berbuka puasa ... malam nanti ada program dengan Information Management Study Association ... wajib datang untuk aktiviti kolej ... tambah point untuk duduk kolej semester depan ... hehehe ... esok sambung lagi ...

WeEkeNd

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

hari ahad nih , lewat sikit bangun tido ... pukul 8.30 AM baru turun katil ... ingatkan nak sarapan ... tetiber batal sebab menyedari ditinggalkan keseorangan ... bila tinggal sorang2 nih , mesti fikir nak kemas2 sikit ... per lagi , kerja2 pembersihan rumah berjalan dengan lancar & jayanya ... memuler cuci tingkap bilik "ana" & cermin2 kat ruang tamu ... x kuasa nak cuci tingkap bilik housemate lain ... lepas tuh , mop lantai ... disebabkan x pandai menggunakan mop , "ana" ambil kain buruk & ikut stail orang Jepun & korea lah ... kita men lap2 simen ... simen bilik "ana" & ruang tamu jerk ... x cukup kudrat nak lap lantai bilik housemate ... heheh ... bilik air pun "ana" cuci ... bilik air lagi satu x cukup energy nak cuci ... "ana" x mandi pun kat bilik air tuh ... "ana" kuat mengira & berkira ... harus diingat erk ... heheh ... ingatkan nak cuci dapur sekali ... malaslah ... masa cuci bilik air dah lencun ... tuh yang x kuasa nak cuci2 dapur ... baik sambung main air sambil beraromaterapi ... huhuh

perutku berisi makanan pada jam 1.30 PM ... itupun "ana" jalan2 dulu pilih makanan & mencari akhbar untuk dibaca ... pertama kali beb baca Berita Mingguan selepas dia bertukar wajah menjadi kecik ... bayangkanlah baper lama "ana" x belek paper ... bukan x nak baca tapi kedai mamak tuh cepat sangat sold out papernyer ... paling geram The Star x penah ada masa "ana" nak beli ... jadilah "ana" manusia dalam istana kaca ... heheh ... memang selalu pergi library tapi berebutlah jugak paper ... "ana" nih x suka tunggu2 nih ... dulu masa jawatan besar2 kat library sekolah dulu , bolehlah men sorok2 paper ... skang , merasalah balik doser2 silam ... huhuhu

selepas lunch & solat zuhur , masa untuk bersantai di rumah yang bersih ... baca paper ... 1 yang menarik ... mulutku memang masin ... telahan menjadi kenyataan apabila Dr Sheikh Muzaffar ( Angkasawan Negara ) dapat pangkat Datuk dari Yang Di-Pertuan Besar Negeri Sembilan ... masa sekolah2 dulu dah target dah ... x sampai setahun mesti dapat pangkat nyer ... ok lah tuh ... "ana" x minat tapi kagum jerk dengan kurniaan allah pada dia ... der suka pesan "kalau mental kuat , apa2 dugaan dapat ditempuh dengan jayanya" ... sesaper yang fanatik tahap dewa kat dia , bolehlah pergi kedai buku yang terdekat untuk mendapatkan buku beliau "Mencari Bintang" ... main hentam jerk title buku hehe ... harga der RM 20 & terdapat dalam 2 bahasa ... boleh pilih nak yang mana satu ... dalam paper tuh , ada gambar beliau dengan Dr Halina ... paper cakap teman jerk ... cover kot ... acara penting , x kan heret teman kot ... hehehe ... bersiap sedia lah yerk kepada sesaper yang minat beliau ... huhuh

malam tuh plak , banyak sangat makanan yang dibawa balik oleh housemate yang gatal2 balik rumah ... nasib baik jadual padat kalau x , "ana" pun nak balik jugak ... tapi x der lah selalu ... anak manja pulak orang kata nanti ... cukuplah takat SMS & bercalling2 dengan family ... kenyang tol malam tuh ... sebelum mengenyangkan diri , "ana" sempat menghantar permohonan untuk menjadi salah seorang ahli PerFACT UiTM ... lebih kurang kelab kaunseling lah jugak ... ada sebab yang tersendiri kenapa "ana" ke sana ... SECRET !!!

JuMaAt PeTaNg & SaBtU

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

petang jumaat minggu lepas ... "ana" rilek2 jerk ... x buat apa pun ... sabtu esoknyer , best gak citer der ... pukul 8 pagi tuh , join Kesatria Negara ... kira kokurikulum lah ... rasa macam jadi budak kadet balik sebab belajar kawad dari mula ... elok pun , sebab dah luper skit2 step der ... ehehe ... yang paling best , pagi2 tuh hujan ... so , berkureng lah masa berkawad tuh ... memuler kawad , pastu masuk bilik kuliah , biler dh cerah sikit , kawad balik ... sebelum habis , der dah hujan ... paling best , bila dah habis , hujan berhenti ... mesti bengang komander2 tuh ... heheh

balik2 , bersiap2 nak ke low yatt ... pengembaraan secara solo dari shah alam ke low yatt bukit bintang mencabar jugalah ... naik rapid KL jerk ... jimat bajet katakan ... keburukan naik rapid KL ialah bas lambat ... tiket murah , bas lambat ... berejam jugaklah menunggu ... alhamdulillah x sesat ... ok jerk ... masuk2 low yatt , pening skit ... tingkat 2 penuh h/p ... tingkat 3 pnh hardware PC ... mana yang promosi , yang x promosi , x boleh beza ... sebab terlampau banyak kedai & produk ... sesak plak tuh ... actually , kat ground floor luar low yatt tuh ad PC Fair for student tapi x der lah plak hard disk 160 GB ... ok , bila sampai kt 3rd floor , "ana" cari tempat yang x ramai orang ... tenang sikit ... hehehe ... "ana" berjumpa dengan Samsung hard disk 160 GB ... harga termasuk guarranty , install & service RM 189 ... ok ler tuh ... "ana" budget RM 300 untuk beli menatang tuh tapi dah jatuh RM 189 , "ana" rembat jer lah ... 2 jam sahaja di Low Yatt ... dalam perjalanan pulang , terjumpa budak2 kadet remaja sekolah berpancaragam sambil wat kawad yang ada bentuk corak2 & menari2 tuh ... luperlah nama kawad tuh ... ingat nak lepak jap nasib baik sedar diri jam dah pukul berapa ... kesimpulannya , "ana" sampai ke kolej pukul 8.30 PM ... penat tuh tapi sangat seronok kerana perjalanan seorang diri di sebuah bandar metropolitan ... alhamdulillah x jadi apa2 ... Pemandu pelancong "ana" dalam SMS jerk ... thanks a lot sebab susah2 nak recall peta bandar KL tuh ...

cOoL MoNdAy

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

bismillahirrahmanirrahiim ...
selamat pagi semua ... sedang kuliah nih ... curi2 blogging ... ehehehe ... bukak blog sndr & reply msg2 jerk ... x berani bukak blog kwn2 lain kecuali blog neo , mael & pacak UiTM jerk ... takut ada audio ... kantoi "ana" nanti kalau bukak blog2 yg b'audio ... CPU kt sini pakej dengan speaker ... x tahu nak godeh mana speaker tuh ... hehe... jap lagi "ana" blogging secara hard core ... hehehe ...

Friday, July 18, 2008

KuSUtNyeR kEpALa ...

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

alamak ... kampus cuti mid sem sama dengan budak2 sekolah cuti ... x suker betol ... bukan apa ... kalau cuti sama dengan budak2 sekolah , payah nak dapat tiket ... cukuplah , pengalaman bulan 5 dahulu telah mengajarku untuk menempah tiket lebih awal semasa cuti musim sekolah ... cuti mid sem start 16 ogos ... tapi "ana" nak cari tiket 15 ogos ke kluang ... malam pun malam lah ... romantik per jalan malam2 ... eheheh ... x tahu ler kena pegi shah alam seksyen 17 @ puduraya @ jalan pekeliling ... best friend "ana" ( UTM KL ) cuti 18 ogos ... kalau x boleh balik sama dengan dia ... x payah pening2 paler ... nak balik luang sebab nak ambil berkat majlis walimah ... hehehehe ... my cousin going to married ... she's only 22 ... lepas nih mesti sedara mara cakap giliran "ana" pula selepas nih ... dah lah x der calon ... mencari calon pun "ana" malas ... hehhe ... merapu lak ... hari jumaat kena banyak zikir ... x boleh merapu banyak2 ... kad ATM bank islam "ana" pun cari pasal ... sumer benda nak cari pasal dengan "ana" ... per hal ntah ... petang nih mungkin jalan2 cari tiket bas kot ... sabtu & ahad , "ana" cuti dari berblogging ... sabtu esok , selepas kokurikulum , nak pergi low yatt plaza ... cari menatang external hard disk yg 160 GB tuh ... ahad nak rileks & study skit lah ... ok ... c u on monday :)

Thursday, July 17, 2008

KeLaS bAtaL ...

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

semalam penat tol ... pukul 11.30 AM bergerak dari kampus ke KL sentral ... 2 bas jer "ana" naik ... rapid KL ... pegi dengan room mate yang x berapa sihat tuh ... sian kt dia ... nak juga dia temankan "ana" walaupun sakit ... der takut benda lain jadi kat "ana" kalau gi sorang2 ... sampai2 , terus makan2 kat Mc D ... heheh ... lapar sebab x melantak dari pagi tadi ... pesan bubur ayam Mc D + Fun Fries ... bengang gak sebab yang der bagi bukan bubur ... just nasi + sup ayam ... x abis weh ... menjawab ler "ana" kat akhirat nanti ... dah abis makan , baru cari PTPTN 1 stop centre tuh ... dalam bangunan KL sentral tuh juga , di tingkat 2 ... pegawai tuh x percaya dengan apa yang "ana" ceritakan ... lepas tuh ikut jer lah kehendak der dengan muka yang penuh cool ... paling x tahan bila der suruh pegi jalan2 ... delepas 30 minit jumpa dia balik sebab nak lihat semula sama ada pihak PTPTN telah menghantar password @ x ke e-mail "ana" ... x per ... g lh jalan2 dalam KL sentral tuh ... nasib baik banyak tempat kat dalam tuh ... jadi window shopper ler "ana" & room mate "ana" ... student kata kan ... x boleh membazir duit x tentu hala ... jamu mata jerk ... selepas 30 minit , "ana" berjaya buktikan bahawa pihak webmaster PTPTN memang bersalah ... password tidak dihantar ke e-mail "ana" ... ingatkan dapatlah settle kan hari tuh juga ... tengok2 kena buat aduan pelanggan ... nanti mereka telefon semula untuk re-set password "ana" ... blah dari KL sentral pukul 5 ... lepas itu , pergi PKNS ... asalnya nak pergi Giant tapi x jadi sebab memikirkan kekangan masa ... dh shopping2 apa yang patut ( "ana" shopping Mc D Mc Chicken jerk ... Mc D lagi ... ehehe , roommate "ana" yang shopping banyak2 ) ... balik lah ... hampa & kecewa kerana PTPTN yang masih belum selesai2 & x jumpa external harddisk 160 GB ... kat KL sentral & PKNS semua dah abis ... pukul 8 malam baru sampai rumah ... sampai2 , Kesatria Negara plak panggil untuk amek baju & topi ... bajet macam ada ... tengok2 x ade ... "ana" nyer size baju special skit ... sebab tuh susah nak cari ... uhuhu ... balik jerk rumah , terus men balut2 buku novel & buku study ... "ana" pencinta buku ... sebab tuh buku tuh mesti dijaga dengan cermat & rapi ... hehehe ... men2 message jap then tido ...

disebabkan kuliah IMC 404 ( Management of Internet Resources and Services ) dibatalkan , "ana" bangun tidur pukul 8.30 AM ... mandi2 , basuh2 kain , kemas2 bilik , minum susu & bersiap untuk sarapan & lepak di library ... pukul 10.30 AM baru sarapan pagi ... ingatkan nak check result MUET yang "ana" amek bulan 5 ari tuh ... macam x boleh jerk semak online ... ntah apa2 lah web site badan2 kerajaan nih ... dah 2 dah sengaja menempah maut ... PTPTN & MPM ( Majlis Peperiksaan Malaysia ) .

alamak ... dah pukul 12.45 PM ... nak balik rumahlah ... 2.10 petang karang ada kuliah IMC 405 ( Organization of Information ) ... nak rehat2 dulu ... mana erk nak cari external hard disk 160 GB ??? ada ura2 mahu ke low yatt plaza ... tengok dulu erk :)

Wednesday, July 16, 2008

HaVe A NiCe DaY

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

bangun pukul 5 lebih ... pastu solat isya' ... luper lak nak solat sebelum tido ... alhamdulillah masih bernafas lagi & bangun awal ... semalam panas jerk memanjang walaupun air-cond tahap suhu antartika & kipas dibuka selaju yang boleh ... agak2nyer sebab kepala kusut kot dok pikir masalah ... pastu wat persiapan awal ... yer lah , lepas gi kuliah BEL 402 ( language enrichment ) , nak gi KL ... pki smart2 skit hari nih ... salalu selebet jerk ... banyak masa dihabiskan untuk menganyam kasut B.U.M ... tali der wat ala2 ketupat ... hehehe ...

tepat kol 8.05 pagi , pegilah kuliah ... awal lak lecturer tuh datang ... patut kelas start kol 8.10 AM ... rasa2 der dah tercegat kat kelas tuh kol 8 AM kot ... masa der minta homework , dengan penuh berkobar - kobar "ana" hantar ... heheh ... dah siap katakan ... mestilah semangat nak hantar ... tapi mood ari nih x macam semalam ... ari nih rasa sejuk yang teramat - amat ... menggigil dibuatnyer ... nih masuk library pun , makin sejuk badan ... hope hujan dah reda ... semangat nak gi pangkah PTPTN ... hehehe ... esok jer lah "ana" karang lagi ...

Tuesday, July 15, 2008

LasT SebELuM Ke kULiAh

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

esok pegi KL sentral dulu ... kalau diorang x boleh nak tolong ... menapak ke Damansara Height ler jawabnyer ... sedih tol ... k lah ... tata ... sok jer lah sambung kalau ada masa :)

uJiAn LaGi

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

"ana" dah pergi pejabat HEP untuk selesaikan masalah "ana" ... dugaan berat menimpa apabila pegawai berkenaan suruh "ana" ke Damansara Heights ( Main Office PTPTN ) ... korang tahu jer lah kan "ana" nih dah lah x suka outing2 nih tambah2 kena naik bas @ komuter ... ramainyer makhluk nanti "ana" jumpa ... x tahu nak cakap apa ... Insya - Allah ... esok "ana" akan berkejar ke sana selepas kuliah BEL 402 ( Language Enrichment ) tamat ... nak ajak saper lah nih ... dah lah x mahir jalan2 selangor & KL nih ... tercangak - cangaklah esok jawabnyer ... permohonan kelompok ke-3 telah tamat ... "ana" pun x tahu "ana" nih peminjam kelompok ke berapa ... kan best kalau result scholarship dah keluar ... lagi best kalau "ana" dapat scholarship tuh ... x payah susah2 pegi cari PTPTN ... x der mood ... kejap lagi kuliah IMC 404 ( Management Of Internet Resources & Services ) ... sekian sahaja laporan buat hari ini ... menjaja citer peribadi jer lah "ana" semenjak dok kat kampus nih ... hiks

PaGi YaNg SuRaM

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

wake - up early at 5 AM but i'm bathing at 6.30 AM because i'm dreaming before that ... heheh ... i think i wanna fasting sunat rejab today but it's not happen today because not taking a sahur ... at 7 o'clock , i'm preparing to go to my class ... subject for this morning BEL 402 ( Language Enrichment ) ... going to cafe as usually but this morning i wanna eat kuewteow goreng with chicken nugget ... my mouth going well but my teeth is still the same ...

after having a breakfast , i SMS my classmate ... asking her about our class ... do u know what she told me ??? she tell that our class is postphoned to tomorrow ... YESSS !!! i like it but unhappy because i'm already finish my lecturer homework ... never mind ... time for having a little rest ... then i go to my favourite place ... LIBRARY ... this is my favourite place at my campus ... reading MILENIA magazine ... finish ...

i'm going to Hal Ehwal Pelajar office to settle my PTPTN registration loan ... unfortunately , the officer went to brekfast ... that's why i writing here ... hehehe ... i will be back on 1 hours later ... see you ...

P / S : I get a new friend from Turkey ... layankan jer lah english "ana" yang berterabur macam habuk nih ... kalau ada sesaper yang nak jadi sukarelawan / wati untuk check tulisan "ana" , ok gak ... macam "ana" buat kat shahiid ... "ana" semak apa yang dia tulis ... hehehe

Monday, July 14, 2008

BioL

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

sebenarnyer ... sepanjang hari nih "ana" asyik on my blog ... tapi x buat apa2 pun ... pagi2 td , just reply my visitor at CBox ... masa tuh dalam bilik kuliah ... x bolehlah lebih2 untuk blogging ... lepas balas mesej kawan2 ... ziarah lak blog kawan2 ... Tuhan nak uji agaknyer ... dah lah lecturer ad kat depan ... masa bukak blog zahar & lilo , berbunyi lak ... ish3 ... alhamdulillah lecturer x cakap pa per ... dah lah PC hang lepas bukak blog si lilo tuh ... sabar jerk ... "ana" wat x reti & tengin jerk ... macam x der pa per yang jadi masa tuh ... pada hal ... dalam hati x tahu lagi cemana dub dab dub dab nyer jantung nih ... pastu terus shut down jerk PC ...

tengah hari lak , "ana" online kat library ... sama gak macam pagi tadi ... reply message & visit my friends blog ... sebenarnyer nak buat PTPTN ... tah per kena tah dengan der nyer site tuh ... yang geramnyer , I can't log in my password ... dari sebelom masuk U sampai skang masih x boleh2 lagi ... tepon PTPTN dah baper kali dah ... duit syiling "ana" dah nak abis dah ... teruk betul ... "ana" tepon , bukan nak cakap dengan operator ... nak cakap dengan pegawainya ... tapi tu lah , nobody answer my call ... skang nih PTPTN dah permohonan kelompok ke-3 dah ... jadual kuliah dah lah padat ... kalau x padat , dah lama "ana" serang main office der ... kalau yer pon "ana" terlupa password , "ana" dah klik "terlupa kata laluan" ... pastu masukkan IC "ana" , then der boleh cakap "sila semak e-mail anda . Jika tidak mendapat kata laluan dalam masa 30 minit , sila klik semula terlupa kata laluan" ... sabar lagi ... yang wat kesabaran hampir hilang ialah password x dihantar ke e-mail "ana" ... berulang - ulang kalilah juga klik terlupa kata laluan ... rasa2nyer , i'm doing the same thing almost 50 times ... rasa tercabar lak maruah bila jadi macam nih ... panggilan x dijawab ... kenapa tah diorang nih ... disebabkan yuran pengajian "ana" mencecah angka ribu untuk 1 tahun , terpaksalah juga menebalkan muka sambil merungut - rungut dengan PTPTN nih ... "ana" tahu "ana" dikira berhutang apabila pinjaman diluluskan tetapi dah x der choice ... kena buat loan atas nama sendiri ... ayah dah tua ... adik2 tengah sekolah ... kalau result power & gempak , moleklah jugak nak mohon scholarship ... entahlah ... nampaknya , esok kena panjat pejabat Hal Ehwal Pelajar untuk selesaikan masalah nih ...

2.10 ada kuliah lagi ... sejuk bedi ... rasa macam dok kat Iceland plak ... habis kuliah , ingat nak gi library ... tengok2 ramai plak yang pakai PC ... sesak ... terbantut niat ... jalan2 men hujan sekejap , cari CC ... CC lagi ok skit walaupun kena bayar ... kalau lepak library tadi , rasa2nyer , dah kejong menggigil ... sejuk ... sepanjang hari berair-cond ... "ana" memang allergic dengan "manatang" tuh ... kadang2 macam orang demam sebab dh jadi kes selesema & bersin2 akibat x tahan sejuk ... hehehe ...

balik nanti , nak mandi , solat , lunch + dinner ( luper nak lunch tadi ) , siapkan homework , study untuk esok , solat isya' , makan ubat2 & tido ... novel sumer dah habis baca ... bolehlah tido awal ... :)

kepada ibu , jangan terlalu risaukan "ana" ... I'm big enough ... I'll ask you if I don't know 'bout something ... berdikari ... makan kari ... hehehe ... so sad when my own mum say like this :

1 ) Ibu yang selalu x ambil tahu blog ... ibu dah baca dah ... Anakku ,
sebenarnya ujian itu yang memberi kita pengalaman untuk membentuk kita menjadi matang ... Ibu ingatkan jangan terlalu rasa rendah diri ... janganlah terlalu
berjimat sehingga mengganggu kesihatan ... ingat , ibu sayang akak ... kalau
boleh , nyawa ibu pertaruhkan ...

2 ) Anakku , apa yang ibu ada , hanyalah igauan2 semalam yang meruntun hati
... tapi pengalaman itulah yang memberi ibu kekuatan untuk ke hadapan ...
Anakku , ibu rasa bersalah sebab kecuaian ibu menyebabkan anak ibu sakit
di kampus ... pohon banyak2 keampunan Allah ... minta pertolongan dari
Allah supaya dipermudahkan jalan kehidupan ...

message yang ke-3 , x boleh dipaparkan di sini ... heheheh ... lagi sedey kalau baca ... hantu pun boleh sedey2 ... eheheh ... walau apa pun ... she's still my lovely mom ... ibu x pernah bersalah ... "ana" yang banyak dosa pada ibu ... tapi tertanya2 juga entry mana yang ibu "ana" baca sampai beliau rasa bersalah ... "ana" tak pernah niat untuk membuatkan ibu rasa bersalah ... astagfirullah hal 'azim ... apa yang "ana" dah lakukan ???

P / S : maaf , kebelakangan ini , penulisan banyak berbahasa pasar ... memang biol !!!... sakit mental pun yer jugak ... entah bila akan diperbaiki ... :)

SaJeR jErK

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

disebabkan "ana" x beli lagi external hard disk & x der message archive ( sebab dah guna PC U & PC CC ) , jadi terpaksa mengorbankan blog untuk menyumbat hadiah2 p'berian sahabat ... hehehe ... yang nih dzulhilmi kasi :
1 ) http://www.youtube.com/watch?v=qASKW_CqSFc&feature=related
2 ) http://www.youtube.com/watch?v=KoIsJkpIYDc&feature=related
3 ) http://www.youtube.com/watch?v=yJQgVYG7ELE
"ana" pun x semak lagi video2 tuh tentang apa ... x sempat ... ongkos menyewa PC emakin tinggi ... PC dalam kampus , der block Utube lah plak ... cuti mid - sem nanti yer baru "ana" tengok akhi dzul ...
yang nih plak ikhsan bagi ... ikhsan ader blog multiply , "ana" luper r site address der ... boleh usha kat sidebar "ana" {multiply gang} ... tapi , kalau sesaper nak private der , bolehlak mintak e-mail der kat "ana" ...

hey brothers and sisters, won't you listen to me,you're my brother so
listen carefully, this life that we're living, wasn't made for nothing, life is
a test from Allah almighty..there are many times, when Allah will test you, to
see if you will obey or betray, this life is a life of test, need patience for
success,so is your iman strong enough, or would you fail just like the rest,
obey for Allah's love, betray be sorry for yourself, en you're standing helpless
there,n front Allah the almighty life is a life of test,you must strengthen your
faith and don't you fail likelike the rest, obey for Allah's love ,etray be
sorry for yourself, when you're standing helpless there in front Allah the
almighty, life is a life of test, you must strengthen your faith and don't you
fail like others.

Friday, July 11, 2008

GoOd FriDaY

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

ri nih "ana" jumpa kawan baru ... 1 alam UiTM tapi lain2 tempatlah ... nama der pacak UiTM ... der tutor pasal Website Speed Test ... kalau korang nak try pun boleh gak ... sejak beberapa hari nih , korang perasan x yang "ana" semakin rajin blogging ??? kalau x perasan pun x per lah ... Perpustakaan Tun Abdul Razak kat UiTM kampus Bandar Puncak Perdana nih macam kat antartika lagaknya ... sejuk tol ... kejong "ana" dok blogging ... eheheh ... alhamdulillah , dalam 5 hari nih , "ana" x ponteng kuliah kecuali hari isnin ... hari nih baru dapat 1st homework ... lecturer subject BEL 402 ( Language Enrichment ) yang sangat berdedikasi dengan memberikan kami homework ... senang jerk tapi buat nyer x lagi ... ehehehe ...

G . A . J . E . T
penah dengar x perkataan tuh ??? kalau x pernah , x per lah ... kepada yang pernah dengar , tahu kew apa maksud gajet tuh ??? kalau x pasti & x tahu , "ana" akan merungkaikan masalah yang korang hadapi ... ceewah ...
Gajet merupakan 1 nama @ gelaran untuk peranti2 macam handphone , digital camera & yang sewaktu dengannya ... perkataan ini wujud kerana banyak menatang2 nih telah bergabung fungsi contohnya telefon bimbit bervideo kamera , kamera digital beserta MP3 & macam2 lagi ... kalau nak citer , memang x abis kan ... Ia digunakan secara praktikal & sangat bermanfaat untuk korang semua ...

GAJET2 2008
1 ) SONY HDR-TG1 - HD 1080i
Gajet terkecik kat dunia ... skrin 2.7 inci , lensa optik Carl Zeiss VArio - Tessar dengan 10x
zoom , pakai kad storan termaju ( MS Pro Duo & Pro Duo Mark 2 ) , storan 4GB memori ,
berkeupayaan HD 1080i serta mampu merakam imej pada 4.0 MP
2 ) ASUS M930 - 2 skrin
ada skrin luaran 2 inci , kamera 2 MP , storan microSD , skrin dalaman 2.6 inci , full
keypad QWERTY , Microsoft Office


3 ) Panasonic SDR-S7 - paling ringan
Ringan jerk ... 160 Gram ... mesti larat angkatkan ??? tapi sayang , der x canggih cam
HDR - T1 ... biasa jerk dengan VGA & MPEG ....
4 ) Kad Media P2 - Kad Storan Termaju
Format baru untuk rakaman video HD ... boleh rakam sampai 100Mbps ... ada saiz 4GB ,
8GB , 16GB & 32GB ... akan datang 64GB kot ... 3 jam beb rakaman yang boleh
disimpan ... der tahan lasak & boleh sumbat terus ke PC ... tapi sayang , der x byak
digunakan sebab handycam format P2 hanya Panasonic & Fujifilm yang gedik kuorkan ...
5 ) Sony Mylo 2 - Multimedia berguna
menatang nih generasi ke-2 nyer ... User friendly PDA katakan ... ada WiFi , e-mail ,
Skype , muzik , kamera , video player & macam2 lagi ... pendek kata , yang berkaitan
dengan multimedia sumer boleh ... 6 ) Samsung D780 - 2 in 1 handphone
boleh taruk 2 kad SIM sekali gus untuk sistem dual masa menanti ... konon2 macam ada 2
handphone serentak ... kalau kita tengah borak2 kat line 019 contohnya , kita boleh
terima panggilan di line 012 ... gitu r lebih kureng ... der ada kamera 2MP , 2.1 inci QVGA
TFT , radio FM , 1200 mAH bateri , bluetooth 2.0 & USB 2.0
7 ) Buffalo 1 SEG TV tuner dongle - Perakam USB TV
memori storan 4GB & boleh bertindak sebagai penata saluran TV untuk PC ... boleh rakam
program TV 20 jam terus ke dalam USB tuh ... dahsyat tol ...
8 ) Iogear Portable Media Player - Storan multimedia
kecik jerk tapi boleh simpan 34 000 gambar digital ( kepada yang suka bergambo ) ,
30000 lagu MP3 ( dengar lagu jerk kerja der ) , 3 000 lagu2 yang di"copy" dari CD , 9 jam
rakaman DV & 50 jam video DVD ... senang dipindahkan ...
9 ) Samsung SCH - M470 - HSUPA Handphone
lebih kurang HSDPA function ... ada video calling , web , Google , kamera 2MP , WiFi &
bluetooth 2.0 ... laju 2Mbps ( x macam streamyx lak der ) ... HSUPA adalah protokol
handphone 3G dalam family HSPA yang berkelajuan sehingga 5.76Mbit/s
10 ) Supertalent 8 GB - Flash USB terkecil
menatang nih paling kecik kat dunia ... pendrive siri Pico dari supertalent berukuran
31.3mm ... der leh simpan sampai 8GB dengan keupayaan 30MB/s ... makin kecik sesuatu
benda , makin besar saiz storan & makin tinggilah harganya ... hehehehe ... zaman
skang ...
P/S : Rasa2nyer ramai yang x baca majalah PC ... mahal pun mahal ... RM4.80 ... so , "ana"
kongsi r dengan korang sumer apa yang "ana" dah baca ... PC MEI 2008 ...

Thursday, July 10, 2008

KeRanAmU USA ...

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

Macam2 isu ekonomi yang membelenggu dunia ... harga bahan mentah & bekalan makanan naik dengan mendadaknya ... isu ini menghantui seluruh penduduk dunia disebabkan kelembapan pertumbuhan ekonomi USA ... sumbangan & peranan besar USA dalam pasaran ekonomi dunia x dapat dinafikan ... mempunyai pasaran ekonomi yang luas , jumlah penduduk yang melebihi 200 juta orang , kuasa membeli yang tinggi & penemuan penting dalam bidang perniagaan merupakan kelebihan mereka dalam mengungguli pasaran dunia ... walaupun kedudukannya unggul dalam ekonomi global , mereka tidak terlepas daripada menghadapi kitaran ekonomi yang silih berganti ...

PETANDA@ SEBUAH NEGARA MENGHADAPI MASALAH EKONOMI :
1 ) peningkatan dalam kadar pengangguran
2 ) firma & industri memberhentikan sebilangan besar pekerja
3 ) keyakinan pelbagai lapisan masyarakat mengenai prestasi ekonomi akan hilang
4 ) peningkatan stok dalam permintaan pasaran yang semakin lemah
5 ) kegagalan institusi2 kewangan dalam pasaran ekonomi domestik
6 ) peningkatan harga barangan umum @ komoditi secara mendadak

Kebiasaannya , sesebuah ekonomi menghadapi masalah kemelesetan @ masalah inflasi pada satu2 masa tetapi apabila kedua - dua perkara ini berlaku secara serentak , istilah stagflasi telah diperkenalkan oleh ahli2 ekonomi ... stagflasi merupakan gabungan 2 perkataan inggeris iaitu stagnant dan inflation yang diperkenalkan oleh McLeod pada tahun 1965 . hal ini menggambarkan keadaan luar biasa bagi sesebuah ekonomi yang lemah , tetapi harga umum meningkat secara mendadak ... Kebiasaannya , apabila berlaku kemelesetan akibat permintaan agregat yang lemah , harga x naik ... kenaikan harga umum secara mendadak hanya terjadi apabila permintaan terlalu tinggi mengatasi penawaran , maka dalam keadaan pembeli mengejar produk yang x mencukupi dalam pasaran , perang harga meletus , sekaligus menaikkan harga ...

Berbalik pada citer USA tadi , kemelut ekonomi USA disebabkan oleh krisis subprima , ditambah dengan kemerosotan nilai Dolar USA , telah memaksa negara kuasa besar itu menurunkan kadar faedah dan meniru langkah2 yang pernah diambil oleh Malaysia ketika menghadapi krisis ekonomi ... x malu betul tiru kita ... pada hal , dia yang kutuk cara2 negara kita menstabilkan semula ekonomi ... diorang nih dulu kejam ... tahun 1998 dulu , diorang melalui IMF ( Tabung Wang Dunia ) mendesak kita supaya menurunkan nilai mata wang & menaikkan kadar faedah untuk menangani krisis kewangan ... Malaysia merupakan satu2nya negara yang menolak bantuan IMF bulat2 sebab Tun Dr Mahathir & kroni2nya ada akal ... eheheh ... negara yang termasuk jerat IMF tuh ialah Indonesia , Korea Selatan & Thailand ... syian2 !!!...

Kemabali kepada realiti masa sekarang , jika iklim ekonomi USA tidak sihat , negara2 lain pasti merasa batuk selesemanya sekali ... Melaui pengaruh yang besar dalam bidang ekonomi , USA mempunyai sebahagian besar autonomi dalam membentuk polisi & perundangan perdagangan ... USA banyak mempunyai rakan dagangan dari pelbagai negara & ideologi sebagai sebuah kuasa yang mendominasi pengeluaran & perdagangan ... Hal ini disebabkan oleh batasan ekonomi yang merentasi ideologi politik antarabangsa ... Sebagai sebuah negara yang mempunyai pengaruh yang besar dalam pelbagai aspek pembangunan & kemajuan , setiap perkembangan & penguncupan yang berlaku memberikan kesan kepada setiap negara yang menjalinkan hubungan kerjasama yang erat ... Malaysia sebagai sebuah negara yang membangun & banyak bergantung pada hasil eksport dengan USA x terlepas dari terkena tempiasnya ... lagipun , kita mengamalkan dasar ekonomi terbuka , sudah semestinya kita tidak akan terlepas dari bahang kemelesetan ekonomi USA ...

Rasa2nya , panjang gak "ana" merapu pasal ekonomi nih ... dah lah ekonomi x khatam lagi ... ehehehe ... tapi ekonomi lagi best dari politik ... huahuahua ... meh sini "ana" simpulkan ... petanda merudumnya ekonomi USA ini dalam jangka masa yang lebih panjang jelas diperkukuh oleh amaran awal bahawa inflasi dunia akibat kenaikan barangan asasi khususnya , yang kelihatan amat sukar dikawal , isu bekalan makanan yang tidak mencukupi serta data2 terbaharu yang diperolehi dari negara ekonomi perindustrian utama yang menunjukkan penurunan & kesederhanaan . Hal ini pastinya akan mendorong kepada pertumbuhan yang lebih perlahan kepada ekonomi USA untuk jangka masa 6 bulan kedua tahun ini , selain meningkatkan keyakinan bahawa ekonomi USA berada di ambang kemelesetan ... lagi 1 rumusan yang rasional ... hehehe ... kegagalan USA untuk mengurus ekonominya dengan baik menyumbangkan masalah kemungkinan negara itu dilanda stagflasi ... perang di Iraq misalnya menyebabkan USA menghabiskan sejumlah wang yang besar yang sepatutnya diberi kepada "ana" ... eh , silap !!! duit tuh sepatutnya digunakan untuk mencergaskan semula permintaan agregat negaranya ... Imbangan dagangan defisit USA menyebabkan kejatuhan nilai Dolar USA sekali gus memberikan kesan yang mudharat ke atas prestasi negara itu & prestasi ekonomi negara2 lain pada masa ini ... so , ini ujian tuhan ... baru sikit jerk tuhan uji kita ... banyak2lah bersabo ... krisis ekonomi USA , adakah Malaysia sudah bersedia ???

P / S : hasil bacaan dari DEWAN EKONOMI Jun 2008 ...

Wednesday, July 9, 2008

TrUstEd BrAnD 2008

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))



100% vote by consumers ...


TRAVEL

Hotel : Hilton & Shangri - La

Airline : Malaysia Airlines , Air Asia , Singapore Airlines

Travel Agent : Reliance


FINANCE

Bank : Maybank , Public Bank

Credit Card Issuing Bank : Citibank , Maybank

Investment Fund Company : Amanah Saham Nasional Berhad , Public Mutual

Insurance Company : AIA , Great Eastern , Prudential


TELECOMMUNICATIONS

Telecom Company : TM

Mobile Service Provider : Maxis

Mobile / Cellular Phone : Nokia , Sony Ericsson


SERVICES

Airfreight / Courier Service : DHL , Poslaju

Petrol Station : Petronas , Shell

University : Universiti Malaya

Hospital : Hospital Besar Kuala Lumpur

Property Developer : Sime Darby Property

Supermarket Chain : Giant , Tesco


LUXURY & PERSONAL STYLE

Car : BMW , Honda , Proton , Toyota

Jewellery Shop : Habib Jewels , Poh Kong

Watch : Rolex , Seiko

Pen : Kilometrico , Parker , Pilot


INFORMATION TECHNOLOGY

Personal Computer ( Desktop / Notebok ) : Acer , Dell , HP

Printer / Scanner : Canon , HP

Office Equipment ( Multi - Function Copier ) : Canon , Ricoh


CONSUMER ELECTRONICS

LCD / Plasma TV : Panasonic , Samsung , Sony

Camera / Digital Camera : Canon , Sony


HOME STYLE

Refrigerator : Panasonic

Air Conditioner : Panasonic , LG , York

Water Purifier : Diamond , Amway , Elken , Panasonic

Sanitary Ware ( Bathroom Fixtures ) : Johnson Suisse

Paint : ICI , Nippon Paint


FOOD & BEVERAGES

Beer : Carlsberg ( Ops ... just telling u )

Water / Mineral Water : Spritzer

Soft Drink : 100 Plus , Coca - Cola

Tea : BOH , Lipton

Juice : Marigold Peel Fresh , Sunkist , Sunquick

Milk : Dutch Lady , F&N , Nestle

Rice : Jasmine , Jati

Biscuit : Jacob's

Cooking Oil : Buruh , Knife , Seri Murni

Seasoning Products : Adabi , Ajinomoto , Maggi


HEALTH & PERSONAL CARE

Vitamin / Health Supplement : Amway Nutrilite , Appeton

Hair Dye / Hair Color : L'Oreal , Wella


Tuesday, July 8, 2008

JaNgAn PeLiK

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

clear jerk blogging ...
sebab pakai desktop PC library ...
orang lain serve pasal mender lain ...
"ana" gatal nak blogging dengan tengin & slumber ...
lagipun , malas nak balik rumah lepas bukak jahitan nih ...
sebab kat rumah x der orang ...
rakan sebilik "ana" nama der ain ...
der amek pengajian bahasa melayu ...
ada kuliah lah plak der tuh ...
perit terasa berdenyut - denyut di tempat yang jahitan dah bukak tuh ...
hujan lak ... hopefully masa nak balik kang dah x ujan ...
petang nih ada kuliah ...
nak gi lah ... sini bukan sekolah ...
x boleh suka2 hati jerk nk kong kuliah ...
nak cakap per erk sebenarnya ...
sebenarnya rasa puas dapat blogging ... tuh jerk ...
me kaseh sebab layan paler otak yang dah x berapa betul nih ...
cam pening jerk ...
nak balik umah ... nak khatamkan buku akhi zaid akhtar ...
tata ... titi ... tutu ...
kalau "ana" slalu update blog tuh , maknanyer "ana" jadi muka library lh maknanyer ...
org g library untuk revision ... "ana" gi library sebab ... er ... er... :)

Faculty of Information Management UiTM

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

I'm study in this course ... what subject i will learn ??? check it out ...

programme : IS223 BSc. in Information Studies(Hons) - Resource Centre Management

SEMESTER 1
IMC 401 Foundation of Information and Communication Technology
IMC 402 Foundation of Information Management
IMC 403 Introduction to Reference and Information Services
IMC 404 Management of Internet Resources and Services
IMC 405 Organization of Information
UiTM Requirement
Co-curriculum I
TITAS 1 Islamic and South-East Asian Civilizations I

Monday, July 7, 2008

rAsa LaiN jErK

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

x sangka "ana" dah idop kat dalam 1 suasana yang lain ... walaupun dagu terkoyak , gigi pecah , benang2 ada kat muka . "ana" kuatkan hati gak untuk study kat UiTM ... Doktor bagi jerk surat cuti sakit tapi "ana" tak tayang pun kat mana2 ... siap karang surat cinta untuk tuan dekan lagi x nak gi kuliah ... per kena tah ... tak tergerak hati lak untuk menghantarnya ... "ana" menjalani program minggu mesra siswa seperti pelajar2 baru yang lain ... cuma "ana" dilayan special skit lah ... ehehehe ... mereka sediakan bubur ... ntah kenapa ... 2 hari terakhir sebelum minggu mesra siswa berakhir , "ana" meluat tengok bubur ... kasihan diorang kena layan kerenah "ana" yang x senonoh tuh ... minggu mesra siswa berakhir hari khamis ... tapi "ana" perasan yang "ana" dah berubah ... selalu "ana" aktif orangnya ... mulut merapu jerk memanjang ... semenjak 2 menjak nih , "ana" lebih berdiam diri ... suka menjauhkan diri dari orang lain ... yang paling "ana" x percaya , "ana" respect senior2 tahap cipan ... siap panggil abang & kakak gitu ... pada hal ... dulu2 kerek macam kena ketuk dengan cerek lak ari2 ... heheh ... bab senyap2 nih , dulu overacting nak bagi idea ... skang nih , idea banyak tapi "ana" membisu 1000 bahasa ... sebab berjauhan dengan internet kot ... x per x per ... duit dalam akaun ada RM 1000 ++ ... nanti bila scholarship masuk , "ana" survey laptop mana yang "ana" patut beli ... x jadi nak beli desktop sebab soket sambungan x boleh pakai kat sini ... hari jumaat minggu lepas pula , "ana" mengambil kesempatan untuk merapatkan hubungan silaturrahim antara rakan2 serumah ... outinglah ... per lagi kan ... gi giant shah alam jerk ... lepas tuh serik dah nak outing ... ramainya makhluk kat shah alam nih ... naik bas pun dah jadi macam ikan sardin ... lepas nih kalau nak outing , kena pikir seribu kali ... "ana" sedar kalau kalau "ana" pergi haji @ umrah nanti lebih ramai daripada yang "ana" rasa ... bilalah "ana" nak mula sesuaikan diri dengan keadaan sesak nih ... hari sabtu esoknyer lak , "ana" gi seminar bina negara ... kalau ada masa , "ana" akan cerita skit pasal seminar tuh tapi dari sudut kontra lah yerk ... ehehehe ahad lak , ana mengkhatamkan buku ayat2 cinta yang dibeli jumaat lalu ... hehehe... kol 4 pagi baru mata terkatup ... hari nih bangun kol 10 pagi ... terlepas lh taklimat program ... petang lak ada kuliah ... hari pertama jerk , "ana" dah ponteng ... sesat punyer pasal ... hehehe ... layan jerk salju sakinah karya zaid akhtar ... petang lak gi CC ... try nak blogging tapi PC kat CC tuh cam hampeh ... malas r nak buruk2 kan bisnes orang lain ... last2 ... chatting jerk kat YM ... ahahaha ... k lah ... haousemate dah risau ... dah kol 7 malam nih ... batang hidung "ana" x muncul2 di rumah ... sian kat diorang ... merapu jerk kerja "ana" ..............................................................