Sign by Dealighted - Black Friday Coupons

KrONi

Wednesday, May 28, 2008

WaLiMaH

:)) :)] ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( :-t b-( :-L x( =))

8.20 AM
"ana" menjejakkan kaki di halaman kampung rakan "ana" ... sampai jua akhirnya walaupun ayah , ibu & adik "hitam" sehelai sepinggang ... "ana" & adik "punk rock" jerk yang bawa baju sebab kami berdua yang pergi pada asalnya ... semasa dalam perjalanan , banyak jugak parit2 kat batu pahat nih ... parit bilal , parit jalil , parit sulong , parit raja ... sih , macam2 parit lah ... hahah ... nama2 tempat kat johor nih memang kelakar ... desa temu jodoh pun ada ... gelang cincin , gelang patah ... ish ... macam2 lah ... kalau x percaya , korang kenalah pusing 1 johor tuh ... nanti baru tahu ... sewaktu sampai , orang2 rumah tuh x mandi lagi ... tapi semua tengah busylah wat persiapan terakhir ... "ana" pun x mandi lagi ... hahah ... jap yerk ... nak gi iron baju kat bilik pengantin ...

10.00 AM
Majlis pernikahan Kak Ain dimulakan ... "ana" pun telah siap beraeromatheraphy ... berungu skali ikut tema pangantin ( kebetulan ... x tahu lak yang tema keluarga pengantin adalah purple colour ... tibai jer lah ... per salahnya kalau jadi "ahli" keluarga diorang sekejap ... heheh ... semasa acara pernikahan dimulakan , "ana" hanya mengintai dari dapur ... ramai sangat orang kat depan tuh ... berkuap lak tuh ... baik "ana" melanguk jerk dari dapur ... huhuh ...

11.30 AM
majlis pernikahan telah selesai ... "ana" makan bersama ibu & adik "hitam" ... der wat nasi beriyani , lauk der paceri nenas , ayam kampung masak merah , kari daging kambing & kari daging lembu , dalca sayur & lain2 lagi lah ... "ana" tibai lauk ayam jerk ... ayam tuh dah macam ikan "ana" buat sebab hari2 ngadap ayam ... x der ayam , x luaklah nasi tuh ... heheh ...

12.30 PM
ayah , ibu & adik "hitam" berangkat pulang ... tinggal "ana" & adik "punk rock" kat sini ... "ana" wat kerja angkat hidangan pengantin ... bila dah penat , "ana" duduk dalam bilik sambil baca novel ... nak landing malas lak ... renyuk lak nanti baju "ana" ... ehehe ... baca novel sampai tertidur - tidur tuh ... tapi tidur duduk lah ... bila dah terbangun , duduk lepak kat pintu belakang amek angin sambil mencuci mata ... bukan x nak duk depan tapi "ana" x suka DJ tuh ... kasi lagu kurun bila punyer tah ... kasi nasyid x per lh gak ... der jd DJ , der gak lah yang jadi penyanyi ... nasib jerk taik telinga "ana" bukan macam ais tau ... heheh ... amek angin kat pintu belakang lagi bagus ...

2.30 PM
Pengantin mula bersanding ... "ana" amek port gak untuk snap gambar ... tapi x banyak lah gambar yang disnap ... pengapit tuh nyibuk ... wat habis bateri "ana" jerk amek gambar pengapit tuh ... "ana" nak gambar pengantin jerk ... tapi best majlis nih ... Jawa moden punya stail ... bajet jangan citer lah ... tapi memang meriah ... ada men tol2 ( tahan rombongan pengantin laki yang sedang menuju ke pelamin untuk meminta ang pau ) & cabutan bertuah untuk orang2 rewang ( yang tolong2 masak & kerja2 dapur ) ... paling unik pasukan kompang men kompang kat pangkin rumah ( pondok untuk amek angin kat depan rumah tuh ) ... rasa macam tengah usha klip video aniza idris lak ... hikhikhik ... pertama kali dalam hidup "ana" menyaksikan majlis perkahwinan yang sangat meriah ... Majlis "ana" nanti tak tahulah siapa yang datang ... meriah x tahu lagi ... peh , "ana" dah start merepek ... nak gi mandi lah ...

5.00 PM
Majlis selesai tetapi sesi fotografi pengantin belum habis lagi ... kalau kahwin dengan orang johor , memang macam nih ... tukar baju berkali - kali ... kadang2 , nk maghrib baru habis sesi bergambarnyer ... pengantin diarah untuk pose ala2 model gitu ... so , kepada sesaper yang berhajat untuk berkahwin dengan orang johor , silalah menyelidik pakej2 perkahwinan yang disediakan ... kalau tak berminat untuk menjadi model sehari , kenalah pandai pilih mak andam ... petang2 gini , dok amek angin sedap nih ...

9.00 PM
lepak2 sambil mengimbau kisah lama ... masa nih , bab2 ngumpat menjadilah sebab nak flashback ... men target selipar sampai nangis lah , men aci nyorok sampai x jumpa lh ... amek mempelam 4 pokok kt flat lah ... memang best bila d'imbau kembali tapi kami x mungkin dapat mengulanginya ... kol 12 lebih baru membongkang ... :sleep:

:ahaha:
bestfriend "ana" ( baju putih ) & adik "punk rock" ( baju hitam )

No comments: